festivalul blogurilor gustoase

autor:

kok miori

» » Torturi

Torta de nuca

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 08 mai 2011
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 160 de grade.


Se topeste ciocolata cu untul la un foc mic si se lasa sa se raceasca putin dupa care se adauga 6 galbenuse una cite una.


Albusele se bat spuma se adauga treptat zaharul si se bate intr-o spuma tare se adauga nucile macinate treptat amestecind de jos in sus cacao si crema de ciocolata si cele 2 linguri de amidon.


Se unge o tava rotunda de 26cm si se toarna compozita in tava.


Se da la copt pina ce scobitoarea iese uscata aproape 50 de minute.


Se lasa torta in cuptor pina se raceste caci poate cadea.


Se face glazura-se incalzeste smantina,se adauga ciocolata sfaramata se dizolva bine dupa care se adauga amidonul dizolvat in 2linguri de lapte si se mai lasa putin pe foc pina se ingroase crema putin.O luam de pe foc si cind se raceste se adauga koniakul.


Se unge torta cu crema si se orneaza cu viermisori colorati.Foarte usoara torta si gustoasa mai ales ca nu are faina .

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 10 mai 2011

    Multumesc de compliment dar am adaugat-o la retete anume ptr ca nu are faina si este buna pentru cei care nu suporta faina alba si doresc un dulce sa manance.Deasemeni macaroanele cu nuca sint deasemeni recomandate ptr cine nu vrea faina.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 09 mai 2011

    Foarte fina!*****

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 200 gr de ciocolata amaruie
  • 200 gr de unt
  • 6oua
  • 1ahar zahar
  • 1lingurita de praf de copt
  • 1lingura plina cu cacao
  • 1pahar + 4linguri de nuca macinata
  • 2linguri amidon de porumb
  • ptr glazura
  • 100 gr de ciocolata
  • 250 ml smantina de frisca
  • 1lingurita de amidon de porumb
  • 2linguri lapte
  • 2linguri koniak

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de kok miori

Fursecuri simple cu cocos

In oala mixerului se freaca oul cu zaharul si cu uleiul pana devine o crema spumoasa sau pana nu

2 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Tiramisu

Se amesteca nescafe cu zahar si apa si lichiorul de portocala se incalzeste putin pe foc mic ca sa

4 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Fursecuri sarate cu parmezan

In oala mixerului cu paleta in forma de chitara se pune untul, uleiul, sarea si zaharul si se freaca

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu brinza

kok miori (Chef de cuisine)

Multumesc de compliment dar am adaugat-o la retete anume ptr ca nu are faina si este buna pentru cei care nu suporta faina alba si doresc un dulce sa manance.Deasemeni macaroanele cu nuca sint deasemeni recomandate ptr cine nu vrea faina.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort cu fructe de padure

Tort cu fructe de padure

Pentru inceput pregatim blatul. Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si continuam sa mixam pana se topeste

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Crema: Se bat ouale ca la scrob. Se adauga laptele si zaharul si se pune pe baia de aburi pana se leaga. Se da la o parte sa se raceasca.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi