autor:

valentina ionita

» » Cocktailuri si lichioruri

Tuica fiarta

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 ianuarie 2010
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 ianuarie 2010

Ingrediente
250 ml tuica (am folosit tuica naturala de prune "de Pitesti" tinuta in butoi de stejar, 4-5 lingurite de zahar(zaharul ii ia din tarie si este mai buna mai dulce), 4 buc.cuisoare, 5-6 boabe biber, 3 boabe ienibahar

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

13 voturi

Mod de preparare

Se toarna tuica in ibric ,se adauga zaharul si restul ingredientelor si se pune la fiert.


Cand ajunge la temperatura de fierbere se opreste focul,se strecoara si se serveste fierbinte.

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010

    Intr-adevar e tare gustoasa...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010

    Iarna este o bunatate !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010

    Va multumesc mult..., o gurita macar de pofta merge, nu-i asa?

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010

      Foarte buna,draga Valentina,dar cine o poate bea,eu una dau tuica pe o visinata facuta de noi in casa.Felicitari,pentru felul cum o pregatesti.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      Odata pe an, de Craciun sau de Anul Nou, imi place sa beau o cescuta de tuica fiarta. Asa o fac si eu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

10 min

13 voturi

Ingrediente

  • 250 ml tuica (am folosit tuica naturala de prune "de Pitesti" tinuta in butoi de stejar
  • 4-5 lingurite de zahar(zaharul ii ia din tarie si este mai buna mai dulce)
  • 4 buc.cuisoare
  • 5-6 boabe biber
  • 3 boabe ienibahar

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Salata de sfecla rosie si branza

Este un aperitiv gustos, usor, de efect si care poate fi servit la orice ora ... Taiem branza si

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive

Flori de salcâm în aluat de clătite de post şi fără gluten

Spălăm florile de salcâm şi le lăsăm să se scurgă de apă şi să se usuce. Preparăm un

1 vot    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Dulceata din flori de salcam

Se spala in apa rece florile de salcam, se indeparteaza coditele alegand numai florile si se lasa

1 vot    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

Intr-adevar e tare gustoasa...



Adauga reteta
Retete
din Cocktailuri si lichioruri
Caipiroska cu mure

Caipiroska cu mure

Spalati bine ingredientele Taiati lime-ul in cubulete Puneti cubuletele de la jumatate de lime in pahar alaturi de mure si zahar

1 vot    0 comentarii
10 min
Bauturi
Punch Cu Soc si Fructul Pasiunii

Punch Cu Soc si Fructul Pasiunii

Curatati ananasul de coaja si taiati-l in cubulete. Adaugati capsunile si ananasul prin palnia de alimentare a unui storcator centrifugal

0 voturi    0 comentarii
15 min
Bauturi