Tort Lapte de pasare

Timp pregatire
720 minute
Complexitate
medie
Tort   Lapte de pasare

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • - 2 oua
  • - 1/2 pahar zahar
  • - 1/2 pahar faina
  • - o lingurita praf de copt
  • Pentru crema:
  • - 5 oua
  • - 25 gr gelatina
  • - 75 ml apa
  • - 3/4 pahar zahar
  • - 1/2 lingura faina
  • - 1/2 pahar lapte
  • - 150 gr unt
  • - zahar vanilat, dupa gust
  • - 20-25 visine
  • Pentru glazura:
  • - 2,5 linguri cacao
  • - 1,5 linguri lapte
  • - 1/4 pahar zahar
  • - 25 gr unt

Mod de preparare

Diametrul tortului de 22 cm.
Blatul: mixam ouale cu zaharul, adaugam faina cu praful de copt dam la cuptor la foc mijlociu. Blatul pregatit il taiem orizontal in 2 parti egale.

Crema: gelatina se inmoaie cu 75gr. apa calduta pentru 30 de minute. 5 galbenusuri se mixeaza cu 1/2 pahar zahar, adaugam 1/2 pahar lapte, amestecam, adaugam 1/2 lingura de faina, amestecam si o aducem la temperatura de fierbere amestecind incontinuu, ca sa nu formeze boturi la bain-marie.
Compozitia se raceste si se adauga 150 gr. de unt cu vanilie frecat cu mixerul. Albusul de ou se mixeaza cu 1/2 pahar zahar in spuma pina se ingroasa. Repede turnam gelatina, amestecind incontinuu.

Combinam prima compozitie cu a doua, aranjam pe blat visinele. Crema obtinuta se toarna pe blatul preventiv inserat intr-o forma cu inel detasabil, punem deasupra al doilea strat de blat si dam la frigider pe noapte.

Glazura: eu am folosit Dr.Otker din comert. 2,5 linguri de cacao, 1,5 linguri de lapte, 1/4 pahar zahar, 25 gr. unt se aduc la temperatura de fierbere si se intind pe tort cu un cutit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise