autor:

Fara foto

» » Torturi

TORT LA METRU

Autor: Daminescu Mihaela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 iunie 2008
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Pentru blaturi - se bat 4 albusuri cu 7 linguri de apa adaugate treptat, se adauga 250 gr. zaha si se bate in continuare pana se dizolva zaharul, se adauga 4 galbenusuri, 6 linguri de ulei si 250 gr faina, dupa care se amesteca usor. Compozitia se imparte in doua. Intr-o parte se pune 2 linguri de cacao. Aceste compozitii se coc in 2 tavite de chec.


Pentru crema - se face o crema din 200 ml. lapte, 3 linguri faina, 1 pachet zahar vanilat si 250 gr. zahar, se fierbe.


250 gr. unt frecat spumos se amesteca cu crema de lapte fiarta si racita.


Dupa ce s-au racit blaturile, se taie in 11 feli fiecare si se lipesc cu crema.


Tortul se glazureaza cu urmatoarea glazura - 8 linguri de apa se fierb cu 8 linguri de zahar si 2 linguri de cacao, apoi se adauga 50 gr. unt.


Se da la rece.


La servire tortul se taie pe diagonala.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 09 iulie 2008

    Cremele , le fac din doua budinci de culori diferite.

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

11 voturi

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 15 linguri de apă
  • 500 gr. + 8 linguri de zahăr
  • 6 linguri de ulei
  • 250 gr. + 3 linguri de făină
  • 4 linguri de caco
  • 200 ml lapte
  • 1 pachet zahăr vanilat
  • 300 gr. unt
  • ulei şi făină pentru uns şi pudrat tava.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Daminescu Mihaela

Tort de vară

Se pisează biscuţii. Se topeşte untul pe foc mic şi se adaugă biscuiţii pisaţi, apoi se întinde

2 voturi    1 comentariu
25 min
Torturi

Salată de fasole albă uscată

Se spală bine fasolea, apoi se fierbe în mai multe ape cu sare, se scurge şi se pune într-un

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Salate reci

Salată de roşii cu kiwi

Roşiile şi kiwi se curăţă de pieliţă şi se taie în felii potrivite, se pun într-un castron

0 voturi    1 comentariu
15 min
Salate reci
Sidy

Sidy (Chef de cuisine)

Cremele , le fac din doua budinci de culori diferite.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort aromat

Tort aromat

Blat alb: 6 oua 250 gr zahar 300 gr faina 10 linguri de apa fiarta 1 praf de copt Un praf de sare Zeama de lamaie Coaja de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Torturi
Tort de Craciun

Tort de Craciun

Blat alb: Se freaca galbenusurile cu zaharul si sarea adaugand din cand in cand cate o lingura de apa pana se obtine o crema ca o

0 voturi    0 comentarii
3h
Torturi