Tort diplomat cu blat

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tort diplomat cu blat

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 2-3 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 1 praf copt
  • Pentru crema:
  • 400 ml frisca lichida
  • 1 cana lapte
  • 15g gelatina
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • fructe din conserva

Mod de preparare

Ieri a fost ziua verisoarei mele dragi si tare mi-as fi dorit sa fiu acasa si sa petrecem asa cum faceam acum cativa ani.Si astfel mi-am adus aminte de tortul pe care l-am pregatit acum o luna de ziua sotului meu.Nu pot spune ca este reteta proprie,originala,dar este foarte buna si vreau sa o impartasesc si altor persoane care inca nu au incercat-o.

Se face un blat de tort din 5 oua.Albusurile se bat spuma,adaugand in ploaie zaharul.Se adauga galbenusurile,uleiul si faina in care am amestecat si praful de copt,inglobandu-le cu grija cu ajutorul unei linguri.Se unge o forma cu unt si se tapeteaza cu faina,se toarna compozitia si se da la cuptor.

Dupa ce s-a copt se lasa sa se raceasca urmand apoi sa fie taiat in 2 sau 3,in functie de marimea blatului.

Pentru crema se pun pe foc 3 oua batute bine cu zaharul,laptele si se amesteca in continu pana cand rezulta o crema de consistenta unei smantani groase.Se da de-o parte pentru a se raci.

Gelatina se pune la hidratat in cateva linguri de apa sau in compot pentru cateva minute,urmand a se adauga peste crema calduta(nu fierbinte,pentru ca riscam sa distrugem proprietatile gelatinei).

Se bate bine frisca si se amesteca cu crema.

Forma in care a fost blatul se tapeteaza cu clim film(folie transparenta)si se pune o foaie de blat si se insiropeaza,apoi se pun fructe(eu am folosit ananas si piersici din conserva)se toarna o parte din crema.Se continua cu o alta foaie de blat insiropat,fructe si crema.

Se da la frigider pentru cateva ore,dupa care se scoate din forma,se indeparteaza folia transparenta si se imbraca in frisca.

Tin sa specific ca a fost pentru prima data cand am facut acest tort diplomat si am fost foarte fericita de rezultate.Am repetat reteta dar sub forma unei rulade.

Pofta buna!!!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci
Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise