autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort sarlota

Autor: Andreea Elena (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 29 februarie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Andreea Elena (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 29 februarie 2008

Ingrediente
5 oua, 250 g zahar, 250 ml lapte, 40-50 g gelatina(4-5 plicuri), 1 l frisca, ciocolata de menaj pt decor

Dificultate: Redusa Timp: 1h

16 voturi

Mod de preparare

Galbenusurile se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar, pana se dizolva.


Se pune laptele pe foc impreuna cu galbenusurile si se amesteca continuu pana se ingroasa. Dupa aceea se retrage de pe foc, si se tempereaza putin; se adauga gelatina hidratata (inmuiata in apa conform instuctiunilor de pe plic), apoi albusurile batute spuma (care au fost batute cu cealalta jumatate de zahar) dupa care se adauga 600 g frisca. pune intr-o tava o folie umeda si se toarna compozitia, apoi se baga la frigider. Cu restul de frisca se imbraca tortul si se poate decora cu forme din ciocolata de menaj.
Retete
Alte retete din Torturi

Tort cu sarlota si ciocolata

1.Se prepara blatul,mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu galbenusurile zdrobite,cu faina

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

Tort Sarlota

Se pune gelatina la hidratat in 100 ml apa apoi se amesteca cu cele 2 linguri de zahar, oul batut

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Torturi

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

16 voturi

Ingrediente

  • 5 oua
  • 250 g zahar
  • 250 ml lapte
  • 40-50 g gelatina(4-5 plicuri)
  • 1 l frisca
  • ciocolata de menaj pt decor

Raporteaza reteta



Adauga reteta
Retete
din Torturi
Prajitura Fantezia Iubirii

Prajitura Fantezia Iubirii

Se amesteca biscuitii cu miezul de nuca maruntit si cu untul topit apoi se intinde in strat uniform in forma de tort ,cu inel detasabil

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort cu fructe de padure si crema de ciocolata

Tort cu fructe de padure si crema de ciocolata

Pentru blat procedăm astfel: Mixăm ouăle împreună cu zaharul până ce obţinem o compoziţie cremoasă. Încorporăm,

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse