autor:

valentina ionita

» » Cocteiluri si lichioruri

Tuica fiarta

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 ianuarie 2010
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 ianuarie 2010

Ingrediente
250 ml tuica (am folosit tuica naturala de prune "de Pitesti" tinuta in butoi de stejar, 4-5 lingurite de zahar(zaharul ii ia din tarie si este mai buna mai dulce), 4 buc.cuisoare, 5-6 boabe biber, 3 boabe ienibahar

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

13 voturi

Mod de preparare

Se toarna tuica in ibric ,se adauga zaharul si restul ingredientelor si se pune la fiert.


Cand ajunge la temperatura de fierbere se opreste focul,se strecoara si se serveste fierbinte.

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010

    Intr-adevar e tare gustoasa...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010

    Iarna este o bunatate !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010

    Va multumesc mult..., o gurita macar de pofta merge, nu-i asa?

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010

      Foarte buna,draga Valentina,dar cine o poate bea,eu una dau tuica pe o visinata facuta de noi in casa.Felicitari,pentru felul cum o pregatesti.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      Odata pe an, de Craciun sau de Anul Nou, imi place sa beau o cescuta de tuica fiarta. Asa o fac si eu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

10 min

13 voturi

Ingrediente

  • 250 ml tuica (am folosit tuica naturala de prune "de Pitesti" tinuta in butoi de stejar
  • 4-5 lingurite de zahar(zaharul ii ia din tarie si este mai buna mai dulce)
  • 4 buc.cuisoare
  • 5-6 boabe biber
  • 3 boabe ienibahar

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

O alta modalitate inedita pentru a vopsi ouale de Paste...Doar cu colorant alimentar si orez.

Se adauga in cutiuta cateva linguri de orez si in functie de nuanta si de intensitatea culorii turnati

1 vot    0 comentarii
20 min
Aperitive cu oua

Pasta ( Hummus) din seminte de floarea soarelui

Semintele de floarea soarelui (de preferat a se inmuia peste noapte, dar se pot folosi si uscate)

2 voturi    2 comentarii
20 min
Aperitive cu legume

Salata de ciuperci cu maioneza de soia

Ciupercile se clatesc si se lasa la scurs. Daca doriti le puteti taia marunt , dupa care se amesteca

0 voturi    0 comentarii
15 min
Aperitive cu legume

valentina ionita (Chef de cuisine)

Intr-adevar e tare gustoasa...



Adauga reteta
Retete
din Cocteiluri si lichioruri
Limoncello

Limoncello

Spalam bine lamaile, le stergem cu un prosop curat de bucatarie. Cu un cutit mai mic si bine ascutit, decojim lamaie, dar sa evitam

0 voturi    0 comentarii
30 min
Cocteiluri si lichioruri
Chimion secuiesc

Chimion secuiesc

Fierbem 2 linguri mari de chimen in 250 ml apa si lasam sa clocoteasca aproximativ 15 minute, apoi il lasam acoperit cu un capac sa

1 vot    0 comentarii
1h
Cocteiluri si lichioruri