autor:

lizz

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varza de bruxelle

Autor: lizz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 februarie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Am pus varza la fiert cu putina sare, pentru 10 minute. Un vas pentru cuptor se unge cu o lingura de unt sau de margarina, dupa preferinte. Eu am folosit margarina. Dupa ce am scurs varza, am asezat-o in acest vas. Cele 2 oua se bat cu jumatate din cantitatea


de cascaval si se toarna peste varza. Smantana se desface cu laptele rece si se toarna peste celelalte. La fel am procedat si cu cealalta lingura de margarina pe care am topit-o si am amestecat-o bine cu faina alba.


Se folosesc si condimentele intre straturi. La urma am intins feliile de salam, am presarat cele 2 linguri de pesmet si ce a mai ramas din cascaval. Am pus la cuptor pentru 20 - 30 de minute. E tare bun! Trebuie avuta grija sa nu se fiarba varza de bruxelle prea mult. In rest e foarte simplu de pregatit.


Reteta aceasta am gasit-o pe net la http://gospodini.blogspot.com/, numai ca eu am adaugat in plus cele cateva felii de salamior.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Elvira

    Elvira (Chef de cuisine):

    Salut tuturor! Oh nici nustiu cum sa explic cit de gustoasa sa primit varza!!!!!!! Mmmmm!!!!! Eu am adaugat si ceva rosii mici si putin jambon,mozarella o bula si un morcov (dat prin aparatul de ras)! Am preparat-o gata pentru cuptor,am pus-o in cuptor si am iesit putin la magazin,cind m-am reintors imi ramasese putin si mie sa gust...Toata varza au papat-o barbatii mei.( sotul si fiul) Bravo foarte gustoasa reteta!(Poza ii facuta de sotul).

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

2 voturi

Ingrediente

  • 400 gr varza de bruxelle (eu am folosit congelata la 4,79 lei)
  • 2 lingura de unt sau margarina
  • 2 linguri de faina alba
  • 2 linguri de smantana
  • 80 - 100 ml lapte rece
  • 2 oua
  • 200 gr cascaval ras
  • 2 linguri de pesmet
  • 9 felii de salam
  • sare
  • piper
  • alte condimente

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de lizz

Ciorbita cu carnati semi-afumati

Taiem carnatii feliute, pe care le punem in oala cu putin ulei fierbinte.  Cand se fac ei mai

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu carne

Paine facuta in casa

Prima data fac intotdeauna maiaua: intr-un castron maricel torn 280 ml apa calduta, presar zaharul

2 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje

Salata de primavara

Este delicioasa, pe cuvant. Nevoita, din motive de sanatate, sa gasesc retete de salate de cruditati,

0 voturi    2 comentarii
10 min
Salate diverse

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

ce mult imi place!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu smochine si mascarpone

Tarta cu smochine si mascarpone

Punem ouale intr-un bol. Adaugam zaharul pudra si branza mascarpone si amestecam cu mixerul timp de 4-5 minute pana la omogenizare.

0 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Ardei umpluti cu ciuperci si dovleac

Ardei umpluti cu ciuperci si dovleac

Taiem dovleacul in cubulete mici. Pregatim aragazul si o tigaie in care punem 2 linguri cu ulei de masline. Adaugam bucatile de dovleac,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi