autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

TURTE DE CRACIUN

Autor: Dorina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Dorina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 ianuarie 2009

Ingrediente
Faina alba, Sare, Apa, Un pic de drojdie, Nuca macinata, Zahar, zahar vanilat, o lamaie, o portocala, Nuca de cocos, bomboane ornament

Dificultate: Medie Timp: 1h

37 voturi

Mod de preparare

Se framanta un aluat din faina, sare, apa si un pic de drojdie. Aluatul nu se lasa la dospit.


Se fac turte subtiri, potrivit de mari, care se coc pe plita incinsa pe o parte si pe cealalta.


Apoi se pun turtele pe soba sa se usuce bine.


Se macina nuca si se amesteca cu zahar si vanilie dupa gust.


Se pune intr-un vas apa cu zahar, coaja de la o lamaie si de la o portocala si se fierbe pana se face un sirop foare parfumat.


In acest sirop care trebuie sa fie mereu cald se inmoaie bine turtele rupte in 2-3 bucati.


Se aseaza intr-un vas yena straturi succesive de turte si nuca.


Peste ultimul strat se pune nuca de cocos sau bomboane ornament dupa preferinte.
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse

Turte de Craciun sau Scutecele lui Iisus

Din faina, apa si sare, facem un aluat vartos,pe care il lasam 15-20 de min. sa se odihneasca. Apoi

20 voturi    11 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Cozonac cu aroma de portocala

Mai intai pregatim maiaua. Amestecam drojdia cu 3-4 linguri de lapte caldut, o lingurita zahar si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Karoly Mathe , 21 decembrie 2013

    imi place, like&share, particip

Dificultate

Medie

Timp

1h

37 voturi

Ingrediente

  • Faina alba
  • Sare
  • Apa
  • Un pic de drojdie
  • Nuca macinata
  • Zahar
  • zahar vanilat
  • o lamaie
  • o portocala
  • Nuca de cocos
  • bomboane ornament

Raporteaza reteta

Retete
de Dorina

Tiramisu

Crema : -Se bate usor smantana cu mascarpone si cu 3 linguri de zahar pana se obtine o crema

169 voturi    30 comentarii
40 min
Prajituri

TORT PENTRU MAJORAT

Blatul : Se bat albusurile spuma cu 8 linguri zahar . Galbenusurile se freaca cu 8 linguri zahar

34 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Torturi

INGHETATA IN CUPE COMESTIBILE

Se spala pepenele si se taie in doua bucati egale. Se curata bine de seminte si astfel obtinem doua

2 voturi    2 comentarii
20 min
Inghetate


Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Breton cu frisca si capsuni

Breton cu frisca si capsuni

Incalzim cuptorul la 180°. Batem margarina cu zahar oana se albeste. Adaugam oualele unul cate unul si smantana amestecam. Adagam

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Clatite cu dovlecei

Clatite cu dovlecei

Amestecam oualele cu zahar si sare. Adaugam lapte si apa minerala si amestecam. Adaugam faina si vanilia si amestecam bine. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse