autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort sarlota

Autor: Andreea Elena (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 29 februarie 2008
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Galbenusurile se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar, pana se dizolva.


Se pune laptele pe foc impreuna cu galbenusurile si se amesteca continuu pana se ingroasa. Dupa aceea se retrage de pe foc, si se tempereaza putin; se adauga gelatina hidratata (inmuiata in apa conform instuctiunilor de pe plic), apoi albusurile batute spuma (care au fost batute cu cealalta jumatate de zahar) dupa care se adauga 600 g frisca. pune intr-o tava o folie umeda si se toarna compozitia, apoi se baga la frigider. Cu restul de frisca se imbraca tortul si se poate decora cu forme din ciocolata de menaj.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

16 voturi

Ingrediente

  • 5 oua
  • 250 g zahar
  • 250 ml lapte
  • 40-50 g gelatina(4-5 plicuri)
  • 1 l frisca
  • ciocolata de menaj pt decor

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Torturi
Prajitura Kinder pingui

Prajitura Kinder pingui

Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile la mixam bine cu zaharul si zaharul vanilat pina isi dubleaza volumul.Adaugam apoi

49 voturi    11 comentarii
2h 10 min
Dulciuri diverse
Tort "Lamaita"

Tort "Lamaita"

Blatul de chec: Radem coaja de la cele 2 lamai pe razatoarea mica. Separam albusurile de galbenusuri si le punem in 2 boluri

8 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse