autor:

valentina ionita

» » Cocteiluri si lichioruri

Tuica fiarta

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 ianuarie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se toarna tuica in ibric ,se adauga zaharul si restul ingredientelor si se pune la fiert.


Cand ajunge la temperatura de fierbere se opreste focul,se strecoara si se serveste fierbinte.

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010

    Intr-adevar e tare gustoasa...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010

    Iarna este o bunatate !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010

    Va multumesc mult..., o gurita macar de pofta merge, nu-i asa?

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010

      Foarte buna,draga Valentina,dar cine o poate bea,eu una dau tuica pe o visinata facuta de noi in casa.Felicitari,pentru felul cum o pregatesti.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      Odata pe an, de Craciun sau de Anul Nou, imi place sa beau o cescuta de tuica fiarta. Asa o fac si eu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

10 min

13 voturi

Ingrediente

  • 250 ml tuica (am folosit tuica naturala de prune "de Pitesti" tinuta in butoi de stejar
  • 4-5 lingurite de zahar(zaharul ii ia din tarie si este mai buna mai dulce)
  • 4 buc.cuisoare
  • 5-6 boabe biber
  • 3 boabe ienibahar

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Vinete pane in aluat de clatite de post

Vinetele se taie rondele, se stropesc cu zeama de lamaie , se trec prin aluatul de clatite si se

8 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu legume

Macrou afumat

Pestele se tine putin la decongelat,se decapiteaza,se scot intestinele si se curata bine in interior

39 voturi    47 comentarii
2h
Aperitive cu peste

ŞALĂU CU MAIONEZĂ ŞI OUĂ DE PREPELIŢĂ

Şalăul se fierbe, se dezosează, se taie mărunt, se amestecă cu maioneza, se adaugă firele de

2 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive cu peste

valentina ionita (Chef de cuisine)

Intr-adevar e tare gustoasa...

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Cocteiluri si lichioruri
Smoothie de banane, unt de arahide si ciocolata neagra

Smoothie de banane, unt de arahide si ciocolata neagra

Se amesteca toate ingredientele cu un blender, apoi se pun in pahare si se servesc. Se poate adauga si gheata, pentru cei ce doresc

0 voturi    0 comentarii
10 min
Cocteiluri si lichioruri
Lichior de nuci verzi

Lichior de nuci verzi

Spalam bine nucile, le crestam in patru dar cu atentie fara sa le desprindem (vezi foto). Le punem in borcan, adaugam peste ele zaharul

1 vot    4 comentarii
24h
Cocteiluri si lichioruri