autor:

Anca Bordeianu

» » Torturi

Tort krantz

Autor: Anca Bordeianu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Bordeianu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2009

Ingrediente
7 oua,7 linguri zahar,7 linguri faina,2 linguri de ulei,2 pachete de unt fara sare, si mirosuri.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Blatul se face din cele 7 oua la care se adauga zaharul,uleiul,faina si mirosurile.


Se puna la copt intr-o tava lunga imbracata cu firtie de copt si se da la cuptor pentru 45 de minute.Intre timp se face siropul din 2 canu de zafar si o cana de apa.


Se fierbe pina ce s-a dizolvat zaharul se adauga esenta de rom si se da la rece.Adoua zi se taie blatul si se insiropeaza apoi se pune intrcalat crema facuta din cele 2 pachete de unt cu o cana de zahar farin.


Se asambleaza tortul dupa care se pune o glazura din caramel facuta din o cana de zahar topit si mina de nuci sau alune.


Se imbraca tortul cu aceasta glazura si se orneaza dupa gust.Pofta buna!

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ralu Ale , 21 septembrie 2013

    esti o frumoasa

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 09 iulie 2009

    Unul dintre preferatele mele, ador tortul kratz:)

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 03 iulie 2009

    Arata foarte bine si sunt sigura ca si gustul este pe masura,felicitari pentru prezentare.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 03 iulie 2009

      Arata tare bine ! Eu stiam ca se pune in crema zahar caramelizat...de aia ii zice ...krantz !!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 iulie 2009

      Intotdeauna mi-a placut tortul Krantz. Felicitari!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

      Imi place tare mult acest tip de tort.Felicitari!Arata foarte bine.

    • Fara foto

      LIVIA RUS (Chef de cuisine) , 15 iunie 2009

      Daca si la gust e dupa cum arata... ploaie locala! Bravo! Trebuie testat.

    • patronik

      patronik (Chef de cuisine) , 13 iunie 2009

      Arata bine..merita incercat.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

11 voturi

Ingrediente

  • 7 oua,7 linguri zahar,7 linguri faina,2 linguri de ulei,2 pachete de unt fara sare, si mirosuri.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Anca Bordeianu

Tort cu crema de ciocolata

Din ingredientele mentionate mai sus se face un blat de panispan se coace intr-o forma rotunda se

3 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Tarte cu mere

Din ingredientele mentionate faceti un aluat mai tare le puneti pe tavitele de mini tarte se umple

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Prajituri

Salam de biscuiti- versiunea mea

Rahatul se pune pe foc cu apa si se amesteca pina ce se face o pasta.Se adauga biscuiti ,zaharul

1 vot    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

vera (Chef de cuisine)

Unul dintre preferatele mele, ador tortul kratz:)



Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Pentru blat am separat ouăle și am bătut albușurile spumă tare împreună cu zahărul pe care l-am adăugat treptat ( înainte

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort Inima cu frisca, migdale si capsuni

Tort Inima cu frisca, migdale si capsuni

Este alcatuit din: blat de nuca, crema de vanilie, invelit in frisca si decorat cu migdale macinate si capsuni. Mod de preparare: Blatul: Se

1 vot    0 comentarii
2h
Torturi