autor:

Fara foto

» » Prajituri

Trandafiri cu mere

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Merele se taie in sferturi, se scot coatoarele, apoi se taie felii subtiri.


Se pun intr-o cratita si se acopera cu apa. Adaugam 2 linguri de zahar si zeama de lamaie si punem la fiert. Cand incepe sa fiarba se mai dau 2 clocote si se da deoparte.


Se scot feliile de mar pe un prosop absorbant si se lasa la racit.


Intindem foaia de aluat de foietaj, presaram zaharul ramas si scortisoara. Apoi taiem fasii de aluat de 1.5 cm Pe fiecare fasie se pun felii de mar, usor suprapuse. Apoi se ruleaza cat mai strans posibil.


Fiecare rulou se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul incins, la foc mediu, pana se rumenesc.


Se pudreaza cu zahar.


* aluatul de foietaj sa nu fie dezghetat complet, se lucreaza mai usor.


* cantitatea de zahar se poate mari sau micsora, dupa preferinta


* dupa ce presarati zaharul pe foaia de aluat, treceti de 2 ori cu sucitorul peste foaie. Zaharul se va lipi mai bine si nu se va imprastia la rulat


* sub tava in care se coc trandafirii puneti un vas/tava cu apa, pentru a evita sa se arda la "talpa'


Reteta Lena

  • 20 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Din Sibiu , 24 martie 2014

    I-am făcut super buni

  • Fara foto

    Stoica Tunde , 05 ianuarie 2014

    arata foarte bine daca sunt mere rosii,nu se ard daca pui hartie de copt (din experienta) Nu trebuie sa fie fisie de aluat prea lunga atunci ies foarte groase si nu se coc in mijloc.

  • Bunea_Alice

    Bunea_Alice (Maestru bucatar) , 30 noiembrie 2013

    aluatul a ramas crud in mijloc!!! :(((((

    • Fara foto

      Cimpoeru Daniela , 28 noiembrie 2013

      foarte usor de fascut si cred ca si foarte bune o sa incerc si eu reteta voastra

    • Fara foto

      Enache Lacramioara , 27 noiembrie 2013

      Gianina Carp

    • Fara foto

      Oana , 25 octombrie 2013

      Cei care le-ati facut deja: cat au stat la cuptor?

    • Fara foto

      Catalina Neagu , 13 octombrie 2013

      Cand faci?:)

    • Fara foto

      Dorinita Vrabie , 13 octombrie 2013

      MI PIACE BRAVO.

    • Fara foto

      Elvira Ionelia Neagu , 13 octombrie 2013

      AU ASPECT FRUMOS...SI CRED CA SI GUSTUL ESTE PE MASURA

    • Fara foto

      Roxi Rox , 13 octombrie 2013

      :)

    • Fara foto

      Cristina Caracuda , 13 octombrie 2013

      super bun

    • Fara foto

      Dragos Vlasceanu , 13 octombrie 2013

      Sa trăiască bucatareasa!

    • Fara foto

      Uifalean Alina , 13 octombrie 2013

      foarte tare!

    • Fara foto

      Valentin Emmy Dionisie , 13 octombrie 2013

      (´*•.¸ (`*•.¸ ♥ ¸.•*´) (`*•.¸ ♥ ¸.•*´) ¸.•*´) (•❤•) ♥ (•❤•) (•❤•)(。◕‿◕。)★❤(✿◠‿◠)★❤❤(ˆ◡ˆ)❤ (•❤•) (•❤•) (•❤•) (•❤•) (¸.•*´ (¸.•*´ ♥ ´*•.¸) (¸.•*´ ♥ ´*•.¸) ´*•.¸)YAM YAMMY YAM YAM YAMMY

    • Fara foto

      Marian Coman , 13 octombrie 2013

      yummy.... abia astept sa-i gust :)

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 22 martie 2010

      Foarte frumosi trandafirasii.Ingenioasa reteta.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 21 martie 2010

      Foarte fain arata ! Felicitari.... Sunt sigura ca sunt deliciosi !

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 06 martie 2010

      Foarte interesanti trandafirii tai! Ii salvez!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 martie 2010

      M-ai surprins in mod placut din nou...Felicitari..

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

      am descoperit aceasta reteta minunata care arata superb ,felicitari de inventia ta abea astept sa o fac ai multe voturi din partea mea

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

35 voturi

Ingrediente

  • * 400 g aluat de foietaj
  • * 3 mere
  • * 6 linguri zahar
  • * 2 linguri scortisoara
  • * zeama de la 1/2 de lamaie

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de miha278

Cheesecake cu ciocolata

Pesmetul de biscuiti se amesteca impreuna cu zaharul,cacaoa si nuca macinata.Se adauga untul topit

18 voturi    4 comentarii
3h
Prajituri

Stangluri cu ciocolata

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma face moturi.

33 voturi    14 comentarii
2h
Prajituri

Spirala cu ciocolata

Blat: Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma tare cu un praf de sare.Se adauga zaharul

38 voturi    29 comentarii
4h
Prajituri

Din Sibiu

I-am făcut super buni

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura zebra

Prajitura zebra

Intr-un bol se bat ouale spuma, se adauga zaharul si plicul de zahar vanilat si se bat pana se omogenizeaza, apoi se adauga uleiul,

32 voturi    27 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Negresa cu mascarpone si glazura de ciocolata

Negresa cu mascarpone si glazura de ciocolata

Incepem prin a pregati blatul. Topim untul la microunde sau pe baie de aburi. Adaugam in untul topit (si usor racit, sa nu fie fierbinte)

10 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse