autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort Pavlova

Autor: Laura Libiu (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 31 decembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Laura Libiu (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 31 decembrie 2008

Ingrediente
4 albusuri, 200 g zahar pudra, 1 lg. amidon, 1 lgt. otet, 250 g frisca ( eu am folosit Hu la la), fructe(de care doresti) eu am folosit compot de ananas, guave, papaya, capsuni si kiwi(proaspat).

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma.


Se adauga treptat zaharul pudra si se mixeaza in continuare.


Se pune otetul si amidonul si se mai amesteca inca putin.


Se preincalzeste cuptorul. Nu stiu la ce temperatura pentru ca eu nu am cuptor cu ceas, dar l-am lasat la foc mic.


Se aseaza o foaie de copt in tava si se pune bezeaua in forma de cerc(cca 35 cm diametru).


Se coace la foc mic cam o ora, dupa care se stinge focul si se lasa in cuptor sa se raceasca.


Frisca se face conform instructiunilor de pe cutie; o parte din fructe se amesteca in frisca si cu restul se orneaza tortul.
Se bat albusurile spuma.


Se adauga treptat zaharul pudra si se mixeaza in continuare.


Se pune otetul si amidonul si se m
Retete
Alte retete din Torturi

Tort Pavlova cu muguri de brad si capsune

Bezea: 1. Batem albusurile spuma cu praful de sare. 2. Adaugam treptat 3/4 din zahar in albusuri.

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi

tort mousse de ciocolata

Din zahar se face un sirop gros (pe foc), se toarna peste galbenuse si se bat pana isi tripleaza

8 voturi    3 comentarii
1h
Torturi

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 august 2010

    O bunatate !

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 11 iunie 2009

    Are dreptate Cristina.Specificul tortului Pavlova este blatul cu faina de malai si macerarea capsunilor in lichior de zmeura.

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 22 martie 2009

    Dupa cate stiu eu specificul tortului Pavlova este lingura de malai care este ingredientul specific acestui desert care a fost creat in 1935 special pentru celebra balerina rusa Ana Pavlova, la fel si capsunile macerate in lichior de zmeura, deci schimba-i denumirea.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • 4 albusuri
  • 200 g zahar pudra
  • 1 lg. amidon
  • 1 lgt. otet
  • 250 g frisca ( eu am folosit Hu la la)
  • fructe(de care doresti) eu am folosit compot de ananas
  • guave
  • papaya
  • capsuni si kiwi(proaspat).

Raporteaza reteta

Retete
de Laura Libiu

Raffaelo

Se freaca untul impreuna cu zaharul pudra. Se adauga laptele praf si 2-3 linguri de nuca de cocos.

66 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort simplu cu banane

Tort simplu cu banane

Mixam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Adaugam cate 2 linguri de faina peste amestecul de oua.

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort de mere cu crema de zahar ars

Tort de mere cu crema de zahar ars

Se pune cana cu zahar intr-un vas pe foc impreuna cu o lingura de apa si se lasa la topit;cand a capatat o culoare aurie, se rastoarna

3 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri pentru copii