Tort Frozen

Timp pregatire
200 minute
Complexitate
ridicata
Tort Frozen

Ingrediente

  • Blat cu cacao:
  • 6 oua
  • 170 g faina
  • 200 g zahar
  • 30 g cacao
  • 3 linguri de ulei
  • 1 praf de sare
  • 1 esenta de vanilie
  • Blat vanilie:
  • 6 oua
  • 200 g faina
  • 200 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 esenta de vanilie
  • Mousse de ciocolata cu lapte:
  • 300 g ciocolata
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 50 ml apa rece
  • 40 g unt
  • 5 g gelatina
  • Mousse de ciocolata alba:
  • 300 g ciocolata alba
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 50 ml apa rece
  • 40 g unt
  • 5 g gelatina
  • Sos de capsuni:
  • 400-500 g capsuni congelate
  • 3-4 linguri de zahar
  • 50 ml apa
  • Crema de lapte:
  • 1 litru lapte
  • 100 g ciocolata alba
  • 4 linguri zahar
  • 100 g amidon
  • 1 esenta de vanilie
  • 250 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • Pentru insiropat:
  • apa+zahar
  • Pentru decor:
  • pasta de zahar
  • 250 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • flori comestibile
  • vafa de zahar Anna si Elsa

Mod de preparare

Blat cacao:

Punem intr-un bol cele 6 oua cu zaharul si un praf de sare. mixam pana cand compozitia isi tripleaza volumul. Adaugam cele 3 linguri de ulei si esenta de vanilie si mixam. Adaugam cate 2 linguri de faina si mixam la viteza medie. Procedam astfel pana terminam de incorporat toata faina. Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda. Turnam compozitia si o lasam aproximativ 40 de minute la 170 grade C. Incercam blatul cu o scobitoare ca sa fim siguri ca este copt.

Blat vanilie:

Punem intr-un bol cele 6 oua cu zaharul si un praf de sare. mixam pana cand compozitia isi tripleaza volumul. Adaugam cele 3 linguri de ulei si esenta de vanilie. Intr-un bol amestecam faina cu cacao si o cernem o singura data. Adaugam cate 2 linguri din amestecul de faina cu cacao si mixam la viteza medie. Procedam astfel pana terminam de incorporat tot amestecul de faina cu cacao. Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda. Turnam compozitia si o lasam aproximativ 40 de minute la 170 grade C. Incercam blatul cu o scobitoare ca sa fim siguri ca este copt.

Mousse de ciocolata cu lapte:

Punem cele 5 g de gelatina intr-un bol iar peste ea adaugam apa rece. Amestecam putin si o lasam sa se hidrateze (sa se umfle). Topim ciocolata impreuna cu untul la bain-marie. Cand ciocolata s-a topit, adaugam gelatina hidratata si amestecam bine. Luam ciocolata de pe foc si o lasam sa ajunga la temperatura camerei. Cand ciocolata a ajuns aproape de temperatura camerei, mixam smantana pentru frisca. Dupa ce am mixat frisca trebuie sa o incorporam in ciocolata. Adaugam cate 2 linguri si amestecam usor. Procedam astfel pana terminam de incorporat toata frisca.

Taiem blatul de vanilie in 2 sectiuni. Punem prima sectiune in forma in care am copt blatul. Insiropam bine. Adaugam mousse-ul de ciocolata cu lapte peste blat. Nivelam usor iar apoi punem tava in congelator pentru 20 de minute.

Mousse de ciocolata alba:

Punem cele 5 g de gelatina intr-un bol iar peste ea adaugam apa rece. Amestecam putin si o lasam sa se hidrateze (sa se umfle). Topim ciocolata impreuna cu untul la bain-marie. Cand ciocolata s-a topit, adaugam gelatina hidratata si amestecam bine. Luam ciocolata de pe foc si o lasam sa ajunga la temperatura camerei. Cand ciocolata a ajuns aproape de temperatura camerei, mixam smantana pentru frisca. Dupa ce am mixat frisca trebuie sa o incorporam in ciocolata. Adaugam cate 2 linguri si amestecam usor. Procedam astfel pana terminam de incorporat toata frisca.

Taiem blatul de cacao in 2 sectiuni. Scoatem tava din congelator si adaugam peste mousse-ul de ciocolata cu lapte o sectiune din blatul de cacao. insiropam bine. Adaugam mousse-ul de ciocolata alba. Nivelam usor si apoi punem din nou tava in congelator pentru 20 de minute.

Intre timp pregatim sosul de capsuni.

Punem capsunele impreuna cu zaharul si apa intr-o craticioara mica. Lasam la foc mic pana scad si se transforma intr-un sos.

Crema de lapte:

Mixam untul cu zaharul pudra pana de vine cremos. Desfacem amidonul cu un pahar de lapte rece. Restul de lapte il punem la fiert impreuna cu ciocolata alba rupta bucatele, cele 4 linguri de zahar si esenta de vanilie. Cand laptele este fiert, trebuie sa adaugam amidonul si sa amestecam continuu pana se ingroasa la fel ca o budinca. Lasam sa se raceasca. Cand s-a racit trebuie sa incorporam compozitia in crema de unt.

Scoatem tava din congelator si adaugam sectiunea a doua din blatul de vanilie. Insiropam bine. Adaugam peste blat sosul de capsuni si nivelam bine. Peste sosul de capsuni punem crema de lapte. Nivelam cu grija. Insiropam putin si ultima sectiune din blatul de cacao, si il punem peste crema de lapte. Partea de sus o invelim in folie de prospetime si lasam tortul la frigider pana a doua zi.

Decor:

Mixez untul cu zaharul pudra. Imbrac tortul in crema de unt si il las la frigider pana se intareste. Trebuie sa imbracam tortul in crema de unt pentru ca pasta de zahar sa nu se topeasca. Dupa ce s-a intarit trebuie sa il imbracam in pasta de zahar. Presaram pe masa de lucru zahar pudra si cu un sucitor intindem pasta de zahar. Punem pasta peste tort si o aranjam cu grija. Am intins putina crema de unt pe spatele vafei de zahar si am lipit-o peste pasta de zahar. ATENTIE: Vafa de zahar nu trebuie sa intra in contact cu crema sau cu blatul insiropat deoarece se topeste. Am decorat si cu flori comestibile. Este un tort care necesita rabdare si atentie dar merita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci
Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise