festivalul blogurilor gustoase

autor:

valentina ionita

» » Cocteiluri si lichioruri

Tuica fiarta

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 ianuarie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se toarna tuica in ibric ,se adauga zaharul si restul ingredientelor si se pune la fiert.


Cand ajunge la temperatura de fierbere se opreste focul,se strecoara si se serveste fierbinte.

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010

    Intr-adevar e tare gustoasa...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010

    Iarna este o bunatate !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010

    Va multumesc mult..., o gurita macar de pofta merge, nu-i asa?

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010

      Foarte buna,draga Valentina,dar cine o poate bea,eu una dau tuica pe o visinata facuta de noi in casa.Felicitari,pentru felul cum o pregatesti.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      Odata pe an, de Craciun sau de Anul Nou, imi place sa beau o cescuta de tuica fiarta. Asa o fac si eu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

10 min

13 voturi

Ingrediente

  • 250 ml tuica (am folosit tuica naturala de prune "de Pitesti" tinuta in butoi de stejar
  • 4-5 lingurite de zahar(zaharul ii ia din tarie si este mai buna mai dulce)
  • 4 buc.cuisoare
  • 5-6 boabe biber
  • 3 boabe ienibahar

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Somon marinat in sos de miere si mustar pregatit la grill sau gratar

Se prepara sosul pentru marinare din ingredientele de mai sus ,se pun bucatile de somon la marinat,

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Sărmăluţe de post (din varză murată) la Philips Multicooker

Au ieşit 40 de sărmăluţe delicioase. Foile de varză se desfac de pe cotor şi se ţin în

1 vot    0 comentarii
1h 50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

MANCARE DE FASOLE VERDE CU CARNE

Ceapa,morcovul,telina si ardeii se curata,se spala si se taie pestisori sau cubulete dupa preferinta.Se

82 voturi    15 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

Intr-adevar e tare gustoasa...

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Cocteiluri si lichioruri
Cocktail verde

Cocktail verde

Se curăţă kiwi de coajă şi îl tai cubuleţe. Amesteci în blender kiwi , siropul de zahăr , coaja de lămâie

0 voturi    0 comentarii
30 min
Cocteiluri si lichioruri
Cruson de gutui

Cruson de gutui

Gutuile se spala bine in asa fel incat sa mearga tot puful de pe ele si se taie in 4. Se curata de seminte si de toata partea tare

0 voturi    0 comentarii
20 min
Cocteiluri si lichioruri