autor:

Fara foto

» » Aperitive cu oua

Tortilla

Autor: Dragoe Ana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 27 mai 2008
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se taie ceapa si pieptul de pui cuburi destul de mici.


Se pune ceapa la calit,dupa care se adauga si carnea si se lasa 10 minute pe foc(se condimenteaza cu sare si piper).


Se taie cartofii cipsuri si se prajesc separat.Dupa se amesteca cu ceapa si puiul.Deasupra se sparg ouale si se bat.Din acest moment se face ca la omleta.


Se adaugacartoful,ceapa si puiul in ou si se prajesc impreuna.


Se intoarce de pe o parte pe alta cu ajutorul unei farfurii!

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Arsik Cosmin , 09 februarie 2014

    delicioss!!!!!!!!!

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2010

    Tortilla este foarte buna si sunt de acord cu Dumitru......

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 21 martie 2010

    Este foarte buna . Felicitari !

    • Fara foto

      catalina , 14 octombrie 2009

      eu adaug cartofi,ceapa si ou si iese ca in poza care o atesez acum!

    • Fara foto

      alex , 12 iulie 2009

      Tortilla de cartofi am incercat si eu....... a iesit bine .... delicioasa

    • Fara foto

      andreea , 06 aprilie 2009

      Subscriu la ceea ce a spus Gabriela. Aceea este adevarata reteta pentru tortilla.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 26 martie 2009

      Cate bordee atatea obicee.Si sarmalele noastre se fac in diferite moduri.

    • Fara foto

      gabriela , 22 martie 2009

      La tortilla produsele de baza sunt cartofii si ceapa dupa care se pot adauga ton sau dovlecei, piept de pui sau mezeluri. Cartofii curatati se taie pe rotund foarte subtiri, ceapa se taie marunt, se amestaca cu cartofii si se pun la inabusit impreuna pina in momentul cind pot fii sfarimate cu furculita. Se scot din ulei si se pun in vasul in care au fost batute ouale in prealabil cu sare si putin lapte. Se amesteca bine si se pun intr-o tigaie unsa cu putin ulei,se lasa sa se rumeneasca putin si se intoarce cu ajutorul unei farfurii. Se intoearce de citeva ori pina cind are aspect auriu pe ambele parti iar interiorul trebuie sa ramina fraged.

    • Fara foto

      simi , 29 noiembrie 2008

      Ce este in fotografie nu semana de loc cu o tortilla. Eu am stat in Spania 3 ani (VALENCIA) si am mancat adevarata tortilla - se mai pote face si cu cartofi. Din Spania stiu sa fac si paella si mai multe mancaruri spaniole, imi plac ff mult mancarurile spaniole.

    • Fara foto

      Dumitru , 30 septembrie 2008

      Tortilla de patatas, adica omleta spaniola, are originea în Aragón, Spania, în sec XIX când un restaurant a avut o data o comanda foarte mare de tortillas pentru armata si nu avea destui oule pentru toti. Patronul s-a gândit sa amestece ou batut cu cartofi putin prajiti (ca se para mai multa mancare) si fusese o idea atât de geniala ca s-a raspandit în lume fiind acum o mancare reprezentativa Spaniei si culturii spaniola.

    • Vekas

      Vekas (Chef de cuisine) , 16 iunie 2008

      Are dreptate Ana.Ceea ce a realizat cititoarea noastra sunt mai degraba clatite cu legume si nu adevaratele tortillas , care isi au originea in Mexic, in sec. al XVI-lea si care constituiau un fel de mancare foarte apreciat de Azteci, alaturi de tamale, porumb si chili.Exista numeroase retete de tortillas si , de obicei, acestea se frig in niste prese speciale sau direct pe soba , in casele taranesti.Se aseamana , mai degraba , cu niste lipii.De curand, am primit de la o prietena din Mexic nu numai o reteta extraordinar de gustoasa de tortilla , dar si o imagine sugestiva, pentru a nu exista confuzii in ceea ce priveste acest preparat.Fotografia nu-mi apartine, asa cum am spus mai sus, mi-a fost trimisa din Chiuahua-Mexic.Vekas Maria

    • Fara foto

      ana , 29 mai 2008

      nu prea pare o tortilla spaniola

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

21 voturi

Ingrediente

  • INGREDIENTE:
  • (pentru 2 portii)
  • - un piept de pui potrivit
  • - 4 oua
  • - 3 cartofi mai mari
  • un kg aproximativ
  • - ulei
  • - o ceapa mai mare
  • - piper
  • - sare.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Dragoe Ana

Tochitura delicioasa

Se taie cuburi toata carnea si se prajesc impreuna.Se scot si fierbinti..se toarna mujedeiul peste

12 voturi    5 comentarii
30 min
Salate cu carne

Placinta cu carne

Se calesc carnea si ceapa, apoi se amesteca cu sarea si piperul. Se asaza o foaie de placinta

47 voturi    24 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Prajitura cu ness si foi de bezea

Cele 12 albusuri se bat bine impreuna cu zaharul, (care se adauga in "ploaie"). Se adauga nuca

44 voturi    20 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Arsik Cosmin

delicioss!!!!!!!!!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu oua
Oua texane

Oua texane

Se alege o felie de paine mai mare si i se decupeaza mijlocul, fara a-l arunca. Intr-o tigaie se incinge o lingurita ulei de masline

7 voturi    1 comentariu
15 min
Aperitive cu oua
Omleta cu ciuperci

Omleta cu ciuperci

Pentru ca am mancat aceasta omleta cu o salata de rosii simpla, dar cu gust, am inceput cu aceasta, ca sa aiba timp sa stea putin la

5 voturi    1 comentariu
15 min
Aperitive cu oua