autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort usor de vara cu iaurt

Autor: RAMONA MIHAELA (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 07 iulie 2011
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se toarna geletina in sucul de la compot si se lasa la inmuiat, dupa care se pune la topit la foc mic timp de 1 minut amestecand in continu.


Fructele din compot se taie cubulete potrivite ca marime.


Se amesteca cu mixerul iaurtul cu zaharul pana cand acesta din urma se topeste.


Se bate frisca cu mixerul conform instructiunilor de pe cutie. Din frisca rezultat se opreste o mica parte pentru ornat.


Se toarna compozitia de iaurt si zahar peste frisca ramasa amestecand continu cu mixerul in aceeasi directie.


Se adauga apoi si gelatina topita si racita.


Dupa ce s-a obtinut o pasta omogena se adauga fructele amestecand de aceasta data doar cu o lingura pentru a evita pasarea fructelor.


Compozitia astfel obtinuta se aseaza intr-o forma pentru blat de tort pe care ati imbracat-o in prealabil in folie alimentara.


Se poate adauga optional si blat de tort (eu il cumpar din comert) impartit in trei: o felie se pune pe fundul formei, adaugati apoi 1/2 din compozitia de tort, adaugati a doua felie de blat peste care turnati cealalta jumatate de compozitie, iar deasupra fixati ultima felie de tort.


Pentru ormament eu adaug pe marginile interioare ale formei de tort felii de portocala si kiwi taiate rotund. Aveti grija ca acestea sa ramana fixate pe peretele formei de blat cand adaugati feliile de blat si compozitia de blat.


Se baga tortul la frigider pentru cel putin 12 ore, dupa care se scoate, se rastoarna pe un platou, se inlatura cu grija folia alimentara, dupa care se orneaza conform imaginatiei personale.


Pofta buna!

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • OANA

    OANA (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2011

    Este incercat si de mine de atatea ori si este excelent...un tort usor la stomacel...si usor de preparat...Numai bine la toata lumea.

  • tatiana

    tatiana (Chef de cuisine) , 09 iulie 2011

    Iti acord " usor ", nota Z E C E !!!

  • Fara foto

    pasy (Bucatar) , 08 iulie 2011

    e super reteta ! e racoritoare si usor de preparat ! felicitari !!!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 07 iulie 2011

      Prezentarea e super si cred ca este o bunatate !

    • Licuta Marin

      Licuta Marin (Chef de cuisine) , 07 iulie 2011

      Un deliciu racoritor!!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • 500 ml frisca lichida
  • 400 ml iaurt la galetusa (poate fi si dietetic
  • cu atat mai bine pentru silueta)
  • 1 cutie 400g compot de fructe (ananas
  • piersici
  • caise
  • exotic
  • etc...)
  • 2 pliculete gelatina alimentara
  • 1/2 cana zahar
  • 1 blat de tort din comert (optional)

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

OANA (Chef de cuisine)

Este incercat si de mine de atatea ori si este excelent...un tort usor la stomacel...si usor de preparat...Numai bine la toata lumea.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort alb negru cu crema de martipan capsuni si frisca

Tort alb negru cu crema de martipan capsuni si frisca

Facem blatul alb din galbenusuri frecate bine cu apa si cu zahar.Frecam bine cu mixerul 3 minute. Albusurile cu un praf de sare le

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Dulciuri diverse
Tort de ciocolata Amandina

Tort de ciocolata Amandina

Prepararea blatului: Batem tare albusurile cu un praf de sare. Adaugam zaharul Urmeaza galbenusurile,romul,faina,cacaoa,praful

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Torturi