autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Varza a la Cluj

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 aprilie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se prajeste cu untura si putina ceapa carnea data pe masina si se inabusa turnind cite o lingura de apa.


Se toaca potrivit de marunt varza si se inabusa putin.


Se unge o cratita cu o lingura de untura, se pune un rind de varza, unul de carne, o lingura de smintina, se continua alternind varza, carnea si smintina. Ultimul rind trebuie sa fie de smintina.


Se adauga intre rindurile de varza si carne orezul fiert in apa cu sare si bine scurs.


Se potriveste de sare si piper. da la cuptor.

  • 19 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    laurentiu , 05 decembrie 2009

    extraordinar de buna.

  • Fara foto

    MIHAI , 29 august 2009

    Varza a la Cluj se face, daca vrei sa simti adevaratul gust, ca la mama ei. Adica acasa si numai dupa reteta originala. Nu cu marar si alte...

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 11 iunie 2009

    Nu am incercat ca varza calita inainte,o sa incerc.Eu amestec orezul cu carnea.

    • Fara foto

      mihaela (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2009

      Varza a la cluj este specialitatea casei.

    • Fara foto

      DANUTZA , 29 ianuarie 2009

      Eu sunt moldoveanca, si atunci cand gatesc ceva respect reteta! Ca e mancare chinezeasca, tailandeza, mexicana italieneasca, dobrogeana...etc.. Trebuie "respectat", altfel iese "talmes-balmes"! Prin urmare, ce cauta mararul in "varza a la Cluj"??? O fi "a la Bacau"!! Apropo.... am vazut pe undeva saramura .....cu leustean!....?????!!

    • Fara foto

      pepino , 26 ianuarie 2009

      Nu se spune nimic despre cum trebuie taiata carnea, bucati mari, mici sau tocata. Eu as pune smantana la sfarsit si nu la cuptor cu toata ingredientele. In loc de orez as pune ceva marar tocat.

    • Fara foto

      ioneladan , 22 ianuarie 2009

      La acesta reteta se poate adauga cand se caleste varza si morcov ras,(ii mai ia din acreala)daca va place putin mai dulce!

    • Fara foto

      Carmen, Bacau , 31 decembrie 2008

      Indiferent câtă inspiratie ar exista, cred că nu încape vorbă, să adaugi mărar la această reţetă. Dar un lucru e cert, nu poti face nimic cu gustul omului!

    • Fara foto

      cornelia dicianu , 12 decembrie 2008

      Am gatit chiar azi varza a la cluj...si totul depinde de inspiratie...eu nu am folosit orez, ptr ca aminteste de mancarea din studentie si din perioada cand sotul meu face armata..eu am folosit marar si putina foaie de dafin. Varza a fost murata si am calit-o inainte de a o baga la cuptor. Nu voi folosi smantana decat in momentul in care o voi servi. A iesit delicioasa. Fiecare gospodina are o anumita varianta de a prepara acest fel de mancare, la fel difera si denumirea... la noi in moldova se numeste "sarmale ravasite". Am mancat si in Ardeal, dar prefer varianta moldoveneasca. Am folosit un vas de jena si mancarea arata superb. Am alternat varza cu carnea calita si deasupra am pus felii de rosii cand a fost aproape gata. Incercati si varianta mea folosind varza calita inainte de a o pune in cuptor...

    • Fara foto

      Charisma , 07 decembrie 2008

      Este foarte buna cu adevarat,dar nu se adauga marar,credeti-ma pe cuvint :)) sunt ardeleanca si la Cluj nu se pune.Singurele condimente care se folosesc sunt boia dulce si piper negru.In anumite localitati se foloseste maiorana si se adauga citeva felii de carnati afumati feliati pusi intre straturi.

    • Fara foto

      Calimero , 09 noiembrie 2008

      George, daca nu stii ce inseamna a inabusi la bucatarie, mai bine las-o balta! Si problemele de limba rezolva-ti-le singur! Aici nu facem nici traduceri, nici gramatica, nici stilistica! Reteta este foarte buna daca punem si putin marar verde.

    • Fara foto

      George , 04 noiembrie 2008

      Ar fi interesant sa o scrieti in romaneste. "Se inabusa putin"? Incerc sa imi traduc, si sa inteleg ce ar trebui sa fac cu varza. Acum, eu nu ma consider asa prost, dar nu prea stiu sa "inabus varza".

    • Fara foto

      sabina , 18 octombrie 2008

      am facut reteta si a iesit extraordinar de bun

    • Fara foto

      ramona , 01 octombrie 2008

      Da, o sa incerc si eu, mi se pare interesanta reteta!

    • Fara foto

      livia , 19 august 2008

      se poate adauga si cimbru pe langa marar. Eu fac si cu varza dulce si adaug bulion...slanina afumata...depinde de inspiratie.

    • Fara foto

      Nino , 08 august 2008

      E super. Azi o pregatesc a doua oara. Credeti-ma, mai am varza acra (hihihihi!)

    • Fara foto

      Ioana , 08 august 2008

      ...la cererea jumatatii mele, maine voi pregati( pentru prima data) varza a la Cluj. Sper sa imi reuseasca, desi imi aminteste de cantina anilor de studentie - cu tavile acelea metalice, unsuroase si tacamuri mari ruginite, in care varza a la Cluj era felul cel mai des oferit, plin de zgarciuri, sorici, pietricele si alte nedorite "ingrediente". Deoarece sunt din Muntenia, cred ca voi renunta la smantana, cel mult o voi adauga la sfarsit, atunci cand o voi pune in farfurii.

    • Fara foto

      ana maria lengher (Chef de cuisine) , 29 iulie 2008

      Da, am mancat si eu. Este buna imi place. Nu am incercat sa fac, mi se parea dificil, dar dupa ce am citit reteta nu mai e atat de greu. O sa incerc si eu.

    • Fara foto

      PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine) , 27 mai 2008

      ESTE FOARTE GUSTOASA SI AROMATA DACA SE ADAUGA MARAR

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

508 voturi

Ingrediente

  • o varza acra mijlocie
  • o ceapa
  • 750 g carne macra
  • 4 linguri untura
  • o ceasca de smintina
  • sare
  • piper
  • 1/2 ceasca de orez.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Chiftele marinate cu tarhon

Calim ceapa si usturoiul, adaugam rosiile cuburi, foile de dafin, vinul si indulcitorul. Lasam

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne

Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Taiem carnaciorii in bucati mici. Intr-o cratita punem ulei de porumb la incins si calim carnaciorii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Pui in sos Mole

Pieptul de pui se pune la fiert intr-un vas in care s-au adaugat cateva legume pentru gust.   Separat,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

laurentiu

extraordinar de buna.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Musaca de pui cu masline si legume

Musaca de pui cu masline si legume

Se curata cartofii de coaja, se spala si se taie felii, dupa care ii punem la fiert in apa cu sare pana se inmoaie, dar nu foarte mult,

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Rulada umpluta de porc cu garnitura de orez

Rulada umpluta de porc cu garnitura de orez

Se taie muschiul ca pentru rulada si I se da forma unui dreptunghi indepartandu-se de pe margini carnea in plus. Se bate putin carnea,

1 vot    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne