autor:

valentina ionita

» » Cocteiluri si lichioruri

Tuica fiarta

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 ianuarie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se toarna tuica in ibric ,se adauga zaharul si restul ingredientelor si se pune la fiert.


Cand ajunge la temperatura de fierbere se opreste focul,se strecoara si se serveste fierbinte.

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010

    Intr-adevar e tare gustoasa...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010

    Iarna este o bunatate !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010

    Va multumesc mult..., o gurita macar de pofta merge, nu-i asa?

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010

      Foarte buna,draga Valentina,dar cine o poate bea,eu una dau tuica pe o visinata facuta de noi in casa.Felicitari,pentru felul cum o pregatesti.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      Odata pe an, de Craciun sau de Anul Nou, imi place sa beau o cescuta de tuica fiarta. Asa o fac si eu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

10 min

13 voturi

Ingrediente

  • 250 ml tuica (am folosit tuica naturala de prune "de Pitesti" tinuta in butoi de stejar
  • 4-5 lingurite de zahar(zaharul ii ia din tarie si este mai buna mai dulce)
  • 4 buc.cuisoare
  • 5-6 boabe biber
  • 3 boabe ienibahar

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Macrou afumat

Pestele se tine putin la decongelat,se decapiteaza,se scot intestinele si se curata bine in interior

36 voturi    40 comentarii
2h
Aperitive cu peste

ŞALĂU CU MAIONEZĂ ŞI OUĂ DE PREPELIŢĂ

Şalăul se fierbe, se dezosează, se taie mărunt, se amestecă cu maioneza, se adaugă firele de

2 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive cu peste

Somon marinat in sos de miere si mustar pregatit la grill sau gratar

Se prepara sosul pentru marinare din ingredientele de mai sus ,se pun bucatile de somon la marinat,

0 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

valentina ionita (Chef de cuisine)

Intr-adevar e tare gustoasa...

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Cocteiluri si lichioruri
Lichior de nuci verzi

Lichior de nuci verzi

Spalam bine nucile, le crestam in patru dar cu atentie fara sa le desprindem (vezi foto). Le punem in borcan, adaugam peste ele zaharul

1 vot    1 comentariu
24h
Cocteiluri si lichioruri
Capsunata

Capsunata

Capsunile le spalam foarte bine, cu multa apa rece. Le indepartam cozile, capsunile cele mai mari le taiem in sferturi iar cele mai

2 voturi    3 comentarii
40 min
Cocteiluri si lichioruri