autor:

autor

» » Torturi

Tort Poveste

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
30 nuci pisate, 5 oua, 5 linguri zahar pudra, 1 lingura cacao, 1 praf vanilie, faina, fructe din dulceata Crema: 3 galbenusuri, 3 linguri zahar pudra, 2 linguri cacao, 250 g unt, 150 g frisca

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

15 voturi

Mod de preparare

Se bat spuma 5 albusuri cu 5 linguri de zahar si vanilie.


Se adauga galbenusurile putin frecate, se amesteca, se adauga o lingura de cacao si nucile pisate. Aceasta compozitie se toarna in forma de tort foarte putin unsa cu ulei si presarata cu faina si se coace la foc potrivit. In acest timp se bat 3 albusuri cu 3 linguri de zahar si vanilie. Cind blatul pus la cuptor este gata copt, se trage la gura cuptorului, se astern peste el albusurile batute, in strat uniform si se da din nou la cuptor ca sa se coaca si stratul de albusuri.


Se scoate din forma, se asaza pe o farfurie si se lasa sa se raceasca. Pentru crema, se freaca spuma untul cu 3 linguri de zahar pudra si cacao.


Se adauga galbenusurile pe rind, unul cite unul, frecind bine pina cind crema se tine bine de lingura. Cu aceasta crema se imbraca tortul, asezind un strat mai gros pe deasupra. Se garniseste cu 150 g frisca si fructe de diferite culori, din dulceata.

Retete
Alte retete din Torturi

Tort tiramisu cu crema de vanilie

Blatul il pregatim conform retetei expuse, Pregatim crema cu laptele rece mixand la viteza maxima, Insiropam

18 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Torturi

Tort diplomat personalizat

Blat: albusurile se separa de galbenus si se bate spuma se adauga si zaharul ,galbenusul se amesteca

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

15 voturi

Ingrediente

  • 30 nuci pisate
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar pudra
  • 1 lingura cacao
  • 1 praf vanilie
  • faina
  • fructe din dulceata Crema: 3 galbenusuri
  • 3 linguri zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • 250 g unt
  • 150 g frisca

Raporteaza reteta

Tort de ciocolata

Incepem experienta noastra pregatind cel mai simplu si mai bun blat de tort. Pornim cuptorul la

2 voturi    1 comentariu
1h
Torturi

Tort cu fructe de padure

Pentru inceput pregatim blatul. Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul

3 voturi    0 comentarii
1h
Torturi

Tort cu visine

Pentru inceput scoatem samburiii visinelor si le punem la scurs intr-o sita. Mixam galbenusurile

1 vot    1 comentariu
1h
Torturi


Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort cu buseuri si fructe

Tort cu buseuri si fructe

1 Se prepara doua blaturi ,egale ca dimensiuni din cate 4 albusuri batute cu un praf de sare si zaharul turnat in ploaie,pana ce se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort cu pere caramelizate

Tort cu pere caramelizate

1.Se prepara doua blaturi,egale ca dimensiune si grosime,din albusurile batute spuma tare cu un praf de sare si zaharul turnat in ploaie.Se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi