autor:

eugenia pavlenco

» » Dulciuri diverse

trandafiri din ciocolata

Autor: eugenia pavlenco (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: eugenia pavlenco (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 mai 2008

Ingrediente
454 g ciocolata ( neagra sau de lapte), 224 gr glucoza (sau in functie de tara - energizant, miere artificiala, , Pentru ciocolata alba,, 454 g ciocolata alba, 168 g glucoza

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Se topeste ciocolata pe baie marina, cand e gata se toarna deodata toata glucoza si se amesteca cu o lingura de lemn pana ciocolata incepe sa se desprinda de pe peretii vasului (asa se si intampla )


Apoi se rastoarna compozitia pe o folie si se impatureste - si la frigider. Dupa 30 de minute compozitia poate fi lucrata.


Ciocolata alba se lucreaza mai bine ca si cea neagra pentru ca nu se topeste asa repede.


Se modeleaza petale - pe folie si apoi una cate una se lipeste la butonul trandafirului.


Desigur - fara caldura in bucatarie, pe o placa ce-a stat in prealabil la frigider.


La trandafirii de ciocolata neagra modelam petalele dupa care le puneam pe cateva minute in frigider, iar apoi le scoatem una cate una si formam floarea.
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse

Chec la cana

In fiecare cana (cana mare) se pun 4 linguri de faina, 1 lingura de cacao, 4 linguri de zahar si

0 voturi    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse

Inimioara cu capsuni si rubarba

Mai intai se spala fructele si se taie bucatele mai marisoare. Se pun intr-un vas si se lasa la o

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 august 2009

    Felicitari!!!!!

  • Czompa

    Czompa (Chef de cuisine) , 12 august 2009

    Frumosi, dar trebuie multa rabdare. Felicitari pentru cine se "baga" la asa ceva!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 august 2009

    Sunt foarte frumosi, e adevarat.

    • Fara foto

      ana maria lengher (Chef de cuisine) , 01 august 2008

      Ce bine arata, dar pentru a orna ceva. Si sunt foarte minutiosi si cer mult timp.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • 454 g ciocolata ( neagra sau de lapte)
  • 224 gr glucoza (sau in functie de tara - energizant
  • miere artificiala
  • Pentru ciocolata alba,
  • 454 g ciocolata alba
  • 168 g glucoza

Raporteaza reteta

Retete
de eugenia pavlenco

Prajitura "Noaptea venetiana"

Blatul alb: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, cocosul si faina si se amesteca usor, sa

534 voturi    84 comentarii
1h 30 min
Prajituri

rulada din carne

Ardeii capia sunt umpluti cu branza cu verdeata, cum se face de obicei. Carnea tocata se amesteca

11 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

pui cu masline

Se ia un pui, se imparte in 8 bucati. eu prefer sa-l fac din pulpe superioare si inferioare si

4 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

Felicitari!!!!!



Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Minciunele (cirighele)

Minciunele (cirighele)

Punem intr-un bol faina amestecata cu praful de copt, zaharul, ouale, coaja de lamaie , sarea, zaharul vanilat si amestecam bine de

141 voturi    35 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Gomboti cu prune

Gomboti cu prune

Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert cu putina sare.Intre timp scoatem samburii de la prune si le pudram cu cele 4 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse