autor:

nicoleta

» » Dulciuri diverse

Varga beles

Autor: nicoleta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: nicoleta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 aprilie 2009

Ingrediente
un pachet foi de placinta, 500 g branza dulce de vaci, 6 oua, 200 g zahar, 100 g stafide, esenta de rom, 3 plicuri zahar vanilat, 400 g taietei lati, ulei sau unt pentru uns tava si foile de placinta

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Se pun taieteii la fiert in apa cu sare si se fierb al dente, se strecoara si se lasa la racit.


Se separa intr-un vas galbenusele de albuse, acestea se bat spuma impreuna cu trei plicuri de zahar vaniliat.Galbenusele se freaca cu zaharul si branza de vaci


si stafidele care au fost inmuiate in esenta de rom si se omogenizeaza bine.


Se ia o tava se unge bine si se aseaza in ea pe rand jumatate de pachet de foi de placita stropite fiecare cu ulei sau unt topit.Spuma de albuse se amesteca cu compozitia de branza si cu taieteii si se toarna peste foile de placinta se acopera cu restul de foi stropite cu ulei si se da la cuptorul incalzit la 180 grade timp de 30-40 minute pana se rumeneste deasupra.


Se taie in patrate si se serveste cu sirop de visine.
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse

Pasca romaneasca - reteta familiei Rachita

Am pus laptele si apa caldute intr-un bol. Am adaugat zaharul si drojdia, 2-3 linguri de faina si

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse

Prajitura Georgiana

Intr-una din zile asteptam niste prieteni pe la mine si am vrut sa-i servesc cu ceva dulce facut

23 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    chef armando , 20 ianuarie 2015

    imi place e foarte gustoasa

  • Fara foto

    Gal Carmen , 07 ianuarie 2014

    gustooooooooooooos

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2009

    Toata familia adora aceasta prajitura.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • un pachet foi de placinta
  • 500 g branza dulce de vaci
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 100 g stafide
  • esenta de rom
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 400 g taietei lati
  • ulei sau unt pentru uns tava si foile de placinta

Raporteaza reteta

Retete
de nicoleta

PRAJITURA CU MAC SI FRUCTE

Se fierbe macul in lapte 5 minute si se pune la racit.Se freaca untul cu zaharul pana devine spumos

10 voturi    5 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Trufe

Ciocolata, apa si galbenusele se fierb pe abur pana se ingroasa, reci se adauga untul si se amesteca

1 vot    2 comentarii
3h
Dulciuri diverse

Bomboane Rafaello

Se pun la topit zaharul untul si apa cand s-au topit se toarna peste laptele praf si 200 g nuca de

1 vot    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse

chef armando

imi place e foarte gustoasa



Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Biscuiti cu miere

Biscuiti cu miere

Buni pentru ceai, cafea sau chiar simpli Sunt atât de buni ca nu te saturi sa i mananci se mixeaza zahărul cu ouăle, se adaugă

0 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Ciocolata de casa (reteta traditionala)

Ciocolata de casa (reteta traditionala)

Apa impreună cu zahărul se pun la fiert la foc mic circa 10 min până se topeşte zahărul.Tot pe foc se adaugă 250 g de margarină

51 voturi    17 comentarii
30 min
Dulciuri diverse