autor:

autor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Urzici batute

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1 kg. urzici, 2 linguri untdelemn, 1 lingurita faina, mujdei de usturoi (facultativ), sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Se aleg urzicile, se spala in multe ape si se oparesc in apa clocotita cu sare. lasa sa fiarba pina se moaie, se scurg de apa si se dau prin sita adaugind cite o lingurita din zeama in care au fiert.


Se pun intr-o cratita la foc, se adauga sare, untdelemn si faina si se lasa la marginea masinii, amestecind mereu cu lingura pina incep sa se umfle


Se pun pe o farfurie si se servesc cu mujdei de usturoi si cu mamaliguta calda
Retete
Alte retete din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

FRIPTURA DE PASTAI GALBENE

Se curata pastaile si se spala. Se pune uleiul, apoi pastaile, delicatul, supa si se acopera oala

2 voturi    3 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Muschi de vita la gratar cu ceapa, usturoi si cartofi copti in coaja

1. Se incalzeste cuptorul la 200°C.Se pun ceapa, usturoiul si cartofii intr-o tava de cuptor.Se

8 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 1 kg. urzici
  • 2 linguri untdelemn
  • 1 lingurita faina
  • mujdei de usturoi (facultativ)
  • sare

Raporteaza reteta

Frigarui in sos (Schaschlik)

Carnea, spalata si curatata de pielite, se taie in bucati potrivite si se condimenteaza dupa gust

2 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi

Platou cu legume la gratar

Taiem dovleceii si vinetele in rondele groase de 5 mm. Curatam ardeii grasi de seminte si ii taiem

2 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Taiem carnaciorii in bucati mici. Intr-o cratita punem ulei de porumb la incins si calim carnaciorii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de legume

Ciorba de legume

-Se curata ceapa,se taoca si se pune la undit cu putin ulei,cand ceapa devine translucida,se adauga,toate legumele tocate marunt si

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Tocanita de legume cu carne de iepure

Tocanita de legume cu carne de iepure

Iepurele se portioneaza in 6 bucati, iar rinichii se taie pe jumatate de-a lungul. Se spala carnea, se da cu sare si se presara cu

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne