autor:

eugenia pavlenco

» » Dulciuri diverse

trandafiri din ciocolata

Autor: eugenia pavlenco (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: eugenia pavlenco (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 mai 2008

Ingrediente
454 g ciocolata ( neagra sau de lapte), 224 gr glucoza (sau in functie de tara - energizant, miere artificiala, , Pentru ciocolata alba,, 454 g ciocolata alba, 168 g glucoza

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Se topeste ciocolata pe baie marina, cand e gata se toarna deodata toata glucoza si se amesteca cu o lingura de lemn pana ciocolata incepe sa se desprinda de pe peretii vasului (asa se si intampla )


Apoi se rastoarna compozitia pe o folie si se impatureste - si la frigider. Dupa 30 de minute compozitia poate fi lucrata.


Ciocolata alba se lucreaza mai bine ca si cea neagra pentru ca nu se topeste asa repede.


Se modeleaza petale - pe folie si apoi una cate una se lipeste la butonul trandafirului.


Desigur - fara caldura in bucatarie, pe o placa ce-a stat in prealabil la frigider.


La trandafirii de ciocolata neagra modelam petalele dupa care le puneam pe cateva minute in frigider, iar apoi le scoatem una cate una si formam floarea.
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse

Mere umplute cu nuci

Se incalzeste cuptorul la 220ºC.Se spala merele si se scoate miezul.Se taie pe jumatate si se scobesc

7 voturi    2 comentarii
25 min
Dulciuri diverse

Panna Cotta cu ciocolata

Incalzim laptele fara sa-l fierbem insa. Rupem ciocolata bucatele si o punem peste smantana dulce.

0 voturi    0 comentarii
nespecificat
Dulciuri diverse

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 august 2009

    Felicitari!!!!!

  • Czompa

    Czompa (Chef de cuisine) , 12 august 2009

    Frumosi, dar trebuie multa rabdare. Felicitari pentru cine se "baga" la asa ceva!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 august 2009

    Sunt foarte frumosi, e adevarat.

    • Fara foto

      ana maria lengher (Chef de cuisine) , 01 august 2008

      Ce bine arata, dar pentru a orna ceva. Si sunt foarte minutiosi si cer mult timp.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • 454 g ciocolata ( neagra sau de lapte)
  • 224 gr glucoza (sau in functie de tara - energizant
  • miere artificiala
  • Pentru ciocolata alba,
  • 454 g ciocolata alba
  • 168 g glucoza

Raporteaza reteta

Retete
de eugenia pavlenco

Prajitura "Noaptea venetiana"

Blatul alb: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, cocosul si faina si se amesteca usor, sa

533 voturi    84 comentarii
1h 30 min
Prajituri

rulada din carne

Ardeii capia sunt umpluti cu branza cu verdeata, cum se face de obicei. Carnea tocata se amesteca

11 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

pui cu masline

Se ia un pui, se imparte in 8 bucati. eu prefer sa-l fac din pulpe superioare si inferioare si

4 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

Felicitari!!!!!



Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Biscuiti cu miere

Biscuiti cu miere

Buni pentru ceai, cafea sau chiar simpli Sunt atât de buni ca nu te saturi sa i mananci se mixeaza zahărul cu ouăle, se adaugă

0 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Ciocolata de casa (reteta traditionala)

Ciocolata de casa (reteta traditionala)

Apa impreună cu zahărul se pun la fiert la foc mic circa 10 min până se topeşte zahărul.Tot pe foc se adaugă 250 g de margarină

51 voturi    17 comentarii
30 min
Dulciuri diverse