autor:

Georgiana

» » Torturi

Tort diplomat cu blat

Autor: Georgiana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 august 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Ieri a fost ziua verisoarei mele dragi si tare mi-as fi dorit sa fiu acasa si sa petrecem asa cum faceam acum cativa ani.Si astfel mi-am adus aminte de tortul pe care l-am pregatit acum o luna de ziua sotului meu.Nu pot spune ca este reteta proprie,originala,dar este foarte buna si vreau sa o impartasesc si altor persoane care inca nu au incercat-o.


Se face un blat de tort din 5 oua.Albusurile se bat spuma,adaugand in ploaie zaharul.


Se adauga galbenusurile,uleiul si faina in care am amestecat si praful de copt,inglobandu-le cu grija cu ajutorul unei linguri.


Se unge o forma cu unt si se tapeteaza cu faina,se toarna compozitia si se da la cuptor.


Dupa ce s-a copt se lasa sa se raceasca urmand apoi sa fie taiat in 2 sau 3,in functie de marimea blatului.


Pentru crema se pun pe foc 3 oua batute bine cu zaharul,laptele si se amesteca in continu pana cand rezulta o crema de consistenta unei smantani groase.


Se da de-o parte pentru a se raci.


Gelatina se pune la hidratat in cateva linguri de apa sau in compot pentru cateva minute,urmand a se adauga peste crema calduta(nu fierbinte,pentru ca riscam sa distrugem proprietatile gelatinei).


Se bate bine frisca si se amesteca cu crema.


Forma in care a fost blatul se tapeteaza cu clim film(folie transparenta)si se pune o foaie de blat si se insiropeaza,apoi se pun fructe(eu am folosit ananas si piersici din conserva)se toarna o parte din crema.


Se continua cu o alta foaie de blat insiropat,fructe si crema.


Se da la frigider pentru cateva ore,dupa care se scoate din forma,se indeparteaza folia transparenta si se imbraca in frisca.


Tin sa specific ca a fost pentru prima data cand am facut acest tort diplomat si am fost foarte fericita de rezultate.Am repetat reteta dar sub forma unei rulade.


Pofta buna!!!!!

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Andreea Maria Jitcovici , 23 iulie 2014

    arata super tortul o sa fac si eu

  • Fara foto

    vizireanu nicoleta , 23 mai 2014

    foarte bun

  • Fara foto

    Craciun Georgiana Aura , 01 aprilie 2014

    Imi cer scuze,abia acum am vazut comentariul tau.Eu coc blatul la 180 grade,jum de ora.Dar in functie de cuptor timpul si temperature poate creste sau scade.Cand trece testul scobitori,blatul este gata.

    • Fara foto

      Izabella Bianca , 31 martie 2014

      a fost usor de preparat tortul dar a fost foarte gustos va multumim

    • Fara foto

      Tudorita Arma , 22 decembrie 2013

      am sa fac si eu acest tort

    • Fara foto

      Giorgiana Rusu , 04 septembrie 2013

      va rog sa scrieti si cat timp trebuie tinut la cuptor si la cate grade.

    • Fara foto

      Nicoleta Blue , 04 august 2013

      felicitari am acercat sieu reteta ffffeeee.

    • Fara foto

      Nicoleta Blue , 04 august 2013

      ie foarte bun reteta buna.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2012

      Delicios !!!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 03 august 2010

      Foarte bun tort! Felicitari!

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 02 august 2010

      forte bun tortu

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 02 august 2010

      O bunatate acest tort...*****

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 02 august 2010

      Minunat.*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

64 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 2-3 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 1 praf copt
  • Pentru crema:
  • 400 ml frisca lichida
  • 1 cana lapte
  • 15g gelatina
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • fructe din conserva

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Georgiana

Eclere / gogosele cu crema de vanilie si frisca

Inainte de venirea pe lume a fiicei mele stateam destul de mult prin bucatarie, pregatind diverse

7 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse

Ostropel de pui

Dupa o lunga absenta m-am decis sa postez o noua reteta deoarece ''Gatesc sanatos pentru concursul

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne

Hot chocolate fudge sundae

Desi pare o reteta destul de complicata si costisitoare la prima vedere eu va recomand sa o incercati.Iar

6 voturi    2 comentarii
1h
Inghetate

Andreea Maria Jitcovici

arata super tortul o sa fac si eu

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort alb negru cu crema de martipan capsuni si frisca

Tort alb negru cu crema de martipan capsuni si frisca

Facem blatul alb din galbenusuri frecate bine cu apa si cu zahar.Frecam bine cu mixerul 3 minute. Albusurile cu un praf de sare le

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Dulciuri diverse
Tort de ciocolata Amandina

Tort de ciocolata Amandina

Prepararea blatului: Batem tare albusurile cu un praf de sare. Adaugam zaharul Urmeaza galbenusurile,romul,faina,cacaoa,praful

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Torturi