autor:

Andreea's Chinesefood

» » , Retete de Pasti, Torturi

Tort Snickers

Autor: Andreea's Chinesefood (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 martie 2011
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Andreea's Chinesefood (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 martie 2011

Ingrediente
Pentru blat: 200 g faina, 250 ml lapte, 1 pachet margarina, 4 oua, 250 g zahar, 70 g cacao, 100 g alune crude nesarate, 150 g ciocolata cu lapte, 1 plic praf de copt, 1 plic zahar vanilat 1, lingurita esenta de rom, pentru crema:, 1 plic praf de budinca cu gust de frisca, 500 ml lapte, 4 linguri zahar, 200 ml frisca lichida, 1 plic gelatina granule, 1 plic zahar vanilat, 4 batoane Snickers mari (a cate 75 g), pentru insiropat: lichior de ciocolata cu alune, pentru decor: frisca, 2 batoane mari Snickers

Dificultate: Medie Timp: 2h

75 voturi

Mod de preparare

Intr-o craticioara punem laptele, zaharul, margarina si cacaoa. Asezam craticioara pe foc si o lasam pana se incorporeaza toate.Adaugam bucatile de ciocolata, plicul de zahar vanilat si esenta de rom, amestecam bine si luam craticioara de pe foc. Lasam sa se raceasca complet.


Dam alunele la cuptorul incins pana se rumenesc usor dupa care le lasam sa se raceasca complet. Le macinam in blender pana obtinem bucatele de marimea bobului de orez.


In compozitia de lapte si cacao adaugam pe rand ouale, dupa care faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit incorporam si alunele macinate. Turnam compozitia obtinuta intr-o forma de tort cu diametrul de 24 cm si dam la cuptorul incins pentru 30 de minute sau pana trece testul scobitorii. Blatul obtinut il lasam sa se raceasca. Eu am vrut un blat nu foarte inalt din care sa obtin doar 2 felii, asa ca nu am pus toata compozitia.


Pentru crema punem praful de budinca intr-un castron impreuna cu 100 ml lapte, restul de lapte il punem la fiert intr-o craticioara impreuna cu cele 4 linguri de zahar, amestecam bine si turnam peste restul de lapte din craticioara, lasam pe foc pana se ingroasa si se formeaza budinca, dam craticioara deoparte, adaugam zaharul vanilat. Hidratam gelatina in 3 linguri de apa dupa care o adaugam la budinca, lasam sa se raceasca complet. Batem frisca si o amestecam cu budinca rece. Taiem bucati mici cele 4 batoane de Snickers (pentru ca bucatile sa ramana intregi atunci cand le taiem, e bine sa dam batoanele la frigider pentru 10 minute), le adaugam peste crema de frisca. Taiem blatul (eu am obtinut 2 felii pentru ca am folosit mai putina compozitie), il insiropam cu lichior de ciocolata si alune (puteti opta pentru alt tip de lichior sau puteti face alt sirop fara alcool).


Punem jumatate de crema peste primul blat, adaugam si cel de-al doilea blat, il insiropam si pe el, dupa care punem restul de crema, dam totul la frigider pentru cateva ore.


Decoratul e dupa priceperea fiecaruia, la mine a fost un decor simplu si cam dezordonat: pe margini frisca, pe deasupra rozete mari de frisca,pe margini alte bucati de Snickers.

  • 19 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ssergiu Gov (Bucatar) , 29 ianuarie 2015

    Arata total delicios.

  • Fara foto

    Hana , 16 ianuarie 2015

    Foarte bun tortul.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 decembrie 2014

    Un deliciu!!!

    • AdeLyna

      AdeLyna (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2014

      Trebuie sa fie tare bun. Am sa il incerc si eu :)

    • Fara foto

      Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2014

      Cred ca o sa-l fac de Craciun,arata minunat.

    • Fara foto

      Bobitza Si Georgiana Serban , 09 noiembrie 2014

      o sa incercam...

    • Fara foto

      Raymonde Fischer , 26 septembrie 2014

      arata foarte bine trebuie incercata

    • Fara foto

      Stoica Tunde , 18 aprilie 2014

      Am facut aceasta reteta este buna dar blatul se sfarima usor,probabil trebuie foarte insiropat.

    • Fara foto

      Vivi Viky , 05 ianuarie 2014

      Tort

    • Fara foto

      COMY.M. (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2013

      delicios

    • Fara foto

      Cosmina Mosoran , 15 decembrie 2013

      delicios

    • Fara foto

      Ely , 26 octombrie 2013

      Arata super...

    • Fara foto

      Torturile mele , 22 septembrie 2013

      O reteta interesanta

    • dayana

      dayana (Chef de cuisine) , 24 decembrie 2012

      Spuneti-mi cu ce pot inlocui esenta de rom

    • Maria Markov

      Maria Markov (Chef de cuisine) , 19 iulie 2011

      Mama face prajitura Snickers. E foarte buna!! Tortul asta iti vine sa-l mananci cu tot cu computer!!*****

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 31 martie 2011

      Wau ! ce bunatate...yumi, yumi si ce bine arata ! *****

    • KatrinC

      KatrinC (Chef de cuisine) , 30 martie 2011

      SUPERB TORTUL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • narcisa costea

      narcisa costea (Chef de cuisine) , 30 martie 2011

      arata bestial !!!!! incerc si eu sa-l fac sambata!!

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 30 martie 2011

      ce bine arata...yami yami...:)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

75 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat: 200 g faina
  • 250 ml lapte
  • 1 pachet margarina
  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • 70 g cacao
  • 100 g alune crude nesarate
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat 1
  • lingurita esenta de rom
  • pentru crema:
  • 1 plic praf de budinca cu gust de frisca
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina granule
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 batoane Snickers mari (a cate 75 g)
  • pentru insiropat: lichior de ciocolata cu alune
  • pentru decor: frisca
  • 2 batoane mari Snickers

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Andreea's Chinesefood

Negresa cu nuci si sos de cafea

Nucile se curata, se prajesc usor, apoi se toaca mare, untul se taie cuburi, cacaoa se cerne peste

54 voturi    14 comentarii
45 min
Prajituri

Tort de ciocolata

Ciocolata neagra, ciocolata cu lapte le punem la topit in laptele fierbinte, apoi lasam sa se raceasca.

30 voturi    9 comentarii
59 min
Retete de Pasti

Chec cu ciocolata, cirese si alune de padure

Alunele de padure se prajesc usor, se lasa la racit, apoi se curata de coaja si se toaca in bucati

37 voturi    9 comentarii
50 min
Prajituri
Sfaturi
Idei si retete pentru Pasti
8 modalitati de a folosi cozonacul ramas de la Paste

8 modalitati de a folosi cozonacul ramas de la Paste

Cozonacul este nelipsit de pe mesele de sarbatoare ale romanilor, fiind unul dintre deserturile preferate ale multora dintre noi.

6 voturi   5 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
7 modalitati de a folosi ouale ramase de la Paste

7 modalitati de a folosi ouale ramase de la Paste

  Dupa Paste, se intampla sa ramanem cu o multime de oua colorate pe care nimeni nu le mai mananca. Si pentru ca risipa

6 voturi   8 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
3 meniuri pentru o masa delicioasa de Paste

3 meniuri pentru o masa delicioasa de Paste

  Pentru ca masa de Paste trebuie sa fie plina cu cele mai delicioase si atent pregatite feluri de mancare, v-am pregatit

2 voturi   0 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
Vezi toate articolele