autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort Pavlova

Autor: Laura Libiu (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 31 decembrie 2008
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma.


Se adauga treptat zaharul pudra si se mixeaza in continuare.


Se pune otetul si amidonul si se mai amesteca inca putin.


Se preincalzeste cuptorul. Nu stiu la ce temperatura pentru ca eu nu am cuptor cu ceas, dar l-am lasat la foc mic.


Se aseaza o foaie de copt in tava si se pune bezeaua in forma de cerc(cca 35 cm diametru).


Se coace la foc mic cam o ora, dupa care se stinge focul si se lasa in cuptor sa se raceasca.


Frisca se face conform instructiunilor de pe cutie; o parte din fructe se amesteca in frisca si cu restul se orneaza tortul.

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 august 2010

    O bunatate !

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 11 iunie 2009

    Are dreptate Cristina.Specificul tortului Pavlova este blatul cu faina de malai si macerarea capsunilor in lichior de zmeura.

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 22 martie 2009

    Dupa cate stiu eu specificul tortului Pavlova este lingura de malai care este ingredientul specific acestui desert care a fost creat in 1935 special pentru celebra balerina rusa Ana Pavlova, la fel si capsunile macerate in lichior de zmeura, deci schimba-i denumirea.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • 4 albusuri
  • 200 g zahar pudra
  • 1 lg. amidon
  • 1 lgt. otet
  • 250 g frisca ( eu am folosit Hu la la)
  • fructe(de care doresti) eu am folosit compot de ananas
  • guave
  • papaya
  • capsuni si kiwi(proaspat).

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Laura Libiu

Raffaelo

Se freaca untul impreuna cu zaharul pudra. Se adauga laptele praf si 2-3 linguri de nuca de cocos.

66 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort Mont Blanc

Tort Mont Blanc

Decor braduti: Taiati cu un cutit zimtat diverse inaltimi de cornete. Cu grija, pentru ca sunt fragile. Varsati intr-o fafurie cocosul

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Torturi
Tort cu ciocolată albă, banane și căpșuni

Tort cu ciocolată albă, banane și căpșuni

Se amestecă zahărul cu apa și se pun la fiert, până se obține un sirop, care se lasă să se răcească bine. Bateți tare

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Torturi