festivalul blogurilor gustoase

autor:

autor

» » Torturi

Tort Diplomat cu fructe

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se pune gelatina in laptele rece la inmuiat si se lasa o ora. In acest timp, se bate frisca si apoi se da la frigider.


Se bat albusurile spuma cu 400 gr. zahar si se pun la rece.


Se freaca galbenusurile cu 100 gr. zahar si se amesteca cu gelatina inmuiata in lapte.


Se fierb pe baie de abur pina se face ca smintina ( sa nu se ingroase prea tare).


Se lasa putin la racit.


Se ia un castron mare de plastic si se rastoarna acolo gelatina cu restul, jumatate din frisca, albusurile, fructele, zaharul vanilat si esenta de


rom. Inainte de toate acestea, se pregateste o cratita cam de 4 litri cu pereti inalti, in care se pune o punga de plastic cu care se imbraca peretii si fundul.


Se amesteca toate ingredientele


repede in castron si se toarna amestecul in cratita cu punga.


Se lasa in frigider aproximativ o ora, apoi se rastoarna pe un platou.


Se orneaza cu frisca (si/sau confetti alimentare)

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

    Gustos si racoritor!Al meu e ornat cu frisca...

  • patronik

    patronik (Chef de cuisine) , 09 iunie 2009

    Pare interesant...

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

53 voturi

Ingrediente

  • 8 oua
  • 500 gr. zahar
  • 400 ml lapte
  • 2 pachete frisca
  • 60 gr. gelatina
  • 2 pachete zahar vanilat,
  • 2 linguri esenta de rom
  • fructe multe taiate marunt

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Tort de ciocolata

Incepem experienta noastra pregatind cel mai simplu si mai bun blat de tort. Pornim cuptorul la

2 voturi    0 comentarii
1h
Torturi

Tort cu fructe de padure

Pentru inceput pregatim blatul. Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul

3 voturi    0 comentarii
1h
Torturi

Tort cu visine

Pentru inceput scoatem samburiii visinelor si le punem la scurs intr-o sita. Mixam galbenusurile

1 vot    0 comentarii
1h
Torturi

mirey (Chef de cuisine)

Gustos si racoritor!Al meu e ornat cu frisca...

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort palarie, cu portocale si ciocolata

Tort palarie, cu portocale si ciocolata

Blat 1: 1. Preincalzim cuptorul la 190°C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Mixam galbenusurile cu 60 g zahar, pana cand

0 voturi    0 comentarii
2h
Torturi
Exotic Pavlova

Exotic Pavlova

1. Preincalziti cuptorul la 180 C si tapetati o tava cu o hartie de copt pe care ati desenat un cerc de cca 22 cm. Bateti albusurile

0 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse