autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort sarlota

Autor: Andreea Elena (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 29 februarie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Andreea Elena (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 29 februarie 2008

Ingrediente
5 oua, 250 g zahar, 250 ml lapte, 40-50 g gelatina(4-5 plicuri), 1 l frisca, ciocolata de menaj pt decor

Dificultate: Redusa Timp: 1h

16 voturi

Mod de preparare

Galbenusurile se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar, pana se dizolva.


Se pune laptele pe foc impreuna cu galbenusurile si se amesteca continuu pana se ingroasa. Dupa aceea se retrage de pe foc, si se tempereaza putin; se adauga gelatina hidratata (inmuiata in apa conform instuctiunilor de pe plic), apoi albusurile batute spuma (care au fost batute cu cealalta jumatate de zahar) dupa care se adauga 600 g frisca. pune intr-o tava o folie umeda si se toarna compozitia, apoi se baga la frigider. Cu restul de frisca se imbraca tortul si se poate decora cu forme din ciocolata de menaj.
Retete
Alte retete din Torturi

Tort cu sarlota si ciocolata

1.Se prepara blatul,mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu galbenusurile zdrobite,cu faina

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

Tort Sarlota

Se pune gelatina la hidratat in 100 ml apa apoi se amesteca cu cele 2 linguri de zahar, oul batut

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Torturi

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

16 voturi

Ingrediente

  • 5 oua
  • 250 g zahar
  • 250 ml lapte
  • 40-50 g gelatina(4-5 plicuri)
  • 1 l frisca
  • ciocolata de menaj pt decor

Raporteaza reteta



Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort cu piscoturi, iaurt si fructe

Tort cu piscoturi, iaurt si fructe

Tort cu pişcoturi, iaurt şi fructe. Dacă nu ai timp sau ai altă variantă pentru zile de duminica decât acest tort cu pişcoturi,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort caramel

Tort caramel

Se macina nucile la masina de cafea si se lasa cateva bucati mai mici. Se pun stafidele la hidratat in esenta de rom amestecata cu cognac.Se

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Torturi