festivalul blogurilor gustoase

autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort rapid cu blat de cozonac

Autor: alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 aprilie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se prepara crema, conform instructiunilor de pe ambalaj.


Se face un sirop din 400 ml de apa, care se fierbe impreuna cu zaharul tos.


Se lasa la racit si se adauga esenta de rom.


Feliile de cozonac se aranjeaza pe platou, in forma dorita.


Se insiropeaza si se pune un strat de crema.


Se fac trei etaje de acest fel si se orneaza cu frisca. Este preferabil sa se consume dupa cateva ore de stat la rece sau chiar a doua zi.

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 aprilie 2010

    Si eu am facut de multe ori acest tort cu frisca multa cand nu se mai consuma cozonacul facut la paste.

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

    Eu il tai pe lung in 3 straturi si il umplu cu frisca.

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

    E bun; mai ales daca se intampla sa-ti ramana cozonac uscat, e potrivita reteta pentru asa ceva.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

6 voturi

Ingrediente

  • 12 felii de cozonac
  • 250 ml lapte
  • un plic de praf pentru crema,2-3 linguri zahar pudra
  • 2 linguri esenta de rom
  • 2-3 linguri zahar tos
  • frisca pentru ornat

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de alina

Mancare de ciuperci

Ciupercile se oparesc cca 10 minute in apa cu sare, apoi se scurg si se taie potrivit, in cazul in

10 voturi    8 comentarii
1h
Retete de post

Paine dulce

Apa se amesteca cu zaharul si se dau intr-un clocot. Faina cernuta se amesteca cu drojdia, apoi

5 voturi    13 comentarii
2h
Retete de post

Tort aperitiv

Faina cernuta se amesteca cu drojdia uscata, apoi se adauga uleiul, zaharul, sarea si apa calduta.

4 voturi    6 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

constanta proca (Chef de cuisine)

Si eu am facut de multe ori acest tort cu frisca multa cand nu se mai consuma cozonacul facut la paste.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort palarie, cu portocale si ciocolata

Tort palarie, cu portocale si ciocolata

Blat 1: 1. Preincalzim cuptorul la 190°C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Mixam galbenusurile cu 60 g zahar, pana cand

0 voturi    0 comentarii
2h
Torturi
Exotic Pavlova

Exotic Pavlova

1. Preincalziti cuptorul la 180 C si tapetati o tava cu o hartie de copt pe care ati desenat un cerc de cca 22 cm. Bateti albusurile

0 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse