autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Turte

Autor: anamaria cepoi (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 iunie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Amestecam faina cu drojdia,sarea si uleiul daugand din cand in cand cate putina apa calduta. Framantam bine aluatul rezultat dupa care il lasam sa dospeasca intr-un loc calduros cca o ora. Cand aluatul este crescut impartim coca in mai multe bile pe care le intindem cu mana sau cu facaletul si le punem la prajit la foc mic intr-un ceaun bine incins (fara ulei :) categoric) cate 3 min pe o parte si pe alta.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 30 gr drojdie
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura ulei
  • 500 ml apa

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de anamaria cepoi

Tort de biscuiti

Se freaca untul spuma, se adauga pe rand zaharul, galbenusurile de ou si esenta de rom. Biscuitii

0 voturi    0 comentarii
30 min
Torturi

Bomboane raffaelo

Se amesteca untul spuma, apoi se adauga laptele praf si se amesteca bine. Se pune si zaharul si la

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinta cu branza

Placinta cu branza

Aluatul l-am pregatit amestecand faina cu drojdia diluata in apa calduta cu zahar si sare. Am framantat un aluat potrivit de moale si

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Paine festiva

Paine festiva

Cerneti faina si puneti-o intr-un vas. Dizolvati drojdia cu zaharul si 100 ml lapte caldut (nu fierbinte) si lasati-o sa stea cam 10

32 voturi    17 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje