autor:

lizz

» » , , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post, Retete vegetariene

Urzici cu hrean si mamaliga

Autor: lizz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: lizz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 iulie 2009

Ingrediente
2 legaturi de urzici, 1 ceapa, 1 lingura de faina, hrean ras cu otet, daca se prefera alb..., sau amestecat cu putina sfecla rasa pentru culoare, , mamaliga

Dificultate: Redusa Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Urzicile se pun la fiert in doua randuri de apa.


Intr-o cratita, se pune la calit o ceapa. Apoi se adauga urzicile fierte si taiate marunt marunt. Trebuie sa arate ca o pasta.


Se adauga cate putina apa din cand in cand.


Se pune si o lingura de faina alba, si se lasa sa fiarba bine impreuna.


Se condimenteaza cu sare, piper, oregano, o lingurita praf de usturoi. Si ce va mai place sa puneti ca si condiment.


Hreanul ras, cu putin Otet...


Si bineinteles, mamaliguta!


este foarte buuuunnnn...
Retete
Alte retete din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varza de Bruxelles cu blue cheese

Mai intai curatam varza (daca e nevoie) si o spalam si o taiem in jumatate (bucatile mai mari). Tocam

2 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cartofi copti cu unt, usturoi, pastrama si oua

Se curata cartofii, se spala si se cresteaza cat mai adanc, dar cu grija sa nu-i taiem pana jos.

5 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Andreea Fodor , 07 aprilie 2014

    frumosilor...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 august 2010

    Super !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

    O bunatate !

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2010

      Un platou asa de colorat...de-ti vine sa mananci si sa nu te mai opresti.Mie imi plac tare mult urzicile.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 20 martie 2010

      Foarte bune in post!

    • Niko Stan

      Niko Stan (Chef de cuisine) , 14 august 2009

      Foarte bune si sanatoase urzicile, pacat ca nu nu mai sunt in sezon :(

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 august 2009

      Imi plac urzicile foarte mult,iar platoul tau este grozav...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 august 2009

      Arata tare bine.

    • lizz

      lizz (Chef de cuisine) , 13 iulie 2009

      Si la noi e una din preferate.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 12 iulie 2009

      Felicitari,arata extraordinar de bine,sunt moarta dupa urzici,fac mereu primavara,sunt foarte bune pentru sange si regenereaza organismul dupa iarna.Inca odata felicitari, arata foarte bine.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • 2 legaturi de urzici
  • 1 ceapa
  • 1 lingura de faina
  • hrean ras cu otet
  • daca se prefera alb...
  • sau amestecat cu putina sfecla rasa pentru culoare
  • mamaliga

Raporteaza reteta

Retete
de lizz

Muraturi asortate

Toate ingredientele feliate se aseaza in borcane, peste ele se toarna saramura. Borcanele se inchid

1 vot    1 comentariu
30 min
Aperitive

Ciorbita cu carnati semi-afumati

Taiem carnatii feliute, pe care le punem in oala cu putin ulei fierbinte.  Cand se fac ei mai

1 vot    3 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu carne

Paine facuta in casa

Prima data fac intotdeauna maiaua: intr-un castron maricel torn 280 ml apa calduta, presar zaharul

2 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !



Adauga reteta
Retete
din Retete vegetariene
Batoane cu ciocolata si portocala

Batoane cu ciocolata si portocala

Sanatoase, delicioase si usor de facut! Punem curmale in bol. Stoarcem portocale si adaugam suc peste curmale si le lasam la marinat

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Ardei kapia umpluti cu branza de vaci si mascarpone

Ardei kapia umpluti cu branza de vaci si mascarpone

Incalziti cuptorul la 180C. Faceti o mica incizie in fiecare ardei kapia, de la coada spre varf, cam 6 cm. Aceasta incizie se foloseste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza