autor:

nicoleta

» » Dulciuri diverse

Varga beles

Autor: nicoleta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: nicoleta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 aprilie 2009

Ingrediente
un pachet foi de placinta, 500 g branza dulce de vaci, 6 oua, 200 g zahar, 100 g stafide, esenta de rom, 3 plicuri zahar vanilat, 400 g taietei lati, ulei sau unt pentru uns tava si foile de placinta

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Se pun taieteii la fiert in apa cu sare si se fierb al dente, se strecoara si se lasa la racit.


Se separa intr-un vas galbenusele de albuse, acestea se bat spuma impreuna cu trei plicuri de zahar vaniliat.Galbenusele se freaca cu zaharul si branza de vaci


si stafidele care au fost inmuiate in esenta de rom si se omogenizeaza bine.


Se ia o tava se unge bine si se aseaza in ea pe rand jumatate de pachet de foi de placita stropite fiecare cu ulei sau unt topit.Spuma de albuse se amesteca cu compozitia de branza si cu taieteii si se toarna peste foile de placinta se acopera cu restul de foi stropite cu ulei si se da la cuptorul incalzit la 180 grade timp de 30-40 minute pana se rumeneste deasupra.


Se taie in patrate si se serveste cu sirop de visine.
Se pun taieteii la fiert in apa cu sa
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse

Biscuiti cu nuca

Intr-un bol se bat ouale spuma cu zahar, se adauga uleiul, margarina, smantana, cacao si se amesteca

2 voturi    1 comentariu
2h
Dulciuri diverse

DELICIU DE CIOCOLATA CU CASTANE

Se rupe ciocolata bucatele si se pune la topit impreuna cu esenta de rom, la baine-marie. Se adauga

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    chef armando , 20 ianuarie 2015

    imi place e foarte gustoasa

  • Fara foto

    Gal Carmen , 07 ianuarie 2014

    gustooooooooooooos

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2009

    Toata familia adora aceasta prajitura.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • un pachet foi de placinta
  • 500 g branza dulce de vaci
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 100 g stafide
  • esenta de rom
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 400 g taietei lati
  • ulei sau unt pentru uns tava si foile de placinta

Raporteaza reteta

Retete
de nicoleta

PRAJITURA CU MAC SI FRUCTE

Se fierbe macul in lapte 5 minute si se pune la racit.Se freaca untul cu zaharul pana devine spumos

10 voturi    5 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Trufe

Ciocolata, apa si galbenusele se fierb pe abur pana se ingroasa, reci se adauga untul si se amesteca

1 vot    2 comentarii
3h
Dulciuri diverse

Bomboane Rafaello

Se pun la topit zaharul untul si apa cand s-au topit se toarna peste laptele praf si 200 g nuca de

1 vot    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse

chef armando

imi place e foarte gustoasa

Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Placinta taraneasca cu dovleac

Placinta taraneasca cu dovleac

Faina o amestecam intr-un bol cu praful de copt. Zaharul il dizolvam in lapte si turnam peste faina. Punem untura, oul batut usor cu

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite cu ciocolata pentru un mic dejun delicios

Clatite cu ciocolata pentru un mic dejun delicios

Topim untul. Intr-un bol, amestecam ingredientele uscate (faina, zaharul vanilat, plicul de cappuccino si praful de sare). Mixam cele

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse