autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

TURTE DE CRACIUN

Autor: Dorina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se framanta un aluat din faina, sare, apa si un pic de drojdie. Aluatul nu se lasa la dospit.


Se fac turte subtiri, potrivit de mari, care se coc pe plita incinsa pe o parte si pe cealalta.


Apoi se pun turtele pe soba sa se usuce bine.


Se macina nuca si se amesteca cu zahar si vanilie dupa gust.


Se pune intr-un vas apa cu zahar, coaja de la o lamaie si de la o portocala si se fierbe pana se face un sirop foare parfumat.


In acest sirop care trebuie sa fie mereu cald se inmoaie bine turtele rupte in 2-3 bucati.


Se aseaza intr-un vas yena straturi succesive de turte si nuca.


Peste ultimul strat se pune nuca de cocos sau bomboane ornament dupa preferinte.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Karoly Mathe , 21 decembrie 2013

    imi place, like&share, particip

Dificultate

Medie

Timp

1h

37 voturi

Ingrediente

  • Faina alba
  • Sare
  • Apa
  • Un pic de drojdie
  • Nuca macinata
  • Zahar
  • zahar vanilat
  • o lamaie
  • o portocala
  • Nuca de cocos
  • bomboane ornament

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Dorina

Tiramisu

Crema : -Se bate usor smantana cu mascarpone si cu 3 linguri de zahar pana se obtine o crema

166 voturi    31 comentarii
40 min
Prajituri

TORT PENTRU MAJORAT

Blatul : Se bat albusurile spuma cu 8 linguri zahar . Galbenusurile se freaca cu 8 linguri zahar

34 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Torturi

INGHETATA IN CUPE COMESTIBILE

Se spala pepenele si se taie in doua bucati egale. Se curata bine de seminte si astfel obtinem doua

2 voturi    2 comentarii
20 min
Inghetate
Fara foto

Karoly Mathe

imi place, like&share, particip

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga ingredientele pe care le ai la dispozitie si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.



Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Mar in foietaj

Mar in foietaj

Se intinde aluatul foietaj sub forma unei foi subtiri si se taie fisii inguste (1 cm). Se decojeste marul si se inveleste intr-o

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Budinca de orez cu lapte, cu mere si scortisoara

Budinca de orez cu lapte, cu mere si scortisoara

Orezul se spala bine si se lasa la scurs. Laptele se pune la fiert si se adauga putina sare. Cand laptele se umfla se adauga orezul

55 voturi    12 comentarii
1h
Budinci