autor:

valentina ionita

» » , , , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post, Retete vegetariene

Varza dulce calita cu carne de porc

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 martie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 martie 2009

Ingrediente
Daca nu sunteti in zilele de post o puteti gati cu carne de pui sau porc., Eu am gatit varzica de data aceasta cu carne de lucru macra de porc si putina gusa de porc., , 2 kg varza, varza sau verzele sa fie de marime mijlocie si mai "indesate", 2 cepe, 1-2 buc ardei gras, un morcov, rosii,suc de rosii sau pasta de tomate, putin bors pentru acrit, ulei, sare,piper boabe,condimente, 2-3 foi de dafin, 1-2 legaturi marar, Daca nu sunteti in zilele de post o puteti gati cu carne de pui sau porc., Eu am gatit varzica de data aceasta cu carne de lucru macra de porc si putina gusa de porc.

Dificultate: Medie Timp: 1h

58 voturi

Mod de preparare

Varza sau verzele se curata de frunzele urate ,se spala si se toaca subtire la taiteii.


Daca nu aveti restrictie la sare, presara sare peste varza,o amestecati si o lasati cca jumatate de ora sa elimine zeama,apoi stoarceti usor intre palme sa eliminati surplusul de zeama.


Carnea o puteti fierbe inabusit sau praji putin.


Se pune varzica intr-o cratita cu un pic de apa fiarta,zeama de carne daca ati fiert carnea si putin ulei ceapa tocata marunt sau pestisori,morcovul tocat marunt,ardeiul gras,piperul,frunzele de dafin,se amestec bine si lasati sa fiarba putin.Cand s-au inmuiat se adauga carnea,rosiile tocate marunt(suc de rosii sau pasta de tomate),mararul, borsul dupa gust,sare,condimente si se mai lasa cateva minute pe foc sa fiarba.Apoi,rasturnati totul intr-un vas care se introduce la cuptor pentru ca varza sa se rumeneasca frumos.

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2014

    Va multumesc mult pentru aprecieri, sfaturi si completari...

  • Fara foto

    Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 18 octombrie 2014

    Eu am cumparat un cutit special de taiat varza ,are doua lame si taie foarte bine,se gaseste i8n magazine,eu l-am gasit in piata(adus de la rusi) facea unul demonstratii si sunt foarte multumita,taie fin.Nu am pus morcov in varza calita,dar am sa incerc.

  • tatiana

    tatiana (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

    Imi placa si varza ta .

    • mimi

      mimi (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2011

      O curiozitate am!!!!!!!cum ai reusit sa dai varza prin razatoarea V? intreb pt ca am si eu si am incercat sa razuiesc si nu mi-a prea iesit asa incat tot la cutit am trecut:)))

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 august 2010

      multumesc...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

      Super !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

      O bunatate de varza !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

58 voturi

Ingrediente

  • Daca nu sunteti in zilele de post o puteti gati cu carne de pui sau porc.
  • Eu am gatit varzica de data aceasta cu carne de lucru macra de porc si putina gusa de porc.
  • 2 kg varza
  • varza sau verzele sa fie de marime mijlocie si mai "indesate"
  • 2 cepe
  • 1-2 buc ardei gras
  • un morcov
  • rosii,suc de rosii sau pasta de tomate
  • putin bors pentru acrit
  • ulei
  • sare,piper boabe,condimente
  • 2-3 foi de dafin
  • 1-2 legaturi marar
  • Daca nu sunteti in zilele de post o puteti gati cu carne de pui sau porc.
  • Eu am gatit varzica de data aceasta cu carne de lucru macra de porc si putina gusa de porc.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Salata de sfecla rosie si branza

Este un aperitiv gustos, usor, de efect si care poate fi servit la orice ora ... Taiem branza si

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive

Flori de salcâm în aluat de clătite de post şi fără gluten

Spălăm florile de salcâm şi le lăsăm să se scurgă de apă şi să se usuce. Preparăm un

1 vot    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Dulceata din flori de salcam

Se spala in apa rece florile de salcam, se indeparteaza coditele alegand numai florile si se lasa

1 vot    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

Va multumesc mult pentru aprecieri, sfaturi si completari...



Adauga reteta
Retete
din Retete vegetariene
Pateu de linte

Pateu de linte

Lintea se pune la hidratat intr-un bol cu apa pt cateva ore. Dupa, o spalam si o punem la fiert cu morcovul si cartofii, spalati si

1 vot    0 comentarii
4h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciuperci umplute

Ciuperci umplute

Ciupercile se spala, se rup coditele. Coditele le tocam marunt, ceapa o taiem feliute, verdeturile le tocam fin. Intr-o tigaie punem

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi