Tort masinuta

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Tort masinuta

Ingrediente

  • Blat
  • 7 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 7linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • 2-3 linguri cacao
  • Crema
  • 1 cutie mascarpone
  • 3 oua
  • 2 plicuri praf de frisca
  • 3 linguri de zahar
  • glazura
  • cacao
  • zahar
  • unt

Mod de preparare

Blatul

Separam ouale. albusurile le batem cu mixerul pana devin o spuma groasa...dupa care adaugam zaharul in ploaie si continuam sa batem pana se topeste zaharul..cand s.a topit zaharul adaugam galbenusurile...

separat amestecam cacaua cu putin ulei, care se pune peste compozitia de mai sus..adaugam faina amestecand cu o lingura de lemn si la sfarsit praful de copt.

Tapetam o tava cu faina si dam la cuptor, cand s-a copt, scoatem blatul pe un tocator si dam la rece.

Crema

Se separa cele 3 oua, albusurile se bat spuma supa care adaugam praful de frisca..supa ce am terminat de batut albusurile, frecam galbenusurile cu zaharul.cand s-a topit zaharul adaugam mascarponele si continuam sa mestecam pana devine o crema omogena.

Se amesteca cu albusurile si se da la rece pentru o ora.

Se taie tortul in 4 foi subtiri supa care se pune in ordine uramatoare: prima foaie crema, a doua foaie crema, a treia foaie, ultima foaie o taiem in 4.punem crema pe a treia foaie dar cat tine ultima foaie taiata in 4 si continuam cu foaie crema foaie crema.

Dupa ce am terminat de pregatit tortul facem glazura.

amestecam intr-o craticioara cacaua cu putina apa si cu zaharul si dam la foc mic pana cand fierbe cu clocot...cand a fiert cu clocot po dam jos de pe foc si adaugam untul.

Punem glazura peste tort cat este calda ca dupa aceea se raceste si nu se mai poate intinde.

Se orneza dupa placere cu frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise