Trufe cu dovleac

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Trufe cu dovleac

Ingrediente

  • -200g dovleac
  • -200g piure de mere
  • -200g biscuiti graham
  • -40g zahar pudra
  • -50g miez de floarea soarelui
  • -300g ciocolata menaj
  • -o lingurita de scortisoara
  • -o lingurita de coaja rasa de lamaie si portocala

Mod de preparare

Dovleacul ras pe razatoarea mica se caleste cu o lingura de zahar,din cele 40 de grame. Merele se rad tot pe razatoarea mica,sa iasa un piure. Miezul de floarea soarelui se da la blender. Eu nu l-am macinat foarte fin, am vrut sa mai fie si cate un miez intreg. Biscuitii se maruntesc si ei cat mai fin, dar se pastreaza 2-3,pentru decor.

Intr-un bol amestecam toate ingredientele. Mai intai se amesteca dovleacul si piureul de mere, apoi se adauga zaharul, scortisoara (pe care eu am uitat sa o pun la ingrediente, in poza, scuze, va rog!) si coaja de portocala si lamaie. Urmeaza biscuitii macinati si miezul de floarea soarelui. Se amesteca usor, pana iese o pasta omogena.

Cu palmele usor umezite se fac bilute,cam de marimea unei nuci. Se asaza pe un platou si se pun la congelator, pana ingheata. Inainte de a le scoate de la congelator, se pune ciocolata la topit, pe baie de aburi.

Cand ciocolata s-a topit, se scot trufele de la congelator si se imbraca in ciocolata. Se pun pe un gratar si deasupra se presara biscuiti pisati.

Ciocolata se va intari foarte repede, trufele fiind inghetate. Asadar, biscuitii se vor presara imediat!

Sunt grozave! Pur si simplu m-am indragostit de gustul lor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise