festivalul blogurilor gustoase

autor:

mariana scarlat

» » Paste si pizza

Tortellini cu sunca

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 februarie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Pastele se fierb in apa clocotita cu sare, dupa insructiunile de pe plic si se strecoara. Intre timp se caleste sunca in uleiul de masline, se adauga sucul de rosii, sarea, piperul dupa gust si putin sos de chilli, cui ii place mai aromat poate pune si ceva busuioc, dar eu zic ca ce e prea mult, strica.


Se lasa sa fiarba pana cand devine sos. Apoi se adauga smantana. Pastele bine scurse, se pun intr-un castron destul de mare, se toarna peste ele sosul, se amesteca usor, iar deasupra lor se presara parmezan, mai mult sau mai putin, dupa cum ii place fiecaruia.


Se servesc imediat.


Pofta buna!

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 21 februarie 2010

    Multumesc fetelor pentru comentariile voastre! Şi voi aveţi reţete minunate din care mă inspir si eu.

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 21 februarie 2010

    Super si asta!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

    Gustoase.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Foarte bun,imi place mult.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Tare bun trebuie sa fie...

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      O bunatate !Felicitari,Mari !Chiar si fara poze e pe inteles. Votat,salvat.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 porţii
  • un pachet de 250g paste tortellini umplute cu carne
  • 2 linguri ulei de măsline(sau orice alt ulei aveţi)
  • 200g şuncă tăiată cubuleţe
  • 200g suc de roşii făcut mai gros(în casă)
  • 150g smântână
  • parmezan(o brânză mai uscată dată pe răzătoare)
  • sare
  • piper negru
  • sos de ardei iute

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de mariana scarlat

Snitele de soia - de post

Şniţelele se fierb în apă circa 15 minute. În apa se pot adauga usturoi, piper, cimbru,

31 voturi    1 comentariu
45 min
Retete de post

Paine cu lapte

Pentru aceasta reteta am folosit masina de facut paine. In masina de paine se pun ingredientele

1 vot    0 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

5 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Multumesc fetelor pentru comentariile voastre! Şi voi aveţi reţete minunate din care mă inspir si eu.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Paste si pizza
Homemade Pizza

Homemade Pizza

Pentru inceput prepar blatul. Intr-un vas adaug jumatate cubulet de drojdie cu jumatate lingurita de zahar si le amestec bine. Dupa

2 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Rulouri de spaghette cu crenvursti

Rulouri de spaghette cu crenvursti

Crenvurstii se oparesc 2 min. Se scot iar in apa in care acestia au fiert se adauga sare si se fierb pastele. Fiecare crenvurst

1 vot    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne