Tortilla de spanac cu cascaval

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Tortilla de spanac cu cascaval

Ingrediente

  • 8oua
  • 200 gr.spanac proaspat
  • 2 fire de ceapa verde
  • 2 catei de usturoi
  • 100 gr. cascaval Gouda sau Edam
  • 20gr.unt
  • sare
  • piper macinat

Mod de preparare

Se curata si se spala spanacul, apoi se pune ud intr-o oala. Se acopera si se lasa la abur aprox. 5 min, pana ce spanacul devine verde aprins. Se strecoara, se lasa sa se raceasca, se preseaza bine si se toaca. Se curata ceapa verde si se spala, apoi se taie rondele .Se toaca si partea verde de la ceapa. Se curata usturoiul si se toaca si el marunt. Intr-o tigaie incapatoare se incing 2 linguri de ulei si jum. din cantitatea de unt. Se adauga jumatate din spanac, ceapa verde si usturoiul maruntit si se calesc la foc mic 2min. Se bat ouale cu sare si piper; se toarna 1/2peste legume si se gatesc la foc mic 3 min.Se separa cu grija tortilla de tigaie, apoi se aluneca pe o farfurie. Se pune deasupra o alta farfurie, se intoarce, se aluneca tortilla inapoi in tigaie, se rade 1/2 din cascaval si se mai lasa pe foc 1 min.Se scoate tortilla din tigaie si se tine la cald, cat timp se prepara si a doua tortilla. Se serveste cu salata asortata. POFTA BUNA!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise