autor:

Fara foto

» » Prajituri

Tort frantuzesc

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 ianuarie 2010
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 ianuarie 2010

Ingrediente
* Pentru blat:, * 1 cana faina, * 100 g unt, * 1 galbenus, * 50 g zahar pudra, * 1 zahar vanilat, * 1 varf de cutit cu bicarbonat, * 1 varf de cutit cu sare, * Pentru choix-uri:, * 100 g unt, * 2 linguri ulei, * 250 ml apa, * 2 cani faina, * sare, * 7 oua (mari), * Pentru umplutura:, * 1 plic Crem Ole de vanilie, * 1 plic Crem Ole de cacao, * 500 ml frisca lichida, * 300 ml lapte, * Pentru decor:, * 100 ml frisca lichida batuta, * 50 g ciocolata topita

Dificultate: Medie Timp: 3h

4 voturi

Mod de preparare

Blat:


Se cerne faina intr-un vas,se face o gropita la mijloc,in care se adauga zaharul pudra,untul topit si racit,galbenusul,sarea,zaharul vanilat si bicarbonatul.


Se framanta un aluat omogen.


Se intinde o foaie groasa de 1/2 cm si se coace pe fundul tavii tapetate cu hartie de copt,pana incepe sa se aureasca pe margini.


Choix-uri:


e fierbe apa impreuna cu untul, si sarea. a dat in clocot se pune toata faina dintr-o data si se amesteca repede.


Se da deoparte de pe foc si se lasa la racit,dupa care se adauga oulale pe rand,amestecand energic dupa fiecare.


Sfat:


Nu se pune oul urmator pana ce primul n-a fost absorbit complet.


Se pun atatea oua cate cere compozitia,sa fie bine legata si moale.


Compozitia o punem intr-un cornet si in tava de tort,tapetata cu hartie de copt,formam un colac din aluatul spritat.


Se pune la copt,la inceput la foc mare,pana se umfla,apoi la foc mediu pana se rumeneste.


Din restul de aluat se coc choix-uri mici.


Crema:


Vom prepara 2 feluri de crema,una de vanilie din 1 plic Crem Ole+250 ml frisca+150 ml lapte si una de cacao din aceleasi cantitati.


Umplem choix-urile cu o parte din crema de vanilie si cu o parte din cea de cacao.


Restul de crema de vanilie o punem peste blatul de aluat sfaramicios,peste care vom pune colacul copt,umplut cu restul de crema de cacao.


Spatiul bordat de acest colac (mijlocul tortului) il umplem cu choix-uri,formand o piramida.


Marginea tortului (colacul) o imbracam in frisca, garnisim cu ciocolata topita.

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Müller_Marieta

    Müller_Marieta (Chef de cuisine) , 29 iunie 2014

    Am salvat reteta!

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2012

    Frumos tort! Am salvat reteta.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 22 iulie 2012

    Este ceva de lucru la acest tort, dar merita desigur!

Dificultate

Medie

Timp

3h

4 voturi

Ingrediente

  • * Pentru blat:
  • * 1 cana faina
  • * 100 g unt
  • * 1 galbenus
  • * 50 g zahar pudra
  • * 1 zahar vanilat
  • * 1 varf de cutit cu bicarbonat
  • * 1 varf de cutit cu sare
  • * Pentru choix-uri:
  • * 100 g unt
  • * 2 linguri ulei
  • * 250 ml apa
  • * 2 cani faina
  • * sare
  • * 7 oua (mari)
  • * Pentru umplutura:
  • * 1 plic Crem Ole de vanilie
  • * 1 plic Crem Ole de cacao
  • * 500 ml frisca lichida
  • * 300 ml lapte
  • * Pentru decor:
  • * 100 ml frisca lichida batuta
  • * 50 g ciocolata topita

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de miha278

Rulada cu crema de lapte

Blat: Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare

12 voturi    12 comentarii
2h
Prajituri

Cheesecake cu ciocolata

Pesmetul de biscuiti se amesteca impreuna cu zaharul,cacaoa si nuca macinata.Se adauga untul topit

22 voturi    7 comentarii
3h
Prajituri

Stangluri cu ciocolata

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma face moturi.

59 voturi    18 comentarii
2h
Prajituri

Müller_Marieta (Chef de cuisine)

Am salvat reteta!



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu mere fara coacere

Prajitura cu mere fara coacere

Merele spalate si bine sterse le dam pe razatoarea cu gauri mari si apoi le amestecam cu zaharul si cu scortisoara. Praful din cele

3 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura Negresa cu cocos

Prajitura Negresa cu cocos

Intr-un vas amestecati zaharul cu cacaua. Intr-un alt vas topiti untul usor, adaugati amestecul de zahar si cacao, amestecati bine pana

15 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Prajituri