1988
retete

Alte sectiuni
  • Tort cu capsuni in scoarta de copac

    Prepararea blatului rotund: Separam albusurile si se bat spuma tare cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul in ploaie si batem in continuare pane devine o spuma tare. Adaugam galbenusurile pe rand, apoi untul topit si racit, cacao si laptele. Amestecam

    8 comentarii

  • Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

    Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se mixeaza cu un praf de sare, zaharul, zaharul vanilat si mierea. Se adauga, pe rand, laptele si uleiul si se omogenizeaza, apoi faina, grisul,

    0 comentarii

  • Cheesecake cu mascarpone si jeleu de portocale

    Se pregatește o tava rotunda de tort cu fund detașabil (Ø= 20 cm) și se imbraca cu folie alimentara. Se marunțesc pe rand biscuiții (intai biscuitii Oreo)cu blenderul și se topește untul o jumatate de minut la microunde, dupa care untul

    0 comentarii

  • Tort cu crema de lamaie

    Blatul Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga treptat apa si zaharul pana spuma devine lucioasa. Se adauga galbenusele, faina, coaja rasa de lamaie si portocala,praful de copt stins cu zeama de lamaie si zaharul vanilat. Dupa ce

    9 comentarii

  • Tort rapid

    Fierbi siropul, insiropezi fiecare faie in parte. Lasi sa se patrunda 1/2 ora. Pentru crema fiarta, 100 g zahar si cacao le dai la fiert cu laptele. Cand clocoteste, incorporezi compozitia de oua si faina. Amesteci pana se indeseste. Iei de pe foc, lasi

    13 comentarii

  • Torta simfonica

    Blatul: Se incinge cuptorul la 180 gC.Se freaca bine untul cu zaharul pudra,vanilia si coaja de portocala,se adauga mai intai 1 lingura de faina si apoi galbenusurile pe rand,urmate de ciocolata topita.Se bat bine albusurile cu zaharul si sarea.Se inglobeaza

    13 comentarii

  • Tort cu crema de cacao si cafea

    Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana devin pufoase. Se adauga treptat zaharul si se mixeaza bine. Se adauga galbenusurile, apa,coaja de lamaie si portocala; apoi faina cernuta si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se toarna intr-o forma

    18 comentarii

  • Tort Iepuras cu mure si ciocolata  

    Incepem cu cele doua blaturi cu gem. Puneti in doua castroane cate un borcan de gem, 3 galbenusuri, 1 si 1/2 plic praf de copt stins cu putina zeama de lamaie si 1 plic zahar vanilat. Amestecati cu un tel cu cate 100 ml lapte, 100 ml ulei si ~300 g faina.

    23 comentarii

  • Tort tigru

    Blatul: Bati albusele spuma cu zaharul, adaugi galbenusurile, cacao si faina,praful de copt,apa. Asezi in tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt. Siropul: Ferbi apa cu zaharul si zeama de lamaie,iei de pe flacara, lasi sa se raceasca,adaugi

    24 comentarii

  • Tort cu nuci

    Blatul 1 Se bat spuma 6 albusuri la care se adauga 200 grame zahar pudra, 4 albusuri, praful de copt stins cu lamaie si nuca macinata. Se tapeteaza o tava de sticla termorezistenta (cu dimensiunile de 20/30 cm) cu hartie de copt , se toarna compozitia

    11 comentarii

  • Tort de ciocolată pentru măicuţa

    Se face un blat care se coace într-o tava rotundă, unsă şi tapetata cu făină. Se lasa la răcit la temperature camerei. Se poate face cu o zi înainte. Crema de ciocolata Intr-un vas se pun gălbenuşurile , zahărul, cacaua şi apa şi se fierb

    3 comentarii

  • Chocolate Royale Cheesecake

    Andreea si Andrei au implinit un an de casatorie. Aniverseaza nunta de nylon. Cat de repede a trecut un an. Cand au fost la Londra au mancat o prajitura care le-a placut mult, Chocolate Cheesecake Royal. Au cautat pe net reteta (http://www.supereva.ro/info.asp?id=2272)

    19 comentarii

  • Tort de ciocolata, vanilie si fructe  

    Am facut un tort cum n-am mai facut niciodata pana acum, de ziua mamei mele. Am facut blatul cu gem. A disparut imediat de pe masa. Puneti gemul intr-un castron (eu am folosit gem de bobite de soc), 3 galbenusuri, uleiul si zaharul vanilat, amestecati

    19 comentarii

  • TORT DE CIOCOLATA

    Pentru aceasta reteta m-am inspirat din retetele de prajituri ale doamnei Miha. Pentru blaturi: Galbenusurile se mixeaza bine cu 100g zahar,zaharul vanilat si un praf de sare.pana isi dubleaza volumul.Apoi se adauga cacaoa dizolvata in 2 linguri de apa

    12 comentarii

  • Tort cu crema de afine

    Pregatim mai intai blatul de tort. Faina o amestecam intr-un bol cu praful de copt si cacao. Eu le-am pus intr-o sita si le-am cernut. Cele patru oua se bat cu zaharul. Se adauga apoi faina treptat si se amesteca prin rasturnare cu o lingura de lemn. Compozitia

    0 comentarii

  • Tort cu frisca si portocale

    Blatul Se bat albusurile spuma cu un praf de sare;se adauga treptat zaharul si se bate pana se obtine o bezea lucioasa. Se adauga restul ingredientelor; se pune intr-o forma cu diametrul de 26 cm. Se da la cuptorul preincalzit la 160 de grade cca 45

    22 comentarii

  • Tort cu zmeura

    Blatul: Se bate bine untul cu zaharul,vanilia si o priza de sare pana devine spuma,se adauga faina amestecata cu praful de copt si ouale.Se toarna compozitia intr-o forma de tort cu fundul detasabil,cu diametrul de 26cm,tapetata cu hartie pergament.Se

    20 comentarii

  • Tort Egiptean

    Pregatirea folior: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se bat albusurile cu un praf de sare, dupa care se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga faina si se incorporeaza incet cu o spatula de silicon, apoi se incorporeaza

    0 comentarii

  • Tort brownies cu mini choux-uri

    Mini choux-uri: Apa si uleiul se toarna intr-o craticioara, se adauga sarea si se pune pe foc. Cand incepe sa clocoteasca dam deoparte si adaugam toata faina deodata, amestecam bine si lasam sa se raceasca . Cand s-a racit aluatul adaugam pe rand cate

    1 comentariu

  • Tort cu 2 creme

    Blat: Se incalzeste cuptorul la 180gC.Albuşurile de ou se bat spuma tare, adăugând încet zahărul,ca la bezea, apoi se adauga nucile,faina impreuna cu pudra de cacao si praful de copt. Se toarna compozitia intr-o forma de tort tapetata cu hartie pergament.Este

    12 comentarii

  •   1   2   3   4 »


Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: