autor:

Doina  Varga

» » , Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Tuslama

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 ianuarie 2011
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Cand faci o ciorba de burta, pune putin mai multa burta la fiert, acolo in oala cu zarzavaturile si vei face si o tuslama nemaipomenita. Asa. Ajunge sa scoti o bucata de jumate de kil de burta fiarta si o sa vezi ce bunatate o sa iasa. O chintesenta de gusturi si miroazne.


Cand facea bunica mea ciorba de burta, urma tuslamaua si friptura de burta. Zicea bunicu’-meu: Mai Aneto, mai lipsea sa imi faci prajitura si compot din burta asta, ca sa fie tacamul complet.


Se face foarte repede, pentru ca folosim o bucata de burta gata fiarta.


Dupa ce a fiert burta pentru ciorba, scoateti o bucata mai marisoara, lasati-o sa se racoreasca putin si taiati-o bucati ceva mai mari. Curatati usturoiul si taiati jumatate din el feliute subtiri pe care le puneti la calit in ulei.


Dupa cateva minute, cand incepe sa se simta aroma de usturoi, adaugati burta si amestecati cateva minute cu o lingura de lemn, pana se prajeste putin. Amestecati intr-un bol faina cu smantana si galbenusul, apoi adaugati-le peste burta, impreuna cu 2-3 polonice de zeama in care a fiert burta cu zarzavaturile. Lasati sa mai fiarba cateva minute, avand grija sa amestecati din cand in cand ca sa nu se prinda. Adaugati foile de dafin, zeama de lamaie, sare, piper si cimbru, cat doriti, dupa gust. Mai adaugati si usturoiul ramas, bine zdrobit, dupa ce ati luat mancarea de pe foc.


Adaugati cateva feliute de peperoni sau ardei iute, cand o serviti. Mie imi place cu mamaliguta, dar merge si cu paine. Te lingi pe degete de numa-numa. Pofta buna. Promit si reteta de friptura de burta, la urmatoarea ciorba.

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    , 02 mai 2014

    Se spune miresme nu "miroasme", sholdoveanco...reteta e pe lamga subiect. CINE TE-A INVATAT CA LA BURTA SE PUNE LAMAIE SI CIMBRU? CEL MULT, SAU INDICAT E SA PUI PIPER SI DAFIN! Dar la tine merge orice fiertura calita in unt, ca la Moldova, e bun ce-o fi, matzul sa fie plin. CITESTE RETETA ORIGINAA! CU SIGURANTA IESE ADEVARATA TUSLAMA, chiar daca bunicu-tau m-ar contrazice de acolo de unde e....

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2011

    un adevarat deliciu!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011

    Ce bunatate!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2011

      Cred ca este un deliciu ce merita pregatit.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2011

      Waw ! ce bunatate ai gatit tu, aici... trebue neaparat sa incerc reteta, tare mult imi place. Felicitari ! *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

20 min

70 voturi

Ingrediente

  • # ~500 g burta fiarta
  • # o capatana de usturoi
  • # 20 ml ulei
  • # un galbenus de ou
  • # 2 lingurite de smantana
  • # 2 lingurite de faina
  • # 2 foi de dafin
  • # zeama de la o jumatate de lamaie
  • # 1 peperoni
  • # sare
  • piper
  • cimbru

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Doina Varga

Pulpa de curcan in suc propriu cu piure de cartofi

Se spala carnea si se pune la fiert, la foc mic, in 3 l apa rece cu putina sare. Cand clocoteste

11 voturi    14 comentarii
1h 15 min
Retete de Pasti

Salata tip "boeuf" cu curcan

Spalati cartofii si puneti-i la fiert in coaja in 1,5 l apa rece, 20-25 minute la foc mic. Intre

48 voturi    21 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Ciorba cu perisoare de curcan

Se curata legumele si se spala. O ceapa, morcovul, patrunjelul si rosia se toaca si se pun la calit

29 voturi    11 comentarii
1h
Retete de Pasti

Se spune miresme nu "miroasme", sholdoveanco...reteta e pe lamga subiect. CINE TE-A INVATAT CA LA BURTA SE PUNE LAMAIE SI CIMBRU? CEL MULT, SAU INDICAT E SA PUI PIPER SI DAFIN! Dar la tine merge orice fiertura calita in unt, ca la Moldova, e bun ce-o fi, matzul sa fie plin. CITESTE RETETA ORIGINAA! CU SIGURANTA IESE ADEVARATA TUSLAMA, chiar daca bunicu-tau m-ar contrazice de acolo de unde e....

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Pui la cuptor

Pui la cuptor

Pulpele de pui se dezoseaza si se taie bucati. Ouale se bat bine cu condimentele si smantana. Bucatile de pui se adauga in oua

51 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pui tirolez

Pui tirolez

Pieptul de pui l-am taiat felii. Le-am spalat bine si le-am lasat sa se scurga. Am condimentat cu sare de mare, piper proaspat rasnit,

1 vot    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne