autor:

Sidy

» » Torturi

Tort in trei culori

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 aprilie 2009

Ingrediente
Blat :, -4 oua (separate), - 1 Lingura de apa, - 5 Linguri de zahar, - 5 Linguri (cu virf) de faina, - 1 lingurita de praf de copt, , 1 pachet piscoturi, 2 creme de prajitura -vanilie, 1 crema de prajitura- caramel, 1 pachet fructe de padure congelate, zahar caramelizat, frisca, esenta de migdale, esenta de rom, capsuni,kiwi,mure pentru ornat

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma iar galbenusurile se bat bine cu zaharul si lingura cu apa.


Se adauga faina si praful de copt si apoi albusurile spuma invartind usor pina se omogenizeaza.


Se pune hartie de copt intr-o forma de copt tortul si se da la copt.


Se lasa sa se raceasca apoi se taie in doua .


Intre timp se prepara separat cele trei creme.


Cea caramel se amesteca cu zaharul caramelizat si macinat, una de vanilie se prepara conform instructiunilor iar cealalta de vanilie tot conform instructiunilor dar mai adaugam si pachetul de fructe de padure dezghetate.


Pe farfuria pe care vrem sa servim tortul se pune primul blat pe care il insiropam cu sirop de zahar amestecat cu esenta de rom.


Adaugam 2/3 crema caramel iar deasupra punem piscoturile insiropate cu sirop de zahar cu esenta de migdale.


Crema de fructe de padure( 2/3) o punem peste piscoturile insiropate apoi adaugam al doilea blat pe care il insiropam cu sirop de zahar cu rom.


Deasupra impartim vizual partea blatului in trei si ungem cu restul cremelor.Lateral punem crema de vanilie.


Ornam cu fructe si cu frisca. farmecul la acest tort il au fructele de padure ce dau un gust deosebit tortului !!!
Retete
Alte retete din Torturi

Tort cu crema de cocos

Frecam untul moale (lasat la temperatura camerei cu cateva ore inainte) cu zaharul (eu l-am macinat

9 voturi    4 comentarii
4h
Torturi

Tort de ciocolata (de post)

Crema: 1. Punem frisca la infierbantat intr-un vas pe foc mediu, amestecand mereu. Cand apar primele

3 voturi    1 comentariu
50 min
Torturi

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

    Arata super bine...,iar gustul este pe masura...

  • Fara foto

    GLORIA , 05 octombrie 2009

    ARATA FOARTE BINE.

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

    Arata foarte bine!Felicitari!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 03 iunie 2009

      Foarte interesant. Mie mi-ar fi si mila sa il mananc. L-as pune in vitrina.

    • Fara foto

      sonya65 (Chef de cuisine) , 01 mai 2009

      Iata un tort de efect !! Felicitari, am sa-l incerc. Sonya

    • Fara foto

      mihai1912 (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2009

      Frumos,simplu si usor de preparat. De obicei la prima incercare imi ies cam "blegite". O sa-i fac si eu o surpriza copilului meu.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2009

      Interesant si aspectuos.

    • Vekas

      Vekas (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2009

      Da, usor de preparat si sunt sigura ca este nu numai aspectuos, ci si foarte gustos.Il voi prepara nepotelului meu.

    • Stan Elena

      Stan Elena (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2009

      Arata foarte bine! o sa incerc si eu tortul in trei culori.

    • Fara foto

      nedelcu cristina (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2009

      Usor de preparat, am sa incerc si eu.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2009

      Felicitari Sidy! Cred ca e si foarte gustos tortul.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2009

      Foarte frumos tortul tau Sidy!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • Blat :
  • -4 oua (separate)
  • - 1 Lingura de apa
  • - 5 Linguri de zahar
  • - 5 Linguri (cu virf) de faina
  • - 1 lingurita de praf de copt
  • 1 pachet piscoturi
  • 2 creme de prajitura -vanilie
  • 1 crema de prajitura- caramel
  • 1 pachet fructe de padure congelate
  • zahar caramelizat
  • frisca
  • esenta de migdale
  • esenta de rom
  • capsuni,kiwi,mure pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy

Tarta cu visine si dulce de leche

Spalam visinele apoi le scoatem samburii si le lasam la scurs intr-o strecuratoare.Daca sunt congelate

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Ceafa de porc cu gutui caramelizate si rodie

Bucata de ceafa de porc se feliaza astfel ca sa aiba cam 1,5 cm grosime . Intr-un vas mai mare cu

1 vot    0 comentarii
50 min
Fripturi

Ciorba radauteana de ciuperci

Legumele le curatam si le taiem fasii sau le radem pe razatoarea mare , iar ceapa o lasam intreaga

3 voturi    2 comentarii
45 min
Borsuri si Ciorbe

valentina ionita (Chef de cuisine)

Arata super bine...,iar gustul este pe masura...



Adauga reteta
Retete
din Torturi
TORT CU MERE

TORT CU MERE

Aşezaţi pe foc cratiţa în care urmează să preparaţi tortul, puneţi 4 linguri de zahăr în ea şi începeţi să caramelizaţi

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Torturi
Placinta de mere in forma de Trandafir

Placinta de mere in forma de Trandafir

Amestecati ingredientele pentru a obtine un blat (faina, unt, apa, zahar). Taiati blatul in bande (vedeti poza). Acoperiti bandele

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje