Tort rece cu sirop de afine

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Tort rece cu sirop de afine

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 218g biscuiti digestivi
  • 100ml lapte condensat.
  • Crema:
  • 500g branza proaspata de vaci,
  • 300 ml frisca lichida,
  • 1 banana,
  • 200g zahar.
  • Sirop de afine:
  • 300g afine,
  • 200g zahar,
  • 200ml apa,
  • 2 linguri lichior de migdale Disaronno,
  • coaja de lamaie/portocala.

Mod de preparare

Am folosit un pachet intreg de biscuiti digestivi , de aceea este acest gramaj de 218g...asa scria pe ambalaj. I-am sfaramat usor intre degete, deoarece sunt foarte fragezi si au un miros atat de placut, incat nu vrei sa-i imparti cu nimeni ;-)

Am folosit cam 100ml de lapte condensat, amestecandu-l cu biscuitii faramati.Intr-o tava rotunda de tort am pus pasta de biscuitii si am apasat bine de tot, apoi am dat la rece.

Crema

Branza proaspata de vaci am frecat-o cu zaharul, pana cand acesta s-a topit si am obtinut o crema foarte fina. Apoi, am taiat felii o banana si le-am amestecat foarte bine in crema de branza...mmm, un parfum si un gust minunat a avut. Frisca lichida am batut-o bine de tot, apoi am amestecat-o cu branza.Am pus crema de branza peste blatul de biscuiti si am dat la rece.Vreau sa va zic ca nu am folosit gelatina si nici intaritor de frisca si crema s-a comportat minunat!!!!!

Siropul

Am lasat afinele sub un jet de apa, le-am curat de frunzulite si codite si le-am pus la fiert impreuna cu apa si zaharul. Cand a dat in clocot am pus lichiorul si coaja de portocala. Am mai lasat pe foc pana a scazut si s-a transformat in sirop. Ca sa fiu sigura ca s-a ingrosat si nu curge, am pus o lingura plina de sirop cu afine pe o farfurie si am lasat-o putin sa se raceasca, apoi am inclinat-o. S-a urnit cu greu din loc, deci n-a curs, ceea ce inseamna ca s-a transformat in sirop. Am tras de pe foc si am lasat sa se raceasca.

Cand s-a racit complet am pus siropul cu afinele peste crema de branza.si am dat la rece. De fapt, am facut pozele, apoi am dat la rece ;-)

Apoi am taiat o felie...Spectaculos! Siropul s-a infiltrat in crema de branza si a mangaiat-o fin si usor pana jos, in fire subtiri si dulci ;-)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise