autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort simplu de ciocolata

Autor: ana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 iunie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 180Ac.


Se amesteca ouale cu zaharul 10 min(fara a separa ouale asta mi se pare super).


Se amesteca faina cu cacao si bicarbonatul apoi cu ouale batute cu zahar.


Se pune in forma si se da la cuptor 20-25 min.


Se lasa la racit si apoi se taie blatul in 2 sau in 3 depinde de diametrul formei in care s-a copt.Pentru sirop se amesteca toate ingredientele se incalzesc pana se omogenizeaza dar nu se firb;se lasa la racit.Pentru crema se topeste ciocolata si se amesteca cu frisca batuta si se da la frigider.Pentru a acoperi tortul puneti mai multa ciocolata topita si mai putina frisca.Decorati dupa imaginatie.O sa va surprinda ce usor e de facut si cat de bun iese;pt cei care nu vor exagerat de dulce e perfect.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    ana (Chef de cuisine):

    sugestie:o crema alba (ciocolata alba topita amestecata cu frisca batuta).decorat intr-un mod simplu si elegant

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    valerica , 24 ianuarie 2015

    arata foat rte bine

  • Czompa

    Czompa (Chef de cuisine) , 05 iulie 2009

    Arata foarte bine. Si eu am o reteta asemanatoare dar nu se pune crema numai deasupra si si orneaza cu alune maruntite(crema e fara frisca). Al tau e simplu de facut si cred ca si foarte gustos. Merita incercat.Daca fac reteta care o am eu voi pune poze sa vezi cum e si ce am eu.

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

    Cred ca e tare bun. Si e ornat frumos, felicitari!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

      Usor si bun!Simplu si frumos!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30h

33 voturi

Ingrediente

  • Blat:4 oua
  • 100 g zahar
  • 75 g faina
  • 25 g cacao
  • bicarbonat
  • Sirop: 75 ml lapte
  • 20 ml brandy
  • 20 ml miere
  • Crema: 600-800 ml frisca lichida
  • 300-400 g ciocolata neagra

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

valerica

arata foat rte bine

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Descarca gratuit cartea 50 de dulciuri fara zahar
Retete
din Torturi
Torta de nuca cu crema

Torta de nuca cu crema

Cu mixerul sau cu telul batem albusurile bine si adaugam zaharul pana devine o spuma tare. Adaugam galbenusurile si continuam sa le

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Tort diplomat

Tort diplomat

Punem geletina la hidratat in 50 ml suc de la compot(8-10 min). Intr-un vas cu fund dublu punem ouale si apoi zaharul.Amestecam iar

4 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Torturi