autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Tort la rece

Autor: L (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 august 2008
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

1. Cu o vreme inainte de a incepe tortul se pune gelatina in 100ml aparece si se lasa pana absoarbe toata apa.


2. Galbenusurile se amesteca cu 125 g zahar


3. Albusurile se bat cu 125 g zahar


4. se pun la foc 200 ml lapte pana se incalzeste dupa care se amesteca cu galbenusile (punct 2) si trebuie sa iasa ca o budinca. Apoi se adauga albusul (punct 3) si gelatina (punct 1).


5. se ia de pe foc si daca vrei sa pui si cacao separi in trei continutul si o parte o omogenizezi cu o lingurita de cacao


6. se pune in oala in care preferi sa-l tii partea galbena, partea maro si iar galbena.


7. se da la frigider cel putin 12 ore inainte de al scoate din cratita.

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Corodeanu Neli -Maria (Chef de cuisine) , 10 mai 2012

    pai si faina unde este?

  • tradaro

    tradaro (Chef de cuisine) , 17 iunie 2009

    Tortul la rece, imi place reteta. Felicitari!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

14 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • 2 linguri faina
  • 300 ml lapte rece
  • 4 lingurite gelatina

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de L

Tocanita de ciuperci

Se caleste in ulei ceapa impreuna cu morcovul si ardeiul. Ciupercile se taie marunt si se adauga

28 voturi    13 comentarii
1h
Retete vegetariene

Inghetata falsa

Din 6 albusuri batute spuma la care se adauga pe rand 150 g zahar si albusurile reprectiv (se adauga

16 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Castraveti murati

Se spala bine castravetii, cimbru, mararu, ardeiul piscator. Se curata si se taie de-a lungul hreanul. Se

24 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi

Corodeanu Neli -Maria (Chef de cuisine)

pai si faina unde este?

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Descarca gratuit cartea 50 de dulciuri fara zahar
Retete
din Torturi
Torta de nuca cu crema

Torta de nuca cu crema

Cu mixerul sau cu telul batem albusurile bine si adaugam zaharul pana devine o spuma tare. Adaugam galbenusurile si continuam sa le

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Tort diplomat

Tort diplomat

Punem geletina la hidratat in 50 ml suc de la compot(8-10 min). Intr-un vas cu fund dublu punem ouale si apoi zaharul.Amestecam iar

3 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Torturi