Se da prin razatoarea fina coaja de la o portocala,se amesteca cu 2 linguri zahar tos si se lasa deoparte
Se pun la fiert 1 ceasca cafea filtru sau expresso cu 6 linguri zahar pudra si 1oo g cacao si se da cateva clocote pana se ingroase ca o smantana.Se da la racit.
Intr-un bol se freaca spuma cele 2 pachete de unt.
In alt vas se bat spuma 5 oua cu 5 linguri de zahar cu esentele de rom si vanilie, portocala rasa pana devin albicioase si isi dubleaza volumul.Se pun pe bain –marie sau in oala de fiert lapte,se adauga ciocolata faramitata si crema de cacao fiarta anterior si se amesteca pana se ingroasa.Se da la racit.
In untul frecat spuma se adauga lingura cu lingura,amestecand lent cu mixereul,crema cu cacao si ciocolata pana amestecul devine spumos . La sfarsit se adauga (optional)nucile si visinile scurse.
Se tapeteaza o cratita de 2 l sau un bol ,cu folie de aluminiu,se toarna copozitia si se da la rece 6-12 ore.
Dupa racire se rastoarna forma pe un platou si se decoreaza dupa dorinta ,cu frisca,ornamente argintii ,nuca de cocos.sau ciocolata
Este un tort fin care merge bine alaturi de o cafea
Pofta buna!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii