Tort rafinat cu căpșuni și ciocolată

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Tort rafinat cu căpșuni și ciocolată

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua
  • 100 g zahar tos
  • 1 plic zahar vanilat
  • 75 g faina
  • 25 g amidon
  • 3 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 3 linguri lichior amaretto
  • Crema:
  • 2 oua
  • 125 ml zahar
  • 45 ml (3 linguri) apa
  • 30 ml (2 linguri) miere
  • 250g unt moale
  • 112 g ciocolata , topita si racita
  • Pentru ornat : 500 g capsuni,
  • fulgi de ciocolata alba

Mod de preparare

1. Pentru blat, albusurile se bat spuma cu 2 linguri de apa, zaharul tos si cu zaharul vanilat. Se adauga galbenusurile si se mai mixeaza. Se adauga ingredientele solide: faina amestecata cu amidonul, cacao si praful de copt.

2. Se pune compozitia intr-o forma de tort de 24 cm diametrul, tapetata cu hartie de copt si se coace aproximativ 20 min. Am scos tortul din cuptor, am desprins hartia de copt si l-am pus pe un gratar pentru prajituri la racit. Dupa racire, am taiat blatul de tort in doua si am insiropat cu un sirop preparat din apa cu zahar, fiert pana ce se ingroasa putin, apoi, dupa ce am inchis focul, am adaugat lichiorul.

3. Pentru crema ouale se bat putin si se pun deoparte. Apa, zaharul si mierea se pun intr-o craticioara pe foc pana ce lichidul ajunge la temperatura de 117C, cam 2-3 minute dupa ce a inceput sa clocoteasca. Revenim sa batem ouale adaugand intr-un firicel foarte subtire siropul de mai sus, batem crema pana se raceste (cam 10 minute) si adaugam bucatelele de unt una cate una, amestecand cu mixerul , apoi adaugam si ciocolata racita insa lichida si amestecam pana obtinem o crema consistenta.

4. Pe blatul de jos se repartizeaza cam 60% din crema , se intinde bine pe toata suprafata blatului, se repartizeaza felii de capsuni si se pune cel de-al doilea blat. Se insiropeaza si acesta.

5. Se acopera cu crema ramasa, se intinde bine cu cutitul si deasupra se repartizeaza capsunile lasate pentru ornat, taiate in jumatati.

6. Praful de jeleu amestecat cu 2 linguri de zahar si 150 ml apa se pun la fiert cam 1 minut. Jeleul astfel obtinut se lasa sa se racoreasca (nu prea mult ca se ingroasa si nu-l mai puteti repartiza frumos peste blat), apoi se intinde pe toata suprafata superioara a tortului. Peretii laterali se orneaza cu fulgi de ciocolata alba.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise