Tort diplomat cu zmeura si afine

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
medie
Tort diplomat cu zmeura si afine

Ingrediente

  • - 1 kg de zmeură
  • - 200 gr de afine
  • - un blat de tort
  • - un compot de piersici
  • - 600 ml de lapte
  • - 250 gr de mascarpone
  • - 4 plicuri de frişcă
  • - 4 plicuri de gelatină
  • - 2 plicuri de tort Gelee’
  • - 100 gr de zahăr pudră (pentru frişcă)

Mod de preparare

- facem 2 plicuri de frişcă cu 300 ml de lapte, conform instrucţiunilor de pe ambalaj

- tăiem cubuleţe piersicile din compot

- vărsăm 2 plicuri de gelatină în 200 ml de compot , le lăsăm 10 minute să se cristalizeze, iar apoi topim pe pat de apă . Atenţie! Apa nu trebuie să apuce să fiarbă. Luăm gelatina de pe foc când este diluată complet. Turnăm gelatina peste piersicile tăiate , le amestecăm, iar apoi adăugăm frişca . Încorporăm uşor cu o lingură de lemn . Punem crema la frigider.

- trecem la următorul pas. Împărţim zmeura şi afinele: într-un castron pentru următoarea cremă şi separat, pe două farfurii, pentru ornarea tortului

- facem celelalte două plicuri de frişcă şi adăugăm mascarpone . Mixăm până obţinem o cremă omogenă

- repetăm procedeul de obţinere a gelatinei, din celelalte două plicuri, şi o turnăm peste fructele din castron . Amestecăm cu o lingură de lemn.

- începem să asamblăm tortul. Însiropăm prima foaie de blat (am folosit zeama de compot), iar apoi întindem peste ea jumătate din prima cremă, cea de piersici cu frişcă . Continuăm întinzând o treime din a doua cremă, de fructe de pădure

- punem a doua foaie de blat şi repetăm procedeul

- peste ultima foaie de blat întindem treimea rămasă din crema de fructe de pădure. Ornăm cu fructele puse deoparte, în farfurii

- preparăm cele două pliculeţe de tort gelee’ conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi turnăm peste tort

- lăsăm la frigider peste noapte, apoi ... poftă bună! . Este senzaţional de răcoritor, tocmai bun pentru vară.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise