TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

Timp pregatire
1440 minute
Complexitate
medie
TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

Ingrediente

  • Pentru blat :
  • 8 oua,8 linguri zahar,8 linguri faina,8 linguri ulei, 1 praf de copt, esenta de rom.
  • Crema:
  • -20g gelatina
  • -5 oua
  • -1 conserva de fructe exotice
  • -100 g faina
  • -300 g zahar
  • -300 g frisca batuta
  • Pentru ornat
  • -2 tablete ciocolata albe
  • -700 g frisca lichida

Mod de preparare

Blatul:

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce-si dubleaza volumul si se albesc,apoi se adauga uleiul pe rand cate putin,se adauga esenta de rom, 1 plic de zahar vaniliat,apoi se pune faina amestecata in prealabil cu praful de copt. La sfarsit punem albusurile batute tare si amestecam de sus in jos cu lingura de lemn. Turnam compozitia intr-o tava in care am pus pe fund hartie de copt iar peretii i-am uns cu margarina. Dam la cuptor 25-30 min. Se incerca cu scobitoarea. Blatul rece se taie in 3.

Crema:

Gelatina se pune la inmuiat in jumatate cana apa rece,10 minute

Laptele cu galbenusurile si faina se pun intr-un bol si mixam 2 minute dupa care se pune compozitia pe foc. Amestecam pana se ingroasa.Trebuie sa amestecam cu lingura de lemn si sa fim atenti sa nu se prinda, nu e voie sa se faca cocoloase sau sa se stranga oul. Cand s-a ingrosat dam deoparte si punem gelatina inmuiata si amestecam sa se dizolve gelatina umflata. Se lasa sa se raceasca amestecand din cand in cand.

Batem frisca. Apoi batem si albusurile.Cand crema e rece se amesteca cu frisca si albusurile spuma.

Urmeaza fructele scurse din conserva. Cu zeama de la compotul de fructe puteti insiropa blatul.

Asamblarea tortului:

Se pune intr-o tava mai mare: blat+crema+fructe+blat+crema+fructe+blat

apoi se da la frigider de pe o zi pe alta..

Se scoate din frigider a doua zi, si se orneaza.

-punem intr-o cratita 350 ml frisca cu ciocolata rupta patratele,le punem pe foc si amestecam pana se topeste ciocolata. Atentie: nu trebuie sa fiarba ca se distruge frisca.

Apoi dam la frigider 1 h. Amestecam frisca ramsa 350 ml cu comp. de ciocolata si le batem normal cu mixerul pana se intareste. Cu acesta crema se orneaza tortul.

Deasupra am pus flori din pasta de lapte praf albastrii si frunze.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise