autor:

lizz

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varza de bruxelle

Autor: lizz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: lizz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 februarie 2010

Ingrediente
400 gr varza de bruxelle (eu am folosit congelata la 4,79 lei), 2 lingura de unt sau margarina, 2 linguri de faina alba, 2 linguri de smantana, 80 - 100 ml lapte rece, 2 oua, 200 gr cascaval ras, 2 linguri de pesmet, 9 felii de salam, sare, piper, alte condimente

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

2 voturi

Mod de preparare

Am pus varza la fiert cu putina sare, pentru 10 minute. Un vas pentru cuptor se unge cu o lingura de unt sau de margarina, dupa preferinte. Eu am folosit margarina. Dupa ce am scurs varza, am asezat-o in acest vas. Cele 2 oua se bat cu jumatate din cantitatea


de cascaval si se toarna peste varza. Smantana se desface cu laptele rece si se toarna peste celelalte. La fel am procedat si cu cealalta lingura de margarina pe care am topit-o si am amestecat-o bine cu faina alba.


Se folosesc si condimentele intre straturi. La urma am intins feliile de salam, am presarat cele 2 linguri de pesmet si ce a mai ramas din cascaval. Am pus la cuptor pentru 20 - 30 de minute. E tare bun! Trebuie avuta grija sa nu se fiarba varza de bruxelle prea mult. In rest e foarte simplu de pregatit.


Reteta aceasta am gasit-o pe net la http://gospodini.blogspot.com/, numai ca eu am adaugat in plus cele cateva felii de salamior.
Am pus varza la fiert cu putina sare<
Retete
Alte retete din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pui cu Varzã de Bruxelle (Jardineira com Couves-de-Bruxellas)

Am fugit cât am putut luna August de bucãtãrie...dar sotul fãrã "zamã" nu poate. *Varza de

5 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Budinca de cartofi cu ardei si ciuperci

Se pun cartofii decojiti la fiert pentru aprox. 30 de minute. Dupa ce s-au fiert cartofii, putem

8 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Elvira

    Elvira (Chef de cuisine):

    Salut tuturor! Oh nici nustiu cum sa explic cit de gustoasa sa primit varza!!!!!!! Mmmmm!!!!! Eu am adaugat si ceva rosii mici si putin jambon,mozarella o bula si un morcov (dat prin aparatul de ras)! Am preparat-o gata pentru cuptor,am pus-o in cuptor si am iesit putin la magazin,cind m-am reintors imi ramasese putin si mie sa gust...Toata varza au papat-o barbatii mei.( sotul si fiul) Bravo foarte gustoasa reteta!(Poza ii facuta de sotul).

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

2 voturi

Ingrediente

  • 400 gr varza de bruxelle (eu am folosit congelata la 4,79 lei)
  • 2 lingura de unt sau margarina
  • 2 linguri de faina alba
  • 2 linguri de smantana
  • 80 - 100 ml lapte rece
  • 2 oua
  • 200 gr cascaval ras
  • 2 linguri de pesmet
  • 9 felii de salam
  • sare
  • piper
  • alte condimente

Raporteaza reteta

Retete
de lizz

Muraturi asortate

Toate ingredientele feliate se aseaza in borcane, peste ele se toarna saramura. Borcanele se inchid

1 vot    1 comentariu
30 min
Aperitive

Ciorbita cu carnati semi-afumati

Taiem carnatii feliute, pe care le punem in oala cu putin ulei fierbinte.  Cand se fac ei mai

1 vot    3 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu carne

Paine facuta in casa

Prima data fac intotdeauna maiaua: intr-un castron maricel torn 280 ml apa calduta, presar zaharul

2 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

ce mult imi place!

Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu branza de capra

Tarta cu branza de capra

-Se rade branza de capra prin razatoarea mica si se amesteca cu ouale,apoi se pune ceapa tocata marunut.Se omogenizeaza usor cu o furculita. -Se

18 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta aperitiv

Placinta aperitiv

-Se rade branza intr-un castron,peste branza se adauga trei oua si se mixeaza,la final se adauga si ceapa verde tocata marunt(nu mai

30 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje