autor:

kok miori

» » Torturi

Torta de nuca

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 08 mai 2011
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 160 de grade.


Se topeste ciocolata cu untul la un foc mic si se lasa sa se raceasca putin dupa care se adauga 6 galbenuse una cite una.


Albusele se bat spuma se adauga treptat zaharul si se bate intr-o spuma tare se adauga nucile macinate treptat amestecind de jos in sus cacao si crema de ciocolata si cele 2 linguri de amidon.


Se unge o tava rotunda de 26cm si se toarna compozita in tava.


Se da la copt pina ce scobitoarea iese uscata aproape 50 de minute.


Se lasa torta in cuptor pina se raceste caci poate cadea.


Se face glazura-se incalzeste smantina,se adauga ciocolata sfaramata se dizolva bine dupa care se adauga amidonul dizolvat in 2linguri de lapte si se mai lasa putin pe foc pina se ingroase crema putin.O luam de pe foc si cind se raceste se adauga koniakul.


Se unge torta cu crema si se orneaza cu viermisori colorati.Foarte usoara torta si gustoasa mai ales ca nu are faina .

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 10 mai 2011

    Multumesc de compliment dar am adaugat-o la retete anume ptr ca nu are faina si este buna pentru cei care nu suporta faina alba si doresc un dulce sa manance.Deasemeni macaroanele cu nuca sint deasemeni recomandate ptr cine nu vrea faina.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 09 mai 2011

    Foarte fina!*****

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 200 gr de ciocolata amaruie
  • 200 gr de unt
  • 6oua
  • 1ahar zahar
  • 1lingurita de praf de copt
  • 1lingura plina cu cacao
  • 1pahar + 4linguri de nuca macinata
  • 2linguri amidon de porumb
  • ptr glazura
  • 100 gr de ciocolata
  • 250 ml smantina de frisca
  • 1lingurita de amidon de porumb
  • 2linguri lapte
  • 2linguri koniak

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de kok miori

Cupcake marmorat

Incalzim cuptorul la 170 de grade. In bolul mixerului punem untul cu zaharul si amestecam bine

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Cupcake de ciocolata si martipan

Incalzim cuptorul la 160 de grade. Topim ciocolata cu untul la bain marie sau la microunde si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Cupcake de vanilie

Se incalzeste cuptorul la 170 grade. Amestecam zaharul cu untul pana devine o crema moale, dupa

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

kok miori (Chef de cuisine)

Multumesc de compliment dar am adaugat-o la retete anume ptr ca nu are faina si este buna pentru cei care nu suporta faina alba si doresc un dulce sa manance.Deasemeni macaroanele cu nuca sint deasemeni recomandate ptr cine nu vrea faina.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort de frisca

Tort de frisca

Se separa albusul de galbenus, albusurile se bat spuma cu zahar pana devine ca o bezea. Incorporam galbenusurile unul cate unul, apoi

1 vot    1 comentariu
45 min
Torturi
Cheesecake cu ciocolata

Cheesecake cu ciocolata

Din biscuitii zdrobiti si untul topit se formeaza baza prajiturii intr-o forma de 23 de cm. Coca obtinuta se intinde si pe peretii formei,

3 voturi    2 comentarii
1h
Torturi