autor:

valentina ionita

» » , , , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post, Retete vegetariene

Varza dulce calita cu carne de porc

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 martie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Varza sau verzele se curata de frunzele urate ,se spala si se toaca subtire la taiteii.


Daca nu aveti restrictie la sare, presara sare peste varza,o amestecati si o lasati cca jumatate de ora sa elimine zeama,apoi stoarceti usor intre palme sa eliminati surplusul de zeama.


Carnea o puteti fierbe inabusit sau praji putin.


Se pune varzica intr-o cratita cu un pic de apa fiarta,zeama de carne daca ati fiert carnea si putin ulei ceapa tocata marunt sau pestisori,morcovul tocat marunt,ardeiul gras,piperul,frunzele de dafin,se amestec bine si lasati sa fiarba putin.Cand s-au inmuiat se adauga carnea,rosiile tocate marunt(suc de rosii sau pasta de tomate),mararul, borsul dupa gust,sare,condimente si se mai lasa cateva minute pe foc sa fiarba.Apoi,rasturnati totul intr-un vas care se introduce la cuptor pentru ca varza sa se rumeneasca frumos.

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • tatiana

    tatiana (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

    Imi placa si varza ta .

  • mimi

    mimi (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2011

    O curiozitate am!!!!!!!cum ai reusit sa dai varza prin razatoarea V? intreb pt ca am si eu si am incercat sa razuiesc si nu mi-a prea iesit asa incat tot la cutit am trecut:)))

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 august 2010

    multumesc...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

58 voturi

Ingrediente

  • Daca nu sunteti in zilele de post o puteti gati cu carne de pui sau porc.
  • Eu am gatit varzica de data aceasta cu carne de lucru macra de porc si putina gusa de porc.
  • 2 kg varza
  • varza sau verzele sa fie de marime mijlocie si mai "indesate"
  • 2 cepe
  • 1-2 buc ardei gras
  • un morcov
  • rosii,suc de rosii sau pasta de tomate
  • putin bors pentru acrit
  • ulei
  • sare,piper boabe,condimente
  • 2-3 foi de dafin
  • 1-2 legaturi marar
  • Daca nu sunteti in zilele de post o puteti gati cu carne de pui sau porc.
  • Eu am gatit varzica de data aceasta cu carne de lucru macra de porc si putina gusa de porc.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Macrou afumat

Pestele se tine putin la decongelat,se decapiteaza,se scot intestinele si se curata bine in interior

36 voturi    40 comentarii
2h
Aperitive cu peste

ŞALĂU CU MAIONEZĂ ŞI OUĂ DE PREPELIŢĂ

Şalăul se fierbe, se dezosează, se taie mărunt, se amestecă cu maioneza, se adaugă firele de

2 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive cu peste

Somon marinat in sos de miere si mustar pregatit la grill sau gratar

Se prepara sosul pentru marinare din ingredientele de mai sus ,se pun bucatile de somon la marinat,

0 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

tatiana (Chef de cuisine)

Imi placa si varza ta .

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Retete vegetariene
"Melanzane alla Parmigiana"

"Melanzane alla Parmigiana"

Vinetele se taie pe lung in felii de cca 1,5 cm, se sareaza si se aseaza intr-o strecuratoare , punand peste ele o greutate , in asa

1 vot    0 comentarii
3h 30 min
Retete vegetariene
Pizza Cu Branza Feta Si Spanac

Pizza Cu Branza Feta Si Spanac

Taiati pitta pe jumatate si desfaceti-o ca pe o carte :) . Ungeti-o cu pasatta de rosii, rasfirati spanacul si busuiocul apoi sfaramati

1 vot    0 comentarii
10 min
Aperitive cu brinza