Tortulete cu frisca si cafea

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tortulete cu frisca si cafea

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • -100 gr unt
  • -200 gr zahar
  • -3 oua mari
  • -50 ml lapte
  • -175 gr faina
  • -50 gr cacao
  • -1 plic praf de copt
  • -1/2 lingurita sare
  • -6 linguri cafea fierbinte
  • -1/2 lingurita scortisoara
  • Pentru crema:
  • -100 gr ciocolata alba
  • -200 ml frisca lichida
  • -1 lingura cafea tare
  • -1 lingurita esenta de vanilie

Mod de preparare

Scoateti din timp untul si ouale pentru blat, in asa fel incat sa fie la temperatura camerei. Preincalziti cuptorul la 180 grade si pregatiti formele de copt. Eu am facut in 6 forme individuale cu diametrul de 7 cm. Puteti alege o forma cu diametrul de 18-20 cm si il taiati in doua dupa aceea.

Bateti untul moale cu zaharul timp de 10 minute, pana devine spumos. Adaugati apoi ouale pe rand, amestecand cam un minut dupa fiecare. Amestecati faina cu praful de copt, sarea, scortisoara si cacaua. Incorporati alternativ la compozitia anterioara, amestecul de faina si laptele. La sfarsit adaugati cafeaua (preparata, nu praf).

Puneti compozitia in formele unse si tapetate cu cacao.Coaceti cam 25-30 minute pentru o forma normala, facand testul cu scobitoarea. La mine a durat mai putin coacerea, datorita formelor mici. Nu uscati prea tare blaturile. Scoateti si raciti.

Intre timp sa ne apucam de crema. Rupeti ciocolata in bucati si amestecati-o cu jumatate din frisca lichida. Puneti pe foc mic si topiti ciocolata, pana cand amestecul devine omogen. Lasati sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei, apoi dati la congelator cam 30 minute. Intre timp bateti frisca ramasa cu vanilia, pana se intareste. Adaugati apoi crema de ciocolata racita de la congelator si mixati in continuare. La sfarsit adaugati si cafeaua si mai bateti cam 2 minute.

Pentru asamblarea torturilor am taiat blaturile in doua, sau chiar trei, am pus crema intre ele si deasupra, apoi am dat la rece cateva ore. Inainte de servire pudrati cu cacao.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise