festivalul blogurilor gustoase

autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Tort la rece

Autor: L (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 august 2008
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

1. Cu o vreme inainte de a incepe tortul se pune gelatina in 100ml aparece si se lasa pana absoarbe toata apa.


2. Galbenusurile se amesteca cu 125 g zahar


3. Albusurile se bat cu 125 g zahar


4. se pun la foc 200 ml lapte pana se incalzeste dupa care se amesteca cu galbenusile (punct 2) si trebuie sa iasa ca o budinca. Apoi se adauga albusul (punct 3) si gelatina (punct 1).


5. se ia de pe foc si daca vrei sa pui si cacao separi in trei continutul si o parte o omogenizezi cu o lingurita de cacao


6. se pune in oala in care preferi sa-l tii partea galbena, partea maro si iar galbena.


7. se da la frigider cel putin 12 ore inainte de al scoate din cratita.

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Corodeanu Neli -Maria (Chef de cuisine) , 10 mai 2012

    pai si faina unde este?

  • tradaro

    tradaro (Chef de cuisine) , 17 iunie 2009

    Tortul la rece, imi place reteta. Felicitari!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

14 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • 2 linguri faina
  • 300 ml lapte rece
  • 4 lingurite gelatina

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de L

Tocanita de ciuperci

Se caleste in ulei ceapa impreuna cu morcovul si ardeiul. Ciupercile se taie marunt si se adauga

28 voturi    13 comentarii
1h
Retete vegetariene

Inghetata falsa

Din 6 albusuri batute spuma la care se adauga pe rand 150 g zahar si albusurile reprectiv (se adauga

16 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Castraveti murati

Se spala bine castravetii, cimbru, mararu, ardeiul piscator. Se curata si se taie de-a lungul hreanul. Se

24 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi

Corodeanu Neli -Maria (Chef de cuisine)

pai si faina unde este?

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort palarie, cu portocale si ciocolata

Tort palarie, cu portocale si ciocolata

Blat 1: 1. Preincalzim cuptorul la 190°C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Mixam galbenusurile cu 60 g zahar, pana cand

0 voturi    0 comentarii
2h
Torturi
Exotic Pavlova

Exotic Pavlova

1. Preincalziti cuptorul la 180 C si tapetati o tava cu o hartie de copt pe care ati desenat un cerc de cca 22 cm. Bateti albusurile

0 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse