autor:

lizz

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varza de bruxelle

Autor: lizz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 februarie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Am pus varza la fiert cu putina sare, pentru 10 minute. Un vas pentru cuptor se unge cu o lingura de unt sau de margarina, dupa preferinte. Eu am folosit margarina. Dupa ce am scurs varza, am asezat-o in acest vas. Cele 2 oua se bat cu jumatate din cantitatea


de cascaval si se toarna peste varza. Smantana se desface cu laptele rece si se toarna peste celelalte. La fel am procedat si cu cealalta lingura de margarina pe care am topit-o si am amestecat-o bine cu faina alba.


Se folosesc si condimentele intre straturi. La urma am intins feliile de salam, am presarat cele 2 linguri de pesmet si ce a mai ramas din cascaval. Am pus la cuptor pentru 20 - 30 de minute. E tare bun! Trebuie avuta grija sa nu se fiarba varza de bruxelle prea mult. In rest e foarte simplu de pregatit.


Reteta aceasta am gasit-o pe net la http://gospodini.blogspot.com/, numai ca eu am adaugat in plus cele cateva felii de salamior.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Elvira

    Elvira (Chef de cuisine):

    Salut tuturor! Oh nici nustiu cum sa explic cit de gustoasa sa primit varza!!!!!!! Mmmmm!!!!! Eu am adaugat si ceva rosii mici si putin jambon,mozarella o bula si un morcov (dat prin aparatul de ras)! Am preparat-o gata pentru cuptor,am pus-o in cuptor si am iesit putin la magazin,cind m-am reintors imi ramasese putin si mie sa gust...Toata varza au papat-o barbatii mei.( sotul si fiul) Bravo foarte gustoasa reteta!(Poza ii facuta de sotul).

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

2 voturi

Ingrediente

  • 400 gr varza de bruxelle (eu am folosit congelata la 4,79 lei)
  • 2 lingura de unt sau margarina
  • 2 linguri de faina alba
  • 2 linguri de smantana
  • 80 - 100 ml lapte rece
  • 2 oua
  • 200 gr cascaval ras
  • 2 linguri de pesmet
  • 9 felii de salam
  • sare
  • piper
  • alte condimente

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de lizz

Paine facuta in casa

Prima data fac intotdeauna maiaua: intr-un castron maricel torn 280 ml apa calduta, presar zaharul

2 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje

Salata de primavara

Este delicioasa, pe cuvant. Nevoita, din motive de sanatate, sa gasesc retete de salate de cruditati,

0 voturi    2 comentarii
10 min
Salate diverse

Cuiburi de mamaliga

Cartofii ii curatam de coaja, ii spalam si apoi ii taiem in cubulete de 1 cm. Ii dam in ulei incins

6 voturi    9 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

ce mult imi place!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Chiftelute din dovlecei cu branza

Chiftelute din dovlecei cu branza

Dovleceii se curata de coaja si se rad pe razatoarea mare,la fel cartoful si ceapa. Usturoiul se rade pe ochiurile mici usturoiul.Se

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sufleu de conopida cu branza

Sufleu de conopida cu branza

Punem conopida rupta buchetele intr-o oala cu un pic de sare si o lasam 10 minute, apoi o clatim bine si o punem la fiert in apa cu

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi