autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort sarlota

Autor: Andreea Elena (Bucatar)   
    Reteta postata pe: 29 februarie 2008
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Andreea Elena (Bucatar)   
Reteta postata pe: 29 februarie 2008

Ingrediente
5 oua, 250 g zahar, 250 ml lapte, 40-50 g gelatina(4-5 plicuri), 1 l frisca, ciocolata de menaj pt decor

Dificultate: Redusa Timp: 1h

16 voturi

Mod de preparare

Galbenusurile se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar, pana se dizolva.


Se pune laptele pe foc impreuna cu galbenusurile si se amesteca continuu pana se ingroasa. Dupa aceea se retrage de pe foc, si se tempereaza putin; se adauga gelatina hidratata (inmuiata in apa conform instuctiunilor de pe plic), apoi albusurile batute spuma (care au fost batute cu cealalta jumatate de zahar) dupa care se adauga 600 g frisca. pune intr-o tava o folie umeda si se toarna compozitia, apoi se baga la frigider. Cu restul de frisca se imbraca tortul si se poate decora cu forme din ciocolata de menaj.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

16 voturi

Ingrediente

  • 5 oua
  • 250 g zahar
  • 250 ml lapte
  • 40-50 g gelatina(4-5 plicuri)
  • 1 l frisca
  • ciocolata de menaj pt decor

Raporteaza reteta

Printeaza reteta


Adauga reteta
Retete
din Torturi
Princess Cake

Princess Cake

Pentru blat se incinge cuptorul la 180° Intr-un vas se amesteca faina cu Nesquik,praf de copt si sare.Intr-un alt vas se bate untul

11 voturi    4 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Tort copii

Tort copii

M-am ocupat intai de crema. Smantana pentru frisca se bate mai bine daca nu este foarte cald in bucatarie. Intr-un castron metalic,

4 voturi    2 comentarii
2h 10 min
Mancaruri pentru copii