festivalul blogurilor gustoase

autor:

sdeya

» » Torturi

TORT DIPLOMAT RECE

Autor: sdeya (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 mai 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Intr-o oala se pune laptele, zaharul si ouale pe foc si se amesteca cu telul continuu sa nu se prinda (si sa nu se transforme albusul in alb ca la ochiuri). Cand e aproape fiert se adauga gelatina alimentara care in prealabil se amesteca cu 8 linguri de apa rece (sau zeama de la fructe),A se amesteca bine si se ia de pe foc, se pune la racit si se amesteca incontinuu pana se raceste la temperatuta corpului.


Apoi se bate frisca scoasa de la rece, se bate bine bine si se amesteca cu compozitia fiarta, care s-a racit.


Se amesteca usor dar bine cu o lingura lata. Intr-o cratitza sau forma unsa bine cu ulei peste tot, apoi ornata cu fucte sau ce va pofteste inima, dupa ce ati facut modelul de ornare adaugati compozitia un strat, apoi turnati fructele care in prealabil au fost maruntzite si stoarse de lichid, apoi iar un strat de compozitie si tot asa pina puneti toata compozitia.


Cine are imaginatie si doreste ceva mai interesant poate adauga si un blat de tort taiat si pus in straturi sau poate adauga culoare la compozitie sau nuci, ciocolata bucati. Dupa ce dati tortul la rece minim 5 ore, cand il scoateti, atentie, taiati de jur imprejur cu un cutit si apoi puneti cratita deasupra la flacara de aragaz cca 2 minute sau mai putin, fiindca puteti verifica scuturand oala daca tortul s-a dezlipit. Apoi, cand simtiti ca e gata de scos din cratita puneti platoul pe cratita si intorceti-l invers si scoateti tortul si ornati-l cu ce va pofteste inima. Pofta buna!

  • Reteta testata de 3 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • mirey

    mirey (Chef de cuisine):

    O reteta simpla care nu da gres.Eu am folosit frisca naturala si uite rezultatul...

  • Fara foto

    maria (Bucatar):

    a fost foarte usor de facut.multumesc mult.a iesit super,poze nu mai am la ce sa fac ca s-a mancat deja.POOP,Maria

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine):

    Am pregatit si e super !

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ivana Pislariu Margareta Magnolia , 25 octombrie 2013

    ficamio fal ca e sanatos si bun

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 septembrie 2012

    Delicios!

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2012

    Tare gustos si usor de facut !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 iulie 2012

      Delicios!

    • Fara foto

      constanta proca , 28 iunie 2010

      Felicitari,e nemaipomenit !

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Ne-ai incantat cu aceasta minunata reteta si ma simt datoare sa te indulcesc si eu...

    • Fara foto

      sdeya , 09 februarie 2010

      multumesc de comentariii..e fff bun tortul si depinde si de dispozitia sufleteasca:D

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

      Delicios!Bravo!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

      E foarte frumos, desigur si delicios!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 16 decembrie 2009

      Superba prezentarea.

    • Fara foto

      elena***** , 13 septembrie 2009

      Arata super,sa vedem cum mi se va primi si mie.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 27 iunie 2009

      Eu captusesc cratita in care se pune compozitia cu folie de plastic si nu mai e nici o problema la rasturnat tortul.Este un tort racoritor si dupa anotimp,de fiecare data poate arata altfel.

    • Fara foto

      Elena , 01 iunie 2009

      In loc de a pune cratita pe aragaz,scufundati-o mai bine cateva secunde intr-un vas mai mare cu apa fierbinte.....

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 15 mai 2009

      Arata super si cred ca si la gust este la fel.Am sa fac si eu asa, aveti o reteta interesanta.

    • tradaro

      tradaro (Chef de cuisine) , 11 mai 2009

      Un tort super, sper sa-mi iasa si mie. Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

109 voturi

Ingrediente

  • 1 litru de frisca Hulala
  • 500 ml lapte
  • 400 gr zahar
  • 6 oua
  • 40 gr gelatina alimentara (atentie
  • sa scrie gelatina alimentara
  • sa nu scrie gelatina tort)
  • fructe (proaspete sau din conserva)
  • arome

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de sdeya

Prajitura usoara (10 minute)

2 oua intregi cu 10 linguri de zahar se amesteca bine cu mixerul, dupa 10 minute se adauga

74 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Praji' cu brinza dulce

Se freaca 4 oua cu 18 linguri de zahar fin(dc e zahar cu bobul mare numarati 18 linguri si apoi

0 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri

Ciuperci cu ardei si smantana

Se spala si se cutata ciupercile, se dau 10-15 minute la fiert in apa clocotita.Apoi se scot se

1 vot    2 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ivana Pislariu Margareta Magnolia

ficamio fal ca e sanatos si bun

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort palarie, cu portocale si ciocolata

Tort palarie, cu portocale si ciocolata

Blat 1: 1. Preincalzim cuptorul la 190°C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Mixam galbenusurile cu 60 g zahar, pana cand

0 voturi    0 comentarii
2h
Torturi
Exotic Pavlova

Exotic Pavlova

1. Preincalziti cuptorul la 180 C si tapetati o tava cu o hartie de copt pe care ati desenat un cerc de cca 22 cm. Bateti albusurile

0 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse