festivalul blogurilor gustoase

autor:

dicarmencitta1957

» » Torturi

Tort Tiramisu

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 aprilie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar vanilat de la dr Otker si jumatate de pliculet de gelatina, apoi o bagam la frigider,cel putin 30 minute.


Mascarpone se amesteca cu 10 linguri de zahar si un pliculet de zahar vanilat de la dr Otker,plus smantana se amesteca totul cu mixerul.


la urma se amesteca crema mascarpone cu frisca de la frigider, se amesteca de jos in sus cu o spatula de lemn.


''Siropul'' : 400 gr lichid din apa, zahar,50 gr Amaretto,50 gr lichior de cafea,4 pliculete de ness,totul se pune intr-o olita si se fierbe pe foc pana se dizolva zaharul, apoi il dam la racit.In total trebuie sa avem cel putin 500 gr lichid.


Scoatem piscoturile pe care le trecem prin siropul facut ptr tort.Atentie marita nu se imoaie prea tare,doar se trec prin lichidul obtinut.


Se pun randuri randuri,peste care se agauga crema din abundenta.La urma se orneaza cu frisca peste care se adauga ciocolata rasa, sau praf de cacao,pe care il pui intr-o strecuratoare si il pudrezi pe deasupra tortului.Pofta buna !!!

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • lucica mihaila

    lucica mihaila (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

    Am votat si retinut tortul preferat.

  • Fara foto

    vera , 03 septembrie 2009

    Imi place mult cu amaretto, ii da un gust aparte! Brava carmen!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2009

    bun bun de tot

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 31 august 2009

      Felicitari! Ai si votul meu.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 31 august 2009

      Felicitari! Ai si votu meu.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 august 2009

      O bunatate...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 26 iulie 2009

      Bravo Carmen ! Am salvat reteta !!!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 26 iulie 2009

      Super interesanta reteta ta,am salvat-o si eu,felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 iulie 2009

      Arata grozav si cred ca este tare gustos...Felicitari...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

      Cred ca e grozav.Felicitari!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 iunie 2009

      Felicitari pt creatie.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 02 iunie 2009

      Am observat. Si imi place. Si mie imi place sa inventez retete. De multe ori stiu cu ce incep, dar nu stiu ce va iesi. Am adaugat-o la retele favorite. Felicitari.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 31 mai 2009

      Aceasta reteta este personala, nu stiu daca ati observat, dar este diferita de reteta traditionala de Tiramisu.Eu nu pun oua la aceasta reteta.Toata lumea pune oua, eu nu pun,deci este o reteta personala.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

40 voturi

Ingrediente

  • 2 pungi cu piscoturi(Carrefour)
  • 500 gr mascarpone(Carrefour)
  • 8-10 linguri cu zahar(dupa preferinte)
  • 250 gr smantana
  • 500 ml frisca lichida
  • jumatate pliculet gelatina(pliculet mic de la dr Otker)
  • 50 gr lichior amaretto
  • 50 gr lichior de cafea
  • 4 pliculete de ness

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de dicarmencitta1957

Negresa cu glazura de ciocolata.

Pentrut blat: Untul se freaca bine cu 3 galbenusuri, 200 g de zahar si 3 linguri de cacao. Se adauga

62 voturi    19 comentarii
45 min
Prajituri

Tort de mere cu frisca si blat

In cratita in care se face tortul, se caramelizeaza 2 linguri de zahar si se intinde pe peretii cratitei.

174 voturi    19 comentarii
2h
Torturi

Ardei copti umpluti

Se coc ardeii in mod foarte rapid (doar atat incat sa-i putem decoji dar pulpa nu trebuie sa fie

11 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

lucica mihaila (Chef de cuisine)

Am votat si retinut tortul preferat.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort cu fructe de padure

Tort cu fructe de padure

Pentru inceput pregatim blatul. Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si continuam sa mixam pana se topeste

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Crema: Se bat ouale ca la scrob. Se adauga laptele si zaharul si se pune pe baia de aburi pana se leaga. Se da la o parte sa se raceasca.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi