autor:

cristina

» » Aluaturi si Foietaje

Turte (ca la mama acasa)

Autor: cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 mai 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se pune faina intr-un lighenus, deasupra drojdia, sarea, zaharul si se adauga apa putin calduta peste ele.


Se ia la framantat pana dispar toate cocoloasele. La sfarsit se strange coca cu putin ulei. Lasati sa creasca bine cam 40 min. Faceti turtite de dimensiunea unei farfurii mici si le coaceti in tuci pe fiecare in parte si pe o parte si pe alta. Tine in loc de paine.

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

    Foarte gustoase.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

    O bunatate...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

    Bune, bune foc!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

      Sunt tare delicioase...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      O bunatate.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2009

      N-am comentat-o pâa acum? De când vreau să le fac şi nu ajung.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 13 iulie 2009

      Cristina..pacat ca nu ai fost ieri pe Forum !!! Despre turte era vorba . Cum se fac si cum se mananca ele la olteni.... Trebuia sa le arati si lor...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 iulie 2009

      Chiar imi plac turtitele tale...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 iulie 2009

      Sunt frumoase turtele.

    • nasea alina

      nasea alina (Chef de cuisine) , 11 mai 2009

      Acele turte de care ti-am scris sunt folosite in loc de paine si contin faina sare, drojdie si ou care ii da aspectul. Aspectul mai este dat si de un "model" facut cu furculita. Nu sunt facute de romani (o comunitate destul de numeroasa care locuieste de multi ani in romania). Bulgari. Niciodata nu ma stradui sa o "prestez" pentru ca nu consum.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

17 voturi

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 1 varf cutit sare
  • 2linguri zahar
  • drojdie cat o nuca
  • 1 cana jumate cu apa

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de cristina

Lasagna umplute

Se fierb foile de lasagna in apa cu sare,conform instructiunilor de pe ambalaj. Se amesteca branza

5 voturi    3 comentarii
1h
Aperitive cu peste

SALATA ORIENTALA

Taiati ciupercile si le stropiti cu lamaie ca sa nu se inegreasca,radeti morcovii,taiati varza felii,amestecati

4 voturi    2 comentarii
30 min
Salate cu carne

Prajitura cu iaurt si branza

Se bat 10 albusuri spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile faina si miroase dupa preferinta, se

27 voturi    8 comentarii
1h
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte gustoase.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinta cu branza

Placinta cu branza

Aluatul l-am pregatit amestecand faina cu drojdia diluata in apa calduta cu zahar si sare. Am framantat un aluat potrivit de moale si

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Paine festiva

Paine festiva

Cerneti faina si puneti-o intr-un vas. Dizolvati drojdia cu zaharul si 100 ml lapte caldut (nu fierbinte) si lasati-o sa stea cam 10

32 voturi    17 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje