autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Varza cu carne

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 1 kg carne, 4 kg varză proaspata, 1 kg rosii, 200 g costita afumata, 200 g smintina, 100 ml vin, 200 ml ulei, (untura), 200 ml supa, sare, piper, foi dafin, cimbru, dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 1h

79 voturi

Mod de preparare

Carnea se portioneaza, se spala si se fierbe inabusita in 1/2 din cantitatea de ulei cu putina supa sau apa. Spre sfirsitul inabusirii se adauga vinul, stropind bucatile de carne. Varza se curata de cotoare, se spala, se taie in fisii subtiri sub forma de fideluta, apoi se freaca cu sare. Costita se prajeste usor in tigaie, in uleiul ramas, apoi se adauga varza, foi de dafin, cimbru, piper boabe si putina apa pentru inabusire.


Se fierbe varza inabusit, in cratita acoperita, cca 30 minute. Spre sfirsitul inabusirii se adauga rosiile care au fost curatate, spalate si taiate sferturi, apoi carnea cu sosul format.


Se amesteca bine componentele si se introduce vasul in cuptor, mentinindu-se inca 40 minute.


Se poate inabusi si pe plita, vasul fiind acoperit cu capac.


Se verifica gustul.


Se serveste in farfurie portia de carne cu varza deasupra si cu smintina.
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne

Varza dulce cu carne de porc la cuptor

Se taie carnea bucati mai mari si se pune la prajit intr-un vas de tuci in ulei. Dupa ce a prins

54 voturi    11 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu carne

omleta cu carne si varza

Se sparg 2-3 oua, apoi se bat ouale intr-un castronel, se condimenteaza dupa plac, dupa care se taie

1 vot    3 comentarii
10 min
Mancaruri cu carne

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    l c (Bucatar sef):

    Super! Am pus ciolan neafumat. Putin vin alb merge foarte bine cu varza dulce. Miroase foarte bine. Nu am mai pus smantana, pentru a-i simti mai bine gustul.

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nita Danut , 01 septembrie 2013

    super buna.

  • Fara foto

    Dj Nick Pizzar , 25 noiembrie 2009

    Super Buna reteta ...am incercato ... Si n-am cuvinte...

  • Fara foto

    catalin (Bucatar) , 18 iulie 2009

    Este super tare!

Dificultate

Medie

Timp

1h

79 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 1 kg carne
  • 4 kg varză proaspata
  • 1 kg rosii
  • 200 g costita afumata
  • 200 g smintina
  • 100 ml vin
  • 200 ml ulei
  • (untura)
  • 200 ml supa
  • sare
  • piper
  • foi dafin
  • cimbru
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat

Mancare de cartofi cu smantana

Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi; ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa

237 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cozonac moldovenesc

Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga

34 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Dj Nick Pizzar

Super Buna reteta ...am incercato ... Si n-am cuvinte...



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Ciocanele de pui cu naut si sos de gorgonzola

Ciocanele de pui cu naut si sos de gorgonzola

Se spala ciocanelel de pui apoi se usuca cu un servet absorbant si se condimenteaza cu sare si piper. Se frig ciocanelele pe grill-ul

0 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Mancaruri cu carne
Pui provensal

Pui provensal

Se preincalzeste cuptorul la cca 200 grade C. Arpagicul se scufunda cca 2 min in apa clocotita si apoi se curata Se sareaza si pipereaza

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne