Tort Mascota

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tort Mascota

Ingrediente

  • Pentru blat: 100 gr ciocolata , 80 gr unt, 80 gr zahar, 2 oua, 3 linguri faina, 1/2 fiola esenta de rom
  • Pentru crema: 300 gr unt, 100 gr cacao, 6 oua, 12 linguri zahar, 1/2 fiola esenta de rom, 3 linguri esenta de vanilie, 100 gr nuca, 100 gr coaja de portocala confiata, 150 gr visine din visinata
  • Pentru glazura de ciocolata: 200 ml apa, 200 ml smantana dulce Dorna, 200 gr zahar, 70 gr cacao cernuta, 1 plic gelatina

Mod de preparare

Pentru coaja de portocala confiata am cumparat 3 portocale, le-am spalat bine bine si le-am curatat de coaja. De pe coaja am indepartat cu un cutit ascutit toata partea alba si am taiat-o in cubulete mici. Coaja de portocala am pus-o intr-o craticioara, am acoperit-o cu apa si am lasat-o la fiert timp de 15 minute. Am repetat operatiunea de 3 ori, apoi am amestecat 200 ml de apa cu 200 gr de zahar si am mai fiert-o timp de 30 de minute.

Dulceata de coji de portocale se pastreaza in borcan inchis ermetic in frigider si o puteti folosi la diverse dulciuri: briose, fursecuri, torturi.

Pentru blatul de tort eu am procedat asa:

Intr-o craticioara amestecam untul taiat cubulete si ciocolata maruntita si le punem pe foc mic. Cand acestea sunt topite adaugam zaharul si amestecam pana se topeste. Lasam crema sa se racoreasca si apoi adaugam galbenusurile pe rand. Adaugam romul, faina si albusurile batute spuma cu un praf de sare. Se coace timp de 40 de minute la 170 grade Celsius.

Pentru crema mixam ouale cu zaharul la bain-marie pana obtinem o crema de consistenta unei smantani groase si o lasam la racit.

Mixam untul (la temperatura camerei) cu cacaoa si adaugam cate 1 lingura din crema de oua racita.

Adaugam apoi nuca prajita si taiata, visinele bine scurse, coaja de portocala si mirodeniile. Amestecati incet cu o lingura pentru a nu "taia" crema de unt.

Imbracam o tava cu pereti detasabili in folie alimentara si punem crema, niveland-o bine, apoi o acoperim cu blatul. Lasam la racit de pe o zi pe alta.

A doua zi glazuram tortul cu ciocolata. Pentru glazura punem gelatina la hidratat si fierbem toate celalalte ingrediente timp de 15 minute. Lasam glazura 10 minute la racit apoi adaugam gelatina. Dupa ce adaugam gelatina o mai lasam aproximativ 30 de minute la racit, pana ajunge la consistenta unei smantani, apoi o turnam peste tort.

Decorul este din fructe physalis si bomboane de ciocolata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise