autor:

kok miori

» » Torturi

Torta de nuca

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 08 mai 2011
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 160 de grade.


Se topeste ciocolata cu untul la un foc mic si se lasa sa se raceasca putin dupa care se adauga 6 galbenuse una cite una.


Albusele se bat spuma se adauga treptat zaharul si se bate intr-o spuma tare se adauga nucile macinate treptat amestecind de jos in sus cacao si crema de ciocolata si cele 2 linguri de amidon.


Se unge o tava rotunda de 26cm si se toarna compozita in tava.


Se da la copt pina ce scobitoarea iese uscata aproape 50 de minute.


Se lasa torta in cuptor pina se raceste caci poate cadea.


Se face glazura-se incalzeste smantina,se adauga ciocolata sfaramata se dizolva bine dupa care se adauga amidonul dizolvat in 2linguri de lapte si se mai lasa putin pe foc pina se ingroase crema putin.O luam de pe foc si cind se raceste se adauga koniakul.


Se unge torta cu crema si se orneaza cu viermisori colorati.Foarte usoara torta si gustoasa mai ales ca nu are faina .

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 10 mai 2011

    Multumesc de compliment dar am adaugat-o la retete anume ptr ca nu are faina si este buna pentru cei care nu suporta faina alba si doresc un dulce sa manance.Deasemeni macaroanele cu nuca sint deasemeni recomandate ptr cine nu vrea faina.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 09 mai 2011

    Foarte fina!*****

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 200 gr de ciocolata amaruie
  • 200 gr de unt
  • 6oua
  • 1ahar zahar
  • 1lingurita de praf de copt
  • 1lingura plina cu cacao
  • 1pahar + 4linguri de nuca macinata
  • 2linguri amidon de porumb
  • ptr glazura
  • 100 gr de ciocolata
  • 250 ml smantina de frisca
  • 1lingurita de amidon de porumb
  • 2linguri lapte
  • 2linguri koniak

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de kok miori

Saratele din faina de secara cu seminte

Intr-o cratita amestecam faina cu uleiul si il facem faramituri, dupa care adaugam quakerul, sarea,si

1 vot    4 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje

Paine de casa

In bolul mixerului cu forma pentru framantat punem faina cernuta si drojdia care am dizolvat-o in

2 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje

Floricele cu Nutella

In robotul de bucatarie punem toate ingredientele in afara de ou si amestecam cu pulsuri pana devine

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

kok miori (Chef de cuisine)

Multumesc de compliment dar am adaugat-o la retete anume ptr ca nu are faina si este buna pentru cei care nu suporta faina alba si doresc un dulce sa manance.Deasemeni macaroanele cu nuca sint deasemeni recomandate ptr cine nu vrea faina.

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort cu crema de nectarine

Tort cu crema de nectarine

Blat: 1. Preincalzim cuptorul la 190 grade C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem galbenusurile cu 6 lg zahar pana

1 vot    0 comentarii
4h
Torturi
Tort cu crema de prune

Tort cu crema de prune

Blat: 1. Preincalzim cuptorul la 190 grade C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem galbenusurile cu 6 lg zahar pana

1 vot    0 comentarii
4h
Torturi