autor:

kok miori

» » Torturi

Torta de nuca

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 08 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 08 mai 2011

Ingrediente
200 gr de ciocolata amaruie, 200 gr de unt, 6oua, 1ahar zahar, 1lingurita de praf de copt, 1lingura plina cu cacao, 1pahar + 4linguri de nuca macinata, 2linguri amidon de porumb, , ptr glazura, 100 gr de ciocolata, 250 ml smantina de frisca, 1lingurita de amidon de porumb, 2linguri lapte, 2linguri koniak

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 160 de grade.


Se topeste ciocolata cu untul la un foc mic si se lasa sa se raceasca putin dupa care se adauga 6 galbenuse una cite una.


Albusele se bat spuma se adauga treptat zaharul si se bate intr-o spuma tare se adauga nucile macinate treptat amestecind de jos in sus cacao si crema de ciocolata si cele 2 linguri de amidon.


Se unge o tava rotunda de 26cm si se toarna compozita in tava.


Se da la copt pina ce scobitoarea iese uscata aproape 50 de minute.


Se lasa torta in cuptor pina se raceste caci poate cadea.


Se face glazura-se incalzeste smantina,se adauga ciocolata sfaramata se dizolva bine dupa care se adauga amidonul dizolvat in 2linguri de lapte si se mai lasa putin pe foc pina se ingroase crema putin.O luam de pe foc si cind se raceste se adauga koniakul.


Se unge torta cu crema si se orneaza cu viermisori colorati.Foarte usoara torta si gustoasa mai ales ca nu are faina .
Retete
Alte retete din Torturi

Torta de nuca cu crema

Cu mixerul sau cu telul batem albusurile bine si adaugam zaharul pana devine o spuma tare. Adaugam

4 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Torturi

Tort diplomat

Punem geletina la hidratat in 50 ml suc de la compot(8-10 min). Intr-un vas cu fund dublu punem

5 voturi    4 comentarii
1h 10 min
Torturi

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 10 mai 2011

    Multumesc de compliment dar am adaugat-o la retete anume ptr ca nu are faina si este buna pentru cei care nu suporta faina alba si doresc un dulce sa manance.Deasemeni macaroanele cu nuca sint deasemeni recomandate ptr cine nu vrea faina.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 09 mai 2011

    Foarte fina!*****

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 200 gr de ciocolata amaruie
  • 200 gr de unt
  • 6oua
  • 1ahar zahar
  • 1lingurita de praf de copt
  • 1lingura plina cu cacao
  • 1pahar + 4linguri de nuca macinata
  • 2linguri amidon de porumb
  • ptr glazura
  • 100 gr de ciocolata
  • 250 ml smantina de frisca
  • 1lingurita de amidon de porumb
  • 2linguri lapte
  • 2linguri koniak

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori

Noga deosebita

Intr-o cratita marisoara punem mierea, zaharul si untul la topit pe foc mic-amestecam cu o lingura

3 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Budinca de paste cu branza de capra

Se pune apa cu sare intr-o cratita adanca si cand apa fierbe turnam pastele si lasam sa fiarba pana

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Budinci

Parjoale ca la mama acasa

Carnea proaspat macinata o amestecam cu morcovul, ceapa usturoiul deasemeni oul batut putin si putin

3 voturi    1 comentariu
50 min
Mancaruri cu carne

kok miori (Chef de cuisine)

Multumesc de compliment dar am adaugat-o la retete anume ptr ca nu are faina si este buna pentru cei care nu suporta faina alba si doresc un dulce sa manance.Deasemeni macaroanele cu nuca sint deasemeni recomandate ptr cine nu vrea faina.



Adauga reteta
Retete
din Torturi
Prajitura Fantezia Iubirii

Prajitura Fantezia Iubirii

Se amesteca biscuitii cu miezul de nuca maruntit si cu untul topit apoi se intinde in strat uniform in forma de tort ,cu inel detasabil

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort cu fructe de padure si crema de ciocolata

Tort cu fructe de padure si crema de ciocolata

Pentru blat procedăm astfel: Mixăm ouăle împreună cu zaharul până ce obţinem o compoziţie cremoasă. Încorporăm,

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse