autor:

bubulina

» » , Retete de Craciun, Torturi

Tort diplomat cu piscoturi

Autor: bubulina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 ianuarie 2012
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se pune gelatina la inmuiat in zeama de compot de ananas sau putin lapte.


Trebuie sa stea chiar si o jumatate de ora.


Se separa ouale, galbenusurile se amesteca cu zahar, vanilie, faina, lapte si se fierbe la foc mic pe abur amestecand continuu pana se ingroasa ca o ciulama.


Se ia de pe foc si se lasa la racit putin,se adauga gelatina cat crema este calda (sa se dizolve granulele de gelatina), apoi albusurile batute spuma si se pune la racit.


Se mai amesteca din cand in cand. Cand e foarte bine racita crema (in frigider), se adauga frisca batuta spuma tare.Intre timp pregatiti o cratita.


Se umezeste o bucata destul de mare de folie alimentara si se pune in cratita. Piscoturile se trec prin zeama de la compotul de ananas, insa nu trebuie lasate sa stea in zeama pentru ca se sfarama. Dupa ce le-am trecut prin compotul de ananas ,se aseaza in cratita.


Se pot pune inclinate sau drepte, cum va place. pe fundul cratitei se aseaza fructe dupa modelul dorit. Apoi se pune jumatate din cantitatea de crema, se pun din nou fructe taiate marunt, apoi restul de crema si deasupra se acopera tot cu piscoturi.


Se acopera cu folie si se tine in frigider pana a doua zi ,sa nu aveti surprize cand il rasturnati.


A doua zi cand crema s-a intarit, desfaceti folia, puneti o farfurie sau un platou si cu o miscare brusca rasturnati tortul, scoateti folia si e gata.

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Carmen Moldoveanu , 20 aprilie 2014

    L-am incercat si a iesit fffffffffff bun vi-l recomand si voua!!!!!!!!

  • Fara foto

    Carmen Moldoveanu , 16 aprilie 2014

    o sa-l incerc. Sa vedem ce o sa iasa.

  • Olivia_Toma

    Olivia_Toma (Bucatar) , 12 ianuarie 2014

    sbuna si usor de facut

    • Fara foto

      Ghitoi Natalia , 07 decembrie 2013

      Super bun si ff usor de facut!!!

    • Fara foto

      Costel Basa , 07 decembrie 2013

      AM S.O INCERC

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 50 min

20 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • -20-25 g gelatina
  • -5 oua
  • -1 cutie compot ananas
  • orice alte fructe( ce aveti prin casa )in functie de sezon cirese,visine,piersici,kiwi,portocale etc.)
  • -1/2 l lapte
  • -1 lingura faina -
  • -300 g zahar –
  • -2 plicuri zahar vanilat
  • -500 g frisca lichida
  • -coaja lamâie,portocala
  • -piscoturi de preferinta Savoiardi (pachet mare)

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de bubulina

Paine impletita

Cantitatile le-am preluat de la Laura Laurentiu,iar procesul de framantare,dospire si coacere,este

3 voturi    2 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Muschiulet de porc impletit

Am spalat muschiuletii,am curatat usturoiul si am taiat kaizerul fasii lungi.Am taiat fiecare muschiulet

4 voturi    2 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne

Tort cu frisca si zmeura

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu cele 2 linguri de apa rece

4 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Torturi

Carmen Moldoveanu

L-am incercat si a iesit fffffffffff bun vi-l recomand si voua!!!!!!!!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort aromat

Tort aromat

Blat alb: 6 oua 250 gr zahar 300 gr faina 10 linguri de apa fiarta 1 praf de copt Un praf de sare Zeama de lamaie Coaja de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Torturi
Tort de Craciun

Tort de Craciun

Blat alb: Se freaca galbenusurile cu zaharul si sarea adaugand din cand in cand cate o lingura de apa pana se obtine o crema ca o

0 voturi    0 comentarii
3h
Torturi