autor:

Fara foto

» » Prajituri

Trandafiri cu mere

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 ianuarie 2010

Ingrediente
* 400 g aluat de foietaj, * 3 mere, * 6 linguri zahar, * 2 linguri scortisoara, * zeama de la 1/2 de lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

46 voturi

Mod de preparare

Merele se taie in sferturi, se scot coatoarele, apoi se taie felii subtiri.


Se pun intr-o cratita si se acopera cu apa. Adaugam 2 linguri de zahar si zeama de lamaie si punem la fiert. Cand incepe sa fiarba se mai dau 2 clocote si se da deoparte.


Se scot feliile de mar pe un prosop absorbant si se lasa la racit.


Intindem foaia de aluat de foietaj, presaram zaharul ramas si scortisoara. Apoi taiem fasii de aluat de 1.5 cm Pe fiecare fasie se pun felii de mar, usor suprapuse. Apoi se ruleaza cat mai strans posibil.


Fiecare rulou se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul incins, la foc mediu, pana se rumenesc.


Se pudreaza cu zahar.


* aluatul de foietaj sa nu fie dezghetat complet, se lucreaza mai usor.


* cantitatea de zahar se poate mari sau micsora, dupa preferinta


* dupa ce presarati zaharul pe foaia de aluat, treceti de 2 ori cu sucitorul peste foaie. Zaharul se va lipi mai bine si nu se va imprastia la rulat


* sub tava in care se coc trandafirii puneti un vas/tava cu apa, pentru a evita sa se arda la "talpa'


Reteta Lena
Retete
Alte retete din Prajituri

Trandafiri din aluat foietaj si mere

Spalam merele si le taiem in doua. Indepartam cotorul si semintele. Taiem fiecare jumatate de mar

3 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Prajitura de morcov cu crema custard

Separam galbenusurile de albusuri, batem albusurile spuma si adaugam galbenusurile batute. Adaugam

14 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Prajituri

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ioana Mihalca , 29 decembrie 2015

    un delicu

  • Fara foto

    Din Sibiu , 24 martie 2014

    I-am făcut super buni

  • Fara foto

    Stoica Tunde , 05 ianuarie 2014

    arata foarte bine daca sunt mere rosii,nu se ard daca pui hartie de copt (din experienta) Nu trebuie sa fie fisie de aluat prea lunga atunci ies foarte groase si nu se coc in mijloc.

    • Bunea_Alice

      Bunea_Alice (Maestru bucatar) , 30 noiembrie 2013

      aluatul a ramas crud in mijloc!!! :(((((

    • Fara foto

      Cimpoeru Daniela , 28 noiembrie 2013

      foarte usor de fascut si cred ca si foarte bune o sa incerc si eu reteta voastra

    • Fara foto

      Oana , 25 octombrie 2013

      Cei care le-ati facut deja: cat au stat la cuptor?

    • Fara foto

      Elvira Ionelia Neagu , 13 octombrie 2013

      AU ASPECT FRUMOS...SI CRED CA SI GUSTUL ESTE PE MASURA

    • Fara foto

      Roxi Rox , 13 octombrie 2013

      :)

    • Fara foto

      Cristina Caracuda , 13 octombrie 2013

      super bun

    • Fara foto

      Uifalean Alina , 13 octombrie 2013

      foarte tare!

    • Fara foto

      Valentin Emmy Dionisie , 13 octombrie 2013

      (´*•.¸ (`*•.¸ ♥ ¸.•*´) (`*•.¸ ♥ ¸.•*´) ¸.•*´) (•❤•) ♥ (•❤•) (•❤•)(。◕‿◕。)★❤(✿◠‿◠)★❤❤(ˆ◡ˆ)❤ (•❤•) (•❤•) (•❤•) (•❤•) (¸.•*´ (¸.•*´ ♥ ´*•.¸) (¸.•*´ ♥ ´*•.¸) ´*•.¸)YAM YAMMY YAM YAM YAMMY

    • Fara foto

      Marian Coman , 13 octombrie 2013

      yummy.... abia astept sa-i gust :)

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 22 martie 2010

      Foarte frumosi trandafirasii.Ingenioasa reteta.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 21 martie 2010

      Foarte fain arata ! Felicitari.... Sunt sigura ca sunt deliciosi !

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 06 martie 2010

      Foarte interesanti trandafirii tai! Ii salvez!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 martie 2010

      M-ai surprins in mod placut din nou...Felicitari..

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

      am descoperit aceasta reteta minunata care arata superb ,felicitari de inventia ta abea astept sa o fac ai multe voturi din partea mea

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

46 voturi

Ingrediente

  • * 400 g aluat de foietaj
  • * 3 mere
  • * 6 linguri zahar
  • * 2 linguri scortisoara
  • * zeama de la 1/2 de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de miha278

Rulada cu crema de lapte

Blat: Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare

18 voturi    13 comentarii
2h
Prajituri

Cheesecake cu ciocolata

Pesmetul de biscuiti se amesteca impreuna cu zaharul,cacaoa si nuca macinata.Se adauga untul topit

23 voturi    7 comentarii
3h
Prajituri

Stangluri cu ciocolata

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma face moturi.

66 voturi    18 comentarii
2h
Prajituri

Bunea_Alice (Maestru bucatar)

aluatul a ramas crud in mijloc!!! :(((((

Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Chec cu nuci si rahat

Chec cu nuci si rahat

Am gasit aceasta reteta in caietul bunicii si imi pare bine ca m-am hotarat sa o incerc. A iesit un chec pufos si aromat. Intr-un vas

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Ouale impreuna cu zaharul le mixam pana cand zaharul se topeste . Adaugam uleiul, praful de copt si faina . Amestecam pana cand se

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse