Tort (Prajitura) cu crema de cacao si glazura de ciocolata

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • - 9 oua
  • - 9 linguri zahar
  • - 9 linguri faina
  • - 3 plicuri zahar vanilat
  • - Coaja rasa de la 1 lamâie
  • Pentru crema:
  • - 500 ml lapte
  • - 4 galbenusuri ou
  • - 15 linguri zahar
  • - 10 linguri faina
  • - 10 linguri cacao
  • - 1 pachet margarina Rama pentru prajituri (250 gr)
  • - 1 fiola esenta rom (Dr. Otcker)
  • - Un varf de lingurita de sare
  • Pentru glazura:
  • - 7-8 linguri zahar
  • - 7-8 linguri cacao
  • -1/2 pachet margarina

Mod de preparare

Crema: se inclazeste laptele (foarte putin), intr-un vas se freaca galbenusurile de ou cu sarea, se adauga faina, zaharul si cacao si se subtiaza cu laptele caldut, se pune vasul in altul cu apa la foc mic, la bain-marin, se fierbe aproximativ 12-15 minute de cand incepe sa clocoteasca, pana compozitia devine ca o smantana mai groasa. Se da vasul deoparte si se adauga margarina si esenta de rom, se amesteca pana la omogenizare si se da la rece.

Blatul: se împart componentele pentru blat in trei (respectiv 3 oua, 3 linguri de zahar, 3 linguri de faina, 1 plic zahar vanilat si coaja rasa de lamaie), se bat albusurile de ou (aproximativ 3 minute cu mixerul), se adauga zaharul si se bate in continuare (aproximativ 2-3 minute), se incorporeaza treptat cate un galbenus de ou, apoi se adauga faina si coaja rasa de lamâie, se mai bate cu aproximatie 2-3 minute pana la omogenizarea completa. Se pune intr-o tava tapetata cu faina sau in care se pune hartie de copt, apoi se da la cuptor (in prealabil, se inclazeste cuptorul la 190 grade, sau treapta 5 la cuptoarele pe gaz), se lasa la copt aproximativ 8-10 minute (functie de cuptor).

Glazura: se pune zaharul si margarina intr-o craticioara la foc mic, se amesteca pana se topeste zaharul, se adauga cacao si se mai fierbe aproximativ 2-3 min. Se toarna fierbinte peste tort.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise