autor:

valentina ionita

» » , , , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post, Retete vegetariene

Varza dulce calita cu carne de porc

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 martie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 martie 2009

Ingrediente
Daca nu sunteti in zilele de post o puteti gati cu carne de pui sau porc., Eu am gatit varzica de data aceasta cu carne de lucru macra de porc si putina gusa de porc., , 2 kg varza, varza sau verzele sa fie de marime mijlocie si mai "indesate", 2 cepe, 1-2 buc ardei gras, un morcov, rosii,suc de rosii sau pasta de tomate, putin bors pentru acrit, ulei, sare,piper boabe,condimente, 2-3 foi de dafin, 1-2 legaturi marar, Daca nu sunteti in zilele de post o puteti gati cu carne de pui sau porc., Eu am gatit varzica de data aceasta cu carne de lucru macra de porc si putina gusa de porc.

Dificultate: Medie Timp: 1h

58 voturi

Mod de preparare

Varza sau verzele se curata de frunzele urate ,se spala si se toaca subtire la taiteii.


Daca nu aveti restrictie la sare, presara sare peste varza,o amestecati si o lasati cca jumatate de ora sa elimine zeama,apoi stoarceti usor intre palme sa eliminati surplusul de zeama.


Carnea o puteti fierbe inabusit sau praji putin.


Se pune varzica intr-o cratita cu un pic de apa fiarta,zeama de carne daca ati fiert carnea si putin ulei ceapa tocata marunt sau pestisori,morcovul tocat marunt,ardeiul gras,piperul,frunzele de dafin,se amestec bine si lasati sa fiarba putin.Cand s-au inmuiat se adauga carnea,rosiile tocate marunt(suc de rosii sau pasta de tomate),mararul, borsul dupa gust,sare,condimente si se mai lasa cateva minute pe foc sa fiarba.Apoi,rasturnati totul intr-un vas care se introduce la cuptor pentru ca varza sa se rumeneasca frumos.

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2014

    Va multumesc mult pentru aprecieri, sfaturi si completari...

  • Fara foto

    Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 18 octombrie 2014

    Eu am cumparat un cutit special de taiat varza ,are doua lame si taie foarte bine,se gaseste i8n magazine,eu l-am gasit in piata(adus de la rusi) facea unul demonstratii si sunt foarte multumita,taie fin.Nu am pus morcov in varza calita,dar am sa incerc.

  • tatiana

    tatiana (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

    Imi placa si varza ta .

    • mimi

      mimi (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2011

      O curiozitate am!!!!!!!cum ai reusit sa dai varza prin razatoarea V? intreb pt ca am si eu si am incercat sa razuiesc si nu mi-a prea iesit asa incat tot la cutit am trecut:)))

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 august 2010

      multumesc...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

      Super !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

      O bunatate de varza !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

58 voturi

Ingrediente

  • Daca nu sunteti in zilele de post o puteti gati cu carne de pui sau porc.
  • Eu am gatit varzica de data aceasta cu carne de lucru macra de porc si putina gusa de porc.
  • 2 kg varza
  • varza sau verzele sa fie de marime mijlocie si mai "indesate"
  • 2 cepe
  • 1-2 buc ardei gras
  • un morcov
  • rosii,suc de rosii sau pasta de tomate
  • putin bors pentru acrit
  • ulei
  • sare,piper boabe,condimente
  • 2-3 foi de dafin
  • 1-2 legaturi marar
  • Daca nu sunteti in zilele de post o puteti gati cu carne de pui sau porc.
  • Eu am gatit varzica de data aceasta cu carne de lucru macra de porc si putina gusa de porc.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Friptura de rata cu sos de portocale si arpagic

Spalati bine pulpele si stergeti-le bine cu prosopele de hartie. Se tine carnea la marinat cca 20

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Fripturi

O alta modalitate inedita pentru a vopsi ouale de Paste...Doar cu colorant alimentar si orez.

Se adauga in cutiuta cateva linguri de orez si in functie de nuanta si de intensitatea culorii turnati

1 vot    0 comentarii
20 min
Aperitive cu oua

Pasta ( Hummus) din seminte de floarea soarelui

Semintele de floarea soarelui (de preferat a se inmuia peste noapte, dar se pot folosi si uscate)

2 voturi    2 comentarii
20 min
Aperitive cu legume

valentina ionita (Chef de cuisine)

Va multumesc mult pentru aprecieri, sfaturi si completari...



Adauga reteta
Retete
din Retete vegetariene
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ceapa taiata marunt impreuna cu ardeiul tocat cubulete si morcovii taiati rondele se distuie cu uleiul, putina sare si apa. Intre timp

1 vot    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi noi cu marar

Cartofi noi cu marar

Cartofii mititei se fierb 10 min de la primul clocot. Se unge o tava cu unt, se pun cartofii bine scursi si se lasa la cuptor (180

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete vegetariene