autor:

amalia

» » Dulciuri diverse

Triunghiuri cu banane si vanilie

Autor: amalia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 noiembrie 2011
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: amalia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 noiembrie 2011

Ingrediente
2 pachete praf budinca de vanilie, 500 ml lapte, 6 linguri zahar, 150g unt, 1 esenta vanilie, 250g biscuiti simpli, 250g biscuiti cu cacao, 2 banane

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

11 voturi

Mod de preparare

Se amesteca praful de budinca cu putin lapte pana se obtine un amestec omogen; restul de lapte il torni intr-un vas, adaugi zaharul si-l lasi sa dea in clocot,apoi se adauga praful de budinca si se fierbe la foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa dupa care se lasa la racit.


Se adauga untul si esenta de vanilie si se mixeaza bine crema.


Se intinde o folie de aluminiu pe un blat si se aseaza unul langa altul un rand de biscuiti simpli


( 7-8 bucati); se ung biscuitii cu putina crema si se aseaza peste ei un rand de biscuiti de cacao, dupa care se mai pune un strat de crema si apoi se aseaza doua banane, una in continuarea celeilalte.


Se pune restul de crema si se apoi se aseaza cele doua tipuri de biscuiti sub forma de"acoperis".


Se infasoara prajitura astfel formata in folia de aluminiu si se da la frigider pentru 3 ore.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2011

    Foarte aspectoasa si usor de realizat ! Felicitari !

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

11 voturi

Ingrediente

  • 2 pachete praf budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 6 linguri zahar
  • 150g unt
  • 1 esenta vanilie
  • 250g biscuiti simpli
  • 250g biscuiti cu cacao
  • 2 banane

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de amalia

Placinta cu branza dulce

Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu 1 lingura de lapte caldut.Faina pentru prajituri

3 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri

Spirale cu ciocolata si cu crant de alune de padure

Se intinde aluatul, iar deasupra se pune cacaoa amestecata cu zahar, apoi punem si ciocolata facuta

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje

Placinta cu ton

Se pune la dezghetat aluatul insa nu se lasa sa se dezghete de tot, doar cat sa poata fi pus in tava,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Lia Maria

Lia Maria (Chef de cuisine)

Foarte aspectoasa si usor de realizat ! Felicitari !



Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Dulceata de prune

Dulceata de prune

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor, se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele

0 voturi    0 comentarii
3h
Conserve si muraturi
Mini croissante cu ciocolata

Mini croissante cu ciocolata

Mai intai scoatem aluatul din congelator si-l lasam la dezghetat la temperatura camerei. Ciocolata o taiem in 16 bucati. Intindem

1 vot    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse