autor:

Sidy

» » Torturi

Tort in trei culori

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 aprilie 2009

Ingrediente
Blat :, -4 oua (separate), - 1 Lingura de apa, - 5 Linguri de zahar, - 5 Linguri (cu virf) de faina, - 1 lingurita de praf de copt, , 1 pachet piscoturi, 2 creme de prajitura -vanilie, 1 crema de prajitura- caramel, 1 pachet fructe de padure congelate, zahar caramelizat, frisca, esenta de migdale, esenta de rom, capsuni,kiwi,mure pentru ornat

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma iar galbenusurile se bat bine cu zaharul si lingura cu apa.


Se adauga faina si praful de copt si apoi albusurile spuma invartind usor pina se omogenizeaza.


Se pune hartie de copt intr-o forma de copt tortul si se da la copt.


Se lasa sa se raceasca apoi se taie in doua .


Intre timp se prepara separat cele trei creme.


Cea caramel se amesteca cu zaharul caramelizat si macinat, una de vanilie se prepara conform instructiunilor iar cealalta de vanilie tot conform instructiunilor dar mai adaugam si pachetul de fructe de padure dezghetate.


Pe farfuria pe care vrem sa servim tortul se pune primul blat pe care il insiropam cu sirop de zahar amestecat cu esenta de rom.


Adaugam 2/3 crema caramel iar deasupra punem piscoturile insiropate cu sirop de zahar cu esenta de migdale.


Crema de fructe de padure( 2/3) o punem peste piscoturile insiropate apoi adaugam al doilea blat pe care il insiropam cu sirop de zahar cu rom.


Deasupra impartim vizual partea blatului in trei si ungem cu restul cremelor.Lateral punem crema de vanilie.


Ornam cu fructe si cu frisca. farmecul la acest tort il au fructele de padure ce dau un gust deosebit tortului !!!
Retete
Alte retete din Torturi

Cheesecake cu mascarpone si jeleu de portocale

Se pregatește o tava rotunda de tort cu fund detașabil (Ø= 20 cm) și se imbraca cu folie

0 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Torturi

Tort de ciocolata cu crema de iaurt

1. Blatul il preparam astfel: rupem ciocolata bucati si o topim la bain-marie impreuna cu untul pana

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

    Arata super bine...,iar gustul este pe masura...

  • Fara foto

    GLORIA , 05 octombrie 2009

    ARATA FOARTE BINE.

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

    Arata foarte bine!Felicitari!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 03 iunie 2009

      Foarte interesant. Mie mi-ar fi si mila sa il mananc. L-as pune in vitrina.

    • Fara foto

      sonya65 (Chef de cuisine) , 01 mai 2009

      Iata un tort de efect !! Felicitari, am sa-l incerc. Sonya

    • Fara foto

      mihai1912 (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2009

      Frumos,simplu si usor de preparat. De obicei la prima incercare imi ies cam "blegite". O sa-i fac si eu o surpriza copilului meu.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2009

      Interesant si aspectuos.

    • Vekas

      Vekas (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2009

      Da, usor de preparat si sunt sigura ca este nu numai aspectuos, ci si foarte gustos.Il voi prepara nepotelului meu.

    • Stan Elena

      Stan Elena (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2009

      Arata foarte bine! o sa incerc si eu tortul in trei culori.

    • Fara foto

      nedelcu cristina (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2009

      Usor de preparat, am sa incerc si eu.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2009

      Felicitari Sidy! Cred ca e si foarte gustos tortul.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2009

      Foarte frumos tortul tau Sidy!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • Blat :
  • -4 oua (separate)
  • - 1 Lingura de apa
  • - 5 Linguri de zahar
  • - 5 Linguri (cu virf) de faina
  • - 1 lingurita de praf de copt
  • 1 pachet piscoturi
  • 2 creme de prajitura -vanilie
  • 1 crema de prajitura- caramel
  • 1 pachet fructe de padure congelate
  • zahar caramelizat
  • frisca
  • esenta de migdale
  • esenta de rom
  • capsuni,kiwi,mure pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy

Intinsoare bistriteana

Intr-un vas de tuci, topim untura, taiem ceapa cubuleţe şi o înăbuşim în untură. Taiem cubuleţe

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Fazan cu sos vanatoresc

Intr-un vas de tuci topim zaharul ,la foc mic, avand grija sa nu se arda. Zarzavatul il tocam marunt

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne

Supa Ramen

Pieptul de pui il punem la fiert in apa cu sare, strangem spuma de deasupra. Curatam zarzavarul

0 voturi    0 comentarii
40 min
Supe de carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

Arata super bine...,iar gustul este pe masura...



Adauga reteta
Retete
din Torturi
Prajitura Fantezia Iubirii

Prajitura Fantezia Iubirii

Se amesteca biscuitii cu miezul de nuca maruntit si cu untul topit apoi se intinde in strat uniform in forma de tort ,cu inel detasabil

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort cu fructe de padure si crema de ciocolata

Tort cu fructe de padure si crema de ciocolata

Pentru blat procedăm astfel: Mixăm ouăle împreună cu zaharul până ce obţinem o compoziţie cremoasă. Încorporăm,

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse