autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort sarlota

Autor: Andreea Elena (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 29 februarie 2008
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Andreea Elena (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 29 februarie 2008

Ingrediente
5 oua, 250 g zahar, 250 ml lapte, 40-50 g gelatina(4-5 plicuri), 1 l frisca, ciocolata de menaj pt decor

Dificultate: Redusa Timp: 1h

16 voturi

Mod de preparare

Galbenusurile se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar, pana se dizolva.


Se pune laptele pe foc impreuna cu galbenusurile si se amesteca continuu pana se ingroasa. Dupa aceea se retrage de pe foc, si se tempereaza putin; se adauga gelatina hidratata (inmuiata in apa conform instuctiunilor de pe plic), apoi albusurile batute spuma (care au fost batute cu cealalta jumatate de zahar) dupa care se adauga 600 g frisca. pune intr-o tava o folie umeda si se toarna compozitia, apoi se baga la frigider. Cu restul de frisca se imbraca tortul si se poate decora cu forme din ciocolata de menaj.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

16 voturi

Ingrediente

  • 5 oua
  • 250 g zahar
  • 250 ml lapte
  • 40-50 g gelatina(4-5 plicuri)
  • 1 l frisca
  • ciocolata de menaj pt decor

Raporteaza reteta

Printeaza reteta


Adauga reteta
Retete
din Torturi
- Gateste cu noi din 29 August 2005 -

- Gateste cu noi din 29 August 2005 -

29 August 2005-29 August 2015 ...au trecut 10 ani de colaborare,10 ani in care care am trecut de multă vreme de stadiul amabilităţilor

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Torturi
Tort cu crema de iaurt si fructe de padure

Tort cu crema de iaurt si fructe de padure

Mai intai ne ocupam de blat:separam ouale, albusurile la betm spuma tare cu un praf de sare si adugam treptat tot zaharul. Galbenusurile

1 vot    0 comentarii
2h
Torturi