autor:

kok miori

» » Torturi

Torta de nuca

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 08 mai 2011
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 08 mai 2011

Ingrediente
200 gr de ciocolata amaruie, 200 gr de unt, 6oua, 1ahar zahar, 1lingurita de praf de copt, 1lingura plina cu cacao, 1pahar + 4linguri de nuca macinata, 2linguri amidon de porumb, , ptr glazura, 100 gr de ciocolata, 250 ml smantina de frisca, 1lingurita de amidon de porumb, 2linguri lapte, 2linguri koniak

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 160 de grade.


Se topeste ciocolata cu untul la un foc mic si se lasa sa se raceasca putin dupa care se adauga 6 galbenuse una cite una.


Albusele se bat spuma se adauga treptat zaharul si se bate intr-o spuma tare se adauga nucile macinate treptat amestecind de jos in sus cacao si crema de ciocolata si cele 2 linguri de amidon.


Se unge o tava rotunda de 26cm si se toarna compozita in tava.


Se da la copt pina ce scobitoarea iese uscata aproape 50 de minute.


Se lasa torta in cuptor pina se raceste caci poate cadea.


Se face glazura-se incalzeste smantina,se adauga ciocolata sfaramata se dizolva bine dupa care se adauga amidonul dizolvat in 2linguri de lapte si se mai lasa putin pe foc pina se ingroase crema putin.O luam de pe foc si cind se raceste se adauga koniakul.


Se unge torta cu crema si se orneaza cu viermisori colorati.Foarte usoara torta si gustoasa mai ales ca nu are faina .

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 10 mai 2011

    Multumesc de compliment dar am adaugat-o la retete anume ptr ca nu are faina si este buna pentru cei care nu suporta faina alba si doresc un dulce sa manance.Deasemeni macaroanele cu nuca sint deasemeni recomandate ptr cine nu vrea faina.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 09 mai 2011

    Foarte fina!*****

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 200 gr de ciocolata amaruie
  • 200 gr de unt
  • 6oua
  • 1ahar zahar
  • 1lingurita de praf de copt
  • 1lingura plina cu cacao
  • 1pahar + 4linguri de nuca macinata
  • 2linguri amidon de porumb
  • ptr glazura
  • 100 gr de ciocolata
  • 250 ml smantina de frisca
  • 1lingurita de amidon de porumb
  • 2linguri lapte
  • 2linguri koniak

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de kok miori

Pasta din masline negre

Se pun toate ingredientele in robotul de bucatarie sau blender si se macina pana se obtine o pasta

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive cu peste

Oua umplute

Se fierb ouale in aceasi zi si se lasa putin sa se raceasca, se cojesc si se taie in doua pe verticala,

1 vot    0 comentarii
45 min
Aperitive cu oua

Dulcinele-biscuiti cu zahar

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade sau 200. Se pun ingridentele intr-un bol si se framanta un

2 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse

kok miori (Chef de cuisine)

Multumesc de compliment dar am adaugat-o la retete anume ptr ca nu are faina si este buna pentru cei care nu suporta faina alba si doresc un dulce sa manance.Deasemeni macaroanele cu nuca sint deasemeni recomandate ptr cine nu vrea faina.



Adauga reteta
Retete
din Torturi
Princess Cake

Princess Cake

Pentru blat se incinge cuptorul la 180° Intr-un vas se amesteca faina cu Nesquik,praf de copt si sare.Intr-un alt vas se bate untul

11 voturi    4 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Tort copii

Tort copii

M-am ocupat intai de crema. Smantana pentru frisca se bate mai bine daca nu este foarte cald in bucatarie. Intr-un castron metalic,

4 voturi    2 comentarii
2h 10 min
Mancaruri pentru copii