tort mascarpone cu fructe de padure

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
redusa
tort mascarpone cu fructe de padure

Ingrediente

  • blat:100 gr biscuiti,200 gr ciocolata amaruie,100 gr unt,3 oua,100 gr zahar,4-5 linguri suc de portocale
  • compozitie:450 gr fructe de padure
  • crema:150 ml smantana dulce,250 gr mascarpone,50 gr zahar,1 plic zahar vanilinat
  • decor:2 plicuri tort gelee rosu,2 linguri zahar,250 ml suc de fructe de padure,100 ml apa

Mod de preparare

Pentru blat se zdrobesc biscuitii.Se incinge cuptorul la 200 C.Se unge cu unt fundul unei forme de tort (26 cm).Se topeste ciocolata cu untul in bain-marie.

Se separa ouale,albusurile se bat spuma.Galbenusurile se bat cu zahar.Se toarna ciocolata topita si biscuitii.Deasupra se pun albusurile batute spuma si se omogenizeaza toate.Se toarna compozitia in forma si se coace 25 min.Se scoate si se lasa la racit.Se aseaza pe un platou si se insiropeaza cu sucul de portocale.Se aseaza imprejur inelul formei de tort.

Se prepara compozitia de fructe.Fructele se lasa la descongelat si scurs si dupa aceea se amesteca cu zaharul pudra.Se amesteca smantana cu mascarpone,zahar tos,zahr vanilinat si se pune peste blat.Deasupra se pune compozitia de fructe.

Se prepara jeleul din gelatina,suc,zahar si apa.Se da in fiert si se lasa sa se racoreasca un pic si se torna peste fructeSe da tortul la rece ptr inchegare doua ore dupa care se scoate inelul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise